Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπάκι Μουν προκαλεί τον Ελληνισμό

  • Κοινότητα να πεις την πατρίδα σου τη Ν. Κορέα κ. Ban Ki-Moon
Έγραψε μια έκθεση ιδεών ο κ. Ban Ki-moon, ΓΓ του ΟΗΕ, για το Κυπριακό και την παρέδωσε στις δύο “πλευρές”. Και επ’ ευκαιρία είπε και το λογάκι του: «Η μοίρα της Κύπρου είναι σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των ηγετών των δύο κοινοτήτων».

Κοινότητα να πας να πεις την πατρίδα σου την Νότια Κορέα, αν θέλεις να την πεις έτσι, κύριε Ban Ki-moon. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο κράτος.

Και έχει χυθεί πολύ αίμα για να γίνει ανεξάρτητη και ελεύθερη. Πολύ αίμα. Αθώων και ηρώων. Ενα νησί γεμάτο τάφους, τύμβους, κενοτάφια, μνημεία και πόνο. Για την ελευθερία. Αν έχεις ακούσει.

Κι αν έχεις χρόνο, να πας. Να πας στην Κύπρο. Να πάρεις το αεροπλάνο και να πας. Θα σε ξεναγήσουν οι Κύπριοι. Θα σε πάνε σε όλους τους τόπους του μαρτυρίου, όπου μαρτύρησαν οι ήρωές τους για να γίνει κράτος ελεύθερο η Κύπρος. Οχι κοινότητα. Κράτος. Θα σε γυρίσουν στους τάφους και στους τύμβους των ηρώων τους. Θα σου πουν ιστορίες και ιστορίες. Θα σου δείξουν τις μανάδες που χάσαν τους γιους τους. Τις γυναίκες που χάσαν τους άντρες τους. Τα παιδιά τους πατέρες τους.

Θα σε ξεναγήσουν γιατί είναι φιλόξενοι. Θα σε φιλέψουν κιόλας, αν έχεις ακούσει. Εχω πάει και το ξέρω. Ημουν εκεί το 1996 καβάλα σε μια μοτοσυκλέτα, μαζί με δεκάδες έλληνες και “ξένους” από όλη την Ευρώπη, εκεί λίγο πριν από την πράσινη ζώνη. Εκεί που σκότωσαν τον Ισαάκ. Εκεί που σκότωσαν τον Σολωμό.

Και ήμουν εκεί, ήμασταν εκεί, για να μην μπορεί κανένας να λέει την Κύπρο κοινότητα. Ούτε καν εσύ κύριε Γενικέ Γραμματέα.

Ούτε καν εσύ!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μπάν-Κι όπως λέμε μπάνκστερ. Τι να καταλαβαίνει ένας μπάνκστερ λακές των Ροκφέλλερ από αιματοχυσίες για ένα κομμάτι γης που το λέμε πατρίδα, που έζησαν οι πρόγονοι σε μια αδιάκοπη γραμμή χιλιάδων χρόνων, με μία γλώσσα, μία ιστορία, μία αλάθητα ίδια παράδοση... Όσα κατάλαβε και ο προκάτοχός του Aνάν, που έζησε μια ζωή μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε και;! Ψέμματα είπε; Και που κολάει που ήσουν εκεί με το τί είπε ο Κιμούν;...Η Κύπρος ανεξάρτητη ήταν μέχρι που μπλεχτήκανε οι χουντικοί μας, ζηλέψαν οι Τούρκοι και πατήσαν πόδι κι αυτοί στη μεγαλόνησο φίλε μου. Τόσα χρόνια πριν απο το '60 πώς ζούσαν όλοι μια χαρά χωρίς τις μητέρες πατρίδες; Η μεγάλη ιδέα μας έφαγε...τελικά τί να σου πώ..πολύ μεγάλη ιδέα ρε παιδί μου...ωραία τα καταφέραμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πριν.το.60.μια.χαρα....Αγγλικη.αποικια....τραβα.ρε.χαπατο.σε.καμια.καταληψη
    πανιβλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε
    26 Νοεμβρίου 2010 11:33 μ.μ.,

    Η Κυπρος δεν ηταν ποτε ανεξαρτητη!!
    Απο το 1878 μεχρι και σημερα οι Αγγλοι επιβαλλονται σε βαθμο που αν το 2004 το Σχεδιο Αναν ηταν αποδεκτο οι αγγλικες βασεις δεν θα αποχωρουσαν!!
    Υπαρχουν τεραστια γεωστρατηγικα συμφεροντα για τους Αγγλους,Αμερικανους,Ρωσους και εν τελει και για τους Τουρκους!!
    Η εισβολη ηταν ηδη προδιαγεγραμμενη απο το '63!
    Δυστυχως οι ευθυνες βρισκονται τοσο σε πολιτικες οσο και σε στρατιωτικες προσωπικοτητες που προδωσαν την πατριδα!Οι Συνθηκες Ζυριχης-Λονδινου ηταν το εναυσμα.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]