Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Ευρώπη έπαψε να είναι δημοφιλής…


Στο ναδίρ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η δημοφιλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στους θεσμούς της, εκφράζοντας έντονες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητά τους.
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, μόλις το 42% των Ευρωπαίων δείχνει εμπιστοσύνη στις αποφάσεις και τις κινήσεις των κυβερνήσεων της ευρωπαϊκής κοινότητας.
Ποιοι είναι όμως οι κύριοι λόγοι;
  1. Το ευρώ. Τα απανωτά πλήγματα που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, μεσούσης της ευρωπαϊκής κρίσης, το κοινό νόμισμα έχουν κάνει πολλούς να αμφιβάλλουν για το κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί η ΕΕ μια «συλλογική» κοινότητα. Χώρες με διαφορετικά οικονομικά μεγέθη και επιτόκια πως μπορούν να λειτουργούν υπό μια κοινή βάση;
  2. Τα πακέτα διάσωσης. Ενδεικτικό παράδειγμα εκείνο της Ιρλανδίας. Πως μπορεί άραγε να νιώθουν οι Ιρλανδοί που παρά το τεράστιο έλλειμμα που ταλανίζει τη χώρα τους πρέπει να δανείσουν εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα;
  3. Το αίσθημα αδικίας. Πρόσφατα η Σλοβακία αρνήθηκε τη βοήθεια προς την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι μια χώρα φτωχότερη από την Ελλάδα.
  4. Η έλλειψη δημοκρατίας. Μεγάλος είναι ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών που θεωρεί «στυγερές» τις αποφάσεις των κυβερνήσεων της κοινότητας

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]