Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πρόβλημα που δεν θέλει να βλέπει κανείς


Στους μήνες που πέρασαν και στις ημέρες που ζούμε αλλά και που έρχονται συνετελέσθη (και συνεχίζεται) το μεγαλύτερο κοινωνικο-οικονομικό έγκλημα στην Ελλάδα, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Οι δείκτες που δικαιολογούν αυτή την διαπίστωση είναι οι ακόλουθοι:
  1. ο εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα κερδίζει πάνω από το διπλάσιο απ' ότι στον ιδιωτικό,
  2. αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των διαβιούντων κάτω από το όριο της φτώχιας,
  3. το 90% του πλούτου συγκεντρώθηκε στο 10%, ίσως και λιγότερο, των Ελλήνων,
  4. στο 35% βρίσκεται η επίσημη ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, με άνευ προηγουμένου αυξητικές τάσεις
  5. παρατηρείται ραγδαία πτώση συμμετοχής των ιδιωτών σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά προγράμματα
  6. το σύνολο των εν δυνάμει στελεχών και εργαζομένων αφήνει τελείως αδιάφορο τον επιχειρηματία σχετικά με την προοπτική πρόσληψης και εξέλιξής του βάσει μορφωτικής προόδου αλλά και επιδεξιοτήτων.
Και το κυριότερο, λόγω παγκοσμιοποίησης του εμπορίου το χρήμα της αγοράς συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια (π.χ ΖΑΡΑ που δεν φιλοτιμείται να βάλει ούτε κάλτσα Ελληνική στο ράφι του γιατί επιλέγει κατασκευαστές που το κόστος εργατικό και διαρθρωτικό (πρώτες ύλες, υπηρεσίες) είναι ασύλληπτα φθηνό και επιχειρησιακά πειθαρχημένο!!!)
Η συστηματική αποδόμηση της Ευρώπης των εμπνεύσεων, της μεταποιητικής ευελιξίας και της εμπορικής ευσυνειδησίας, είναι έργο των δύο άκρων: του αδίστακτου κεφαλαιοκράτη και του αδίστακτου επαγγελματία συνδικαλιστή που θέλει 1.400 ευρώ ελάχιστο μισθό και "θεμελιωμένα" συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς να είναι σε θέση να παράγει ούτε καρφίτσα!!!
Τώρα πως εξισορροπούνται τα δύο σενάρια εσύ να θέλεις να αμοίβεσαι μπερεκέτικα και να είσαι τελείως αντιπαραγωγικός και ο Κινέζος των 100 Ευρώ τον μήνα να δημιουργεί πλεονάσματα και να σου κάνει την χάρη να παίρνει πατσαβουρόχαρτα (ομόλογα) τα οποία επιστρέφοντας, διά της COSCO, σου παίρνει τα λιμάνια και να πιστεύεις ότι θα βρίσκεσαι εσαεί στον αφρό, είναι ένα θέμα και μάλιστα κολοσσιαίο.
Χρήζει επίλυσης αλλά δεν βλέπω να απασχολεί κανένα Έλληνα αλλά ούτε και Ευρωπαίο.

Αναγνώστης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Παγκοσμιοποίηση, φίλε. Άν δε θες να σε αγοράσει ο Κινέζος, να γίνεις δούλος σαν αυτον. Άν δε γίνεις, θα γίνει το αφεντικό σου και θα σε κάνει δούλο του. Η κατάληξη ίδια. Φρόντισαν να μην είσαι αυτάρκης για να μην μπορείς να ξεφύγεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]