Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στης ακρίβειας τον καιρό...


Επί ένα χρόνο, από τότε που το ΠΑΣΟΚ, παραπλανώντας εσκεμμένα τον ελληνικό λαό κατέλαβε την εξουσία, συζητούμε για τις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης. Και, δυστυχώς, κάθε φορά, η συζήτηση αυτή γίνεται με χειρότερους όρους από την προηγούμενη.
Οι οικονομικοί δείκτες καταρρέουν, η απαισιοδοξία έχει κυριαρχήσει παντού.
Ζούμε το βίαιο τέλος, της μεσαίας τάξης, του κορμού της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση έχει κλείσει τα αυτιά στις κραυγές απόγνωσης των πολιτών και έχει ευήκοα ώτα μόνον σε παραινέσεις και επαίνους των δανειστών. Και εξοντώνει την μεσαία τάξη, την ωθεί σε οικονομική ένδεια και κοινωνική περιθωριοποίηση με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την άγρια φοροεπιδρομή.
Το αποτέλεσμα καταγράφεται δραματικό.
Ύφεση στο 4% και πληθωρισμός πάνω από το 5,5%. Ενώ η αγορά «στεγνώνει», προϊόντα και υπηρεσίες ακριβαίνουν. Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά έλεγε ότι θα μειώσει άμεσα τις τιμές στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης κατά 10% και θα ενισχύσει το καλάθι της νοικοκυράς. Ένα χρόνο μετά, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών, οι αυξήσεις σε 260 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες αγγίζουν ακόμη και το 40%!
Πριν ένα χρόνο ο κ. Παπανδρέου εμφανίζονταν λάβρος για τις τιμές στα καύσιμα. Σήμερα καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων. Και έπεται συνέχεια με το πετρέλαιο θέρμανσης! Από ουραγοί στην τιμή της βενζίνης γίναμε επί των ημερών της πασοκικής διακυβέρνησης πρωταθλητές της Ευρώπης!
Εκτός από την γενικόλογη καταγγελτική ρητορεία ενάντια στα καρτέλ, πρακτικά δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Οι τιμές που αμείβεται ο παραγωγός είναι ελάχιστες σε σχέση με τις τιμές στο ράφι που πληρώνει ο καταναλωτής.
Η υπέρβαση της κρίσης δεν θα επέλθει με τη μονομέρεια φοροεισπρακτικών μέτρων.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]