Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση δεν θέλει την ψήφο τους, αλλά ζητάει τα... λεφτά τους!!!

Την έκδοση "ομολόγων της διασποράς" εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να επανέλθει σταδιακά στις αγορές από τις αρχές του 2011 και, παράλληλα, να αξιοποιήσει κεφάλαια ομογενών.
Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου, θα πρόκειται για τίτλους του Δημοσίου που θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ομογενείς ανά την υφήλιο και κυρίως σε αγορές όπου βρίσκεται και η μεγαλύτερη μάζα των Ελλήνων (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία, ή Αυστραλία). Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η όλη διαδικασία μελετάται ήδη από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κατά το πρότυπο παρόμοιων εκδόσεων άλλων ευρωπαϊκών χωρών...
Τα πλεονεκτήματα της πρότασης αυτής, η οποία έχει και τη θετική γνώμη του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι πολλαπλά. Κυρίως, διότι θα προσελκυσθούν οι Έλληνες ομογενείς σε τίτλους με ικανοποιητικές αποδόσεις και το υπουργείο θα επιτύχει με τον τρόπο αυτόν ένα είδος επαναπατρισμού κεφαλαίων.
Βέβαια, το γεγονός του αποκλεισμού της ομογένειας σε διαδικασίες εκλογών στην Ελλάδα, ποσώς δείχνει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση, η οποία με περίσσιο θράσσος ζητάει τώρα βοήθεια (με την συναισθηματική πίεση που ασκεί χρησιμοποιώντας τον πατριωτισμό τους), από εκείνους τους Έλληνες των οποίων την γνώμη δεν επιθυμεί να συμπεριλαμβάνει στις εκλογικές διαδικασίες.
Θα είχαν άδικο, άραγε, οι ομογενείς μας, εάν παρέπεμπαν την κυβέρνηση Παπανδρέου στον πατριωτισμό των νεο-ελλήνων λαθρομεταναστών, οι οποίοι χαίρουν της άκρας εκτίμησης του πρωθυπουργού;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]