Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μίκης Θεοδωράκης: Ηλεκτροσόκ τα μέτρα της κυβέρνησης


Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν το κύριο σημείο αναφοράς και τοποθετήθηκε στο επίκεντρο των ομιλιών που έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου «Άξιος Εστί» για τα 85 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Και ήταν πραγματικά μία εκδήλωση που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο έναρξης ενός αντιμνημονιακού αγώνα, ενός αγώνα επιβίωσης ιδεολογικής αλλά και κυριολεκτικής, των Ελλήνων πολιτών.
Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης χαρακτήρισε τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου ως «μέτρα ηλεκτροσόκ», εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι όλοι έχουμε τα ριζίδια της αναγεννητικής σποράς και αυτά θα αρχίσουν να ξεπετάγονται.
«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ζάλης και έχουμε γίνει πολτός. Κάποιος από την τρόικα κρατάει το χωνί και εμείς περνάμε όλοι από εκεί», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε μία προσπάθεια έκφρασης της οδυνηρής -αλλά και άδικης για τους πολίτες- πραγματικότητας που καλούμαστε να βιώσουμε λόγω πολιτικής ανεπάρκειας των εκάστοτε κυβερνώντων.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης και ο νομικός Βασίλειος Μαρκεζίνης, ο οποίος τοποθετούμενος εκ του βήματος ζήτησε μια επανάσταση της νοοτροπίας και των ιδεών της νέας γενιάς απέναντι στα παλιά.
Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Γιώργος Μαλούχος, που επιμελήθηκε το βιβλίο χαρακτήρισε τον λόγο του Μίκη Θεοδωράκη «επίκαιρο όσο ποτέ».

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο
    http://taairetika.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]