Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν ο συνδικαλισμός είναι δοτός...


Η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι αν δεν ληφθούν μέτρα το 2011 οι άνεργοι θα αυξηθούν κατά 150-170 χιλιάδες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. Η ανεργία ανήλθε στο δεύτερο τρίμηνο σε υψηλό δεκαετίας, κοντά στο 12%. «Φοβάμαι ότι αν δεν αναχαιτιστεί η ανεργία θα γίνει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε αντιδράσεις εκτός των θεσμοθετημένων διαδικασιών, στην αντίδραση των ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.

Λάθος κύριε Παναγόπουλε. Τεράστιο λάθος αποτελεί η προσέγγισή σας στο θέμα της ανεργίας. Ως συνδικαλιστής που είστε σαφέστατα γνωρίζετε ότι καλείστε από την θέση σας να απαιτείτε μείωση της ανεργίας και όχι μέτρα για μη περαιτέρω αύξηση.
Λάθος κύριε Παναγόπουλε. Με το να αντιμετωπίζετε σαν αριθμούς την ανεργία και τους ανθρώπους που μένουν χωρίς δουλειά -με όλα όσα αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους-, διαπράττετε από την θεσμική σας θέση έγκλημα απέναντι σε όλους αυτούς τους οποίους υποτίθεται πως τα συμφέροντά τους υπερασπίζετε.
Λάθος κύριε Παναγόπουλε. Η παραμονή σας στην προεδρία της ΓΣΕΕ αποτελεί συνδικαλιστικό ατόπημα, τη στιγμή που είναι γνωστή η κομματική σας ταυτότητα, οι πολιτικές σας πεποιθήσεις και οι πολύ καλές σχέσεις που έχετε με αυτή την κυβέρνηση που έχει εξολοθρεύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Η παραίτησή σας, κύριε Παναγόπουλε, έπρεπε να έχει ήδη δοθεί προ μηνών, όταν αποτύχατε να αποτρέψετε την λαίλαπα της εξαθλίωσης που άρχισε ήδη να χτυπάει την πόρτα χιλιάδων Ελλήνων πολιτών.
Λάθος κύριε Παναγόπουλε. Δεν δικαιούστε να ομιλείτε καν και να τολμάτε στον παραληρηματικό -και υποστηρικτικό προς την κυβέρνησή- λόγο σας να ανακοινώνετε πως δεν σκοπεύετε να πολεμήσετε τους εξαναδραποδιστές των Ελλήνων εργαζομένων. Συγκαταλέγεστε με τους κυβερνητικούς μηχανισμούς του μνημονίου κύριε Παναγόπουλε και έχετε παυθεί από εκπρόσωπος των εργαζομένων. Η παραμονή σας στην θέση που αυτή τη στιγμή κατέχετε, μόνο προβλήματα δημιουργεί στον ίδιο τον συνδικαλισμό, τον οποίο εξευτελίζετε με κάθε σας παρουσία.
Ο συνδικαλισμός στην χώρα μας έχει κατηγορηθεί -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- πως δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου. Σε αυτές τις "κατηγορίες" ποτέ δεν απαντήσατε έμπρακτα κύριε Παναγόπουλε, αλλά αντίθετα, φροντίσατε να λειτουργήσετε ως "κυματοθραύστης" της δίκαιης οργής των εργαζομένων απέναντι στους κυβερνώντες, μέσω διάφορων πανηγυριών που διοργανώσατε και που τολμήσατε να τα εμφανίσετε ως "απεργίες"!!!
Καμία δουλειά δεν έχετε με τον συνδικαλισμό κύριε Παναγόπουλε. Το γνωρίζετε κι εσείς ο ίδιος, αφού οι πάντες πλέον σας το φωνάζουν. Εκτός εάν έχετε αποκτήσει την ακοή και την όραση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος "τα βλέπει όλα καλά" και δεν ακούει όλα αυτά που του προσάπτουν...
Τελικά, οι ηγεσίες (πολιτικές και συνδικαλιστικές) αποτελούνται από άτομα με μειωμένες αισθήσεις; Προφανώς ναι! Οι πράξεις σας, άλλωστε, το αποδεικνύουν...
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εχει φαει ηδη γιαουρτι!!
    Και μαλιστα με 0% λιπαρα,για να μην παραπονεθει ο ΓΑΠ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]