Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ στη Θράκη

  • Ανακοινώθηκε ανεξάρτητος συνδυασμός φανατικών τουρκοφρόνων στην Κομοτηνή, που όμως δεν θα υποστηριχθεί από την Άγκυρα!!!
Οι εκλογές πλησιάζουν και ο "εκλογικός χάρτης" στη Θράκη δείχνει να ξεκαθαρίζει. Το Τουρκικό Προξενείο, σαφέστατα έχει προσανατολιστεί και έχει προσανατολίσει μερίδα των "υπηκόων" της "μητέρας πατρίδας", να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές που γίνονται στην Ελλάδα. Αυτές οι εκλογές αποτελούν ένα "δημοψήφισμα" -όπως άλλωστε το όρισε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου- για τον ίδιο τον "Καλλικράτη" (δηλαδή, εάν δεν ψηφιστούν οι κυβερνητικοί προτεινόμενοι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα άρει τον "Καλλικράτη"; Σαφέστατα όχι, αφού αποτελεί καίρια επιλογή των κυβερνώντων για την διαμόρφωση του "χρώματος" του πολιτικού χάρτη της χώρας).
Στην Θράκη, όμως, οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού ο κύριος Ραγκούσης (πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ) φρόντισε να δώσει την δυνατότητα στην Άγκυρα να "παίξει" με εντυπώσεις που θα σχηματιστούν την επομένη ημέρα των εκλογών, αφού 3 (μπορεί και 4) Δήμοι στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης αναμένεται να χρωματιστούν με την ημισέληνο...! Και αυτές οι "εντυπώσεις" με σχηματισμούς δήμων και εικονικών εθνικοκεντρικών σχηματισμών, μόνο θα βλάψουν την Θράκη και την ελληνικότητά της.
Στις εκλογές για τους "μικρούς πρωθυπουργός", όμως, η κατάσταση δείχνει να... στοχεύει πλέον ξεκάθαρα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα πριμοδοτηθεί πλέον του δέοντος από την Άγκυρα. Η απουσία, εξάλλου, προσώπων της μειονότητας από τις εκλογές για την ανάδειξη Περιφερειάρχη, προδίδουν την "τάση" της Άγκυρας να στήσει και να προσανατολίσει τους μουσουλμάνους -που επηρρεάζονται- στην "πράσινη" κάλπη. Οποιεσδήποτε τάσεις υπήρξαν, φιλόδοξων τουρκοφρόνων της περιοχής, έπεσαν στο κενό, ήδη από τους σχηματισμούς και τους υποψήφιους των δημοτικών συνδυασμών. Η Άγκυρα βρίσκεται ήδη στη Θράκη και θα επαναλάβει την ψηφοφορία (περισσότερο ενισχυμένη αυτή τη φορά) των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, στις οποίες σαφέστατα στηρίχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου (μην ξεχνάμε πως το ΠΑΣΟΚ παρά την μεγάλη αποχή που υπήρξε, πήρε περίπου 18.000 ψήφους περισσότερες από τις προηγούμενες εκλογές και ίσως αυτές οι ψήφοι θα έπρεπε να αναζητηθούν στην αύξηση της δυναμικής του στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής).
Γιατί όμως οι τουρκόφρονες και το Τουρκικό Προξενείο θα στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ: Πρώτα από όλα είναι το "καλό κλίμα" που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε Ερντογάν και Παπανδρέου, μέσα από τις 22 συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα. Όμως, το σημαντικό είναι πως στο "τιμόνι" της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να βλέπει ο κύριος Σαρνίτς (τούρκος πρόξενος), καθώς και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της "παράνομης κυβέρνησης του βουνού". Κι αυτό, επειδή ο Αντώνης Σαμαράς, σαν αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ. δεν χρησιμοποίησε μουσουλμάνους υποψήφιους τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Ροδόπη. Και το είχε κάνει εκ πεποιθήσεως, αφού δεν επιθυμούσε να "εισάγει" τουρκόφρονες υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά του. Αυτή του την στάση, θα την πληρώσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία και ας κατεβάζει ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον κύριο Παυλίδη, ο οποίος είναι σχετικά μετριοπαθής πολιτικός και ανεκτικός σε "συνεργασίες" με προωθούμενους της Άγκυρας. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη κερδίσει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στους 2 από τους 4 νομούς που την απαρτίζουν. Η "μάχη" της νίκης θα δοθεί στην συσπείρωση των χριστιανών κατοίκων της περιφέρειας και στην "τάση" των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τον κυβερνητικό προτεινόμενο περιφερειάρχη, αγνοώντας τις ανύπαρκτες πολιτικές (ή καλύτερα, τις ισοπεδωτικές οικονομικές πολιτικές) της κυβέρνησης στην ακριτική αυτή περιοχή...

Ανεξάρτητος συνδυασμός τουρκοφρόνων διεκδικεί τον Δήμο Κομοτηνής
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοείο CHRIS END EVE στην Κομοτηνή, υπό την αιγίδα του DEB (κόμμα ισότητας φιλίας και αδελφότητας), ανακοινώθηκε επίσημα η κάθοδος για τον δημαρχιακό θώκο στην Κομοτηνή, της Σιμπέλ Μουσταφάογλου, επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού της μουσουλμανικής μειονότητας.
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε παρουσία 150 περίπου παρεβρισκομένων μουσουλμάνων, από τους οποίους ξεχώρησαν με την παρουσία τους οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήλ Σερίφ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του DEB και ο πρόεδρος των "Τούρκων" δασκάλων Δυτ. Θράκης, ο οποίος και έκανε την εναρκτήρια ομιλία.
Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίστικε από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές ως "προχειρότητα" καθόσον εκτιμούν ότι, η υποψήφια μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ της ως υποψήφια στο Δήμο Ιάσμου, δέχτηκε ισχυρές πιέσεις για να ηγηθεί της ανεξάρτητης κίνησης της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής και δεν ήταν προετοιμασμένη για την ανάληψη της ηγεσίας του συνδυασμού.
Χαρακτηριστική ήταν η απουσία σημαντικών παραγόντων της μειονότητας όπως οι 2 βουλευτές Χατζηοσμάν και Μαντατζή, οι μουσουλμάνοι δήμαρχοι του νομου και ο μουσουλμάνος αντινομάρχης Δεβετζίογλου. Και αυτή η απουσία μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτήθηκε και η "γραμμή" του τουρκικού προξενείου. "Γραμμή" η οποία είναι απολύτως σαφής: "Στην Κομοτηνή ψηφίζουμε μουσουλμάνους υποψήφιους και όχι μουσουλμανικό συνδυασμό"... Και η επιλογή αυτή έγινε, επειδή τη δεδομένη χρονική στιγμή η Άγκυρα θέλει να κατήσει χαμηλούς τόνους, αλλά και να εξυπηρετήσει τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα βρεθεί να "χρωστάει χάρη"... Έτσι, η ανακοίνωση του ανεξάρτητου συνδυασμού των φανατικών τουρκοφρόνων στην Κομοτηνή, ουσιαστικά αποτελεί τον προάγγελο των εξελίξεων... και το μήνυμα προς τους τουρκόφρονες της Θράκης πως "ετοιμαζόμαστε και για μεγαλύτερους στόχους"... Και για να γίνει σαφής η μεθόδευση αυτή, τους τελευταίους μήνες ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής έκανε πολλά "ταξίδια" σε μουσουλμανικά χωριά, για να βρεθεί από κοντά και να συζητήσει με τους "προύχοντες" τις μεθοδεύσεις και τους σχεδιασμούς της 'Αγκυρας...
Στην ομιλία της η Σιμπέλ Μουσταφάογλου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η μειονότητα δεν απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά της από την πολιτεία, ότι θα αγωνιστεί γι αυτά στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης και έκλεισε λέγοντας ότι την δεύτερη Κυριακή των εκλογών (επαναληπτικές) η μειονότητα θα γιορτάσει διπλή γιορτή, μία θρησκευτική (Κουρμπάν Μπαϊράμ)και μία πολιτική (ενοώντας την κατάληψη της δεύτερης θέσης και την μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής).

Το Βιογραφικό της Σιμπέλ Μουσταφάογλου
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή όπου και τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Τα έτη 1996 και 2002 παρακολούθησε με υποτροφία του Πανεπιστημίου Μονάχου, δύο κύκλους μετεκπαιδευτικών μαθημάτων στην Γερμανία. Από το 1999 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών στην Κομοτηνή.
Εκλέχτηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος το 2002 με τον συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη. Από το 2002 έως το 2004 υπήρξε Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Από το 2006 ασκεί καθήκοντα Αντινομάρχη με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Υπήρξε πρόεδρος του κέντρου πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών «ΟΡΦΕΑΣ» στην Κομοτηνή, από το 2005 έως το 2009 και είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νομού Ροδόπης. Εκλέχτηκε μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΠΑΣΟΚ, το 2005 όπου ήταν υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και μέλος των επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνών Σχέσεων.
Έχει συνεργαστεί με το ΙΣΤΑΜΕ σε θέματα μειονότητας. Συμμετείχε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε σειρά συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, με θέμα «Σεβασμός στην διαφορετικότητα στις μουσουλμανικές κοινότητες».
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τι είναι ο φίλος των εχθρών του έθνους?ΕΧΘΡΟΣ!Αυτος ειναι ο Παπανδρέου και όλα τα όντα στην ομάδα του.Εχθροί,αυτοι είναι υπεύθηνοι για την προδοσία και τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων στην Κύπρο,αυτοί ειναι υπεύθηνοι για τον θάνατο του Ισαάκ και του Σολωμού,αυτοι ειναι υπεύθηνοι για τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων απο αλοδαπούς τα τελευταία χρόνια μέσα στο κράτος μας.
    Κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία πρέπει να συληφθούν και να εκτελεστούν χωρίς δίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κινήσεις στη σκακιέρα είναι προκαθορισμένες και οι παίκτες δεν είναι ποτέ τυχαίοι.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν υποδόρια ένεση προχωράει ο αφελληνισμός στην Ελλάδα. Τα κανάλια διαφημίζουν εκδρομές στην Τουρκία και προβάλλουν τα δικά μας αρχαία και τα δικά μας ψηφιδωτά σαν τουρκικά. Στα σχολεία θα αρχίσει να διδάσκεται η τουρκική γλώσσα και τα κανάλια παίζουν τρεις τουρκικές σαπουνόπερες ταυτόχρονα. Κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει;

    Θέκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]