Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "καλησπέρα" του Θόδωρου

  • Της Τζένης Κ.

Κάθε φορά που ο… Παπάγκαλος αποφασίζει να πει «Καλησπέρα!», το κοινό του από κάτω τον αποθεώνει. Ή αυτό φαντάζεται ο ίδιος τουλάχιστον. «Ο λόγος του θαυμάζεται πολύ. Τι διαβασμένος, λένε, ο Παπάγκαλος! Θα 'ναι σοφός αυτός πολύ μεγάλος, αφού μπορεί κι ανθρώπινα μιλεί…»! Επειδή δε, πραγματοποιεί τις υποτιθέμενες ρηξικέλευθες, παρρησαϊκές παρεμβάσεις του με υψηλή συνοφρύωση και χρώμα υπερτασικού ινδιάνου, όλοι τον αντιμετωπίζουν ως ακόμα πιο πεφωτισμένο. Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Ο Θόδωρος Παπάγκαλος κουβαλάει από τα χρόνια τα παλιά του ΠΑΣΟΚ το γόητρο της πολιτικής διάνοιας, απ’ το οποίο αρνούνται όλοι πεισματικά να τον ξεφορτώσουν. Εμείς το κάνουμε ευχαρίστως…

Διότι, όταν μελετάμε ξεκομμένα την πρόσφατη «παπαγκαλογραφία» ή καλύτερα «παπαγκαλολαλία» (δεδομένου ότι τις στράκα- στρούκες του τις ρίχνει προφορικά ως επί το πλείστον), διαπιστώνουμε ότι τα θυμωμένα του «Καλησπέρα» επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς εκπλήξεις… Αρθρώνει το αυτονόητο ή το αντίθετο του αυτονόητου με αυτοτελή και προσωπικό τόνο, έτσι που ο κάθε ακροατής του αναφωνεί: «Τι είπε ο Άνθρωπος!» ή «Τι πίνει ο Άνθρωπος!»…

Το τελευταίο του «χτύπημα», με το οποίο κόμισε πάλι γλαύκας, ήταν εκείνο το προχθεσινό «Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί, γιατί σας διορίζαμε…» που εκσφενδονίστηκε κατά παντός υπευθύνου κι ανευθύνου στη Βουλή… Ανατρίχιασε από κάτω το Σώμα (ειδικά το Σώμα που είχε μεγάλη σχέση με την περιγραφόμενη πρακτική) μπρος σ’ αυτή την ασύλληπτη μεγαλοστομία! Αισθάνθηκε μερικώς δικαιωμένο, αποκατεστημένο. Τα λεφτά δεν τα έφαγε αφ’ εαυτού του… Σύρθηκε σ’ αυτή την κατεύθυνση. Εξυπηρετούσε κόσμο… Χάριζε μισθούς… Απ’ την καλή του την καρδιά την πάτησε το Σώμα…

Κι επειδή το «Καλησπέρα» ο Παπάγκαλος το είπε στην πεθερά, για να το ακούσει η νύφη, τα σκάγια εν συνεχεία πήραν τους τηλεθεατές των δελτίων ειδήσεων… Διορισμένους κι αδιόριστους, έχοντες και «δενέχοντες», νοικάρηδες κι ιδιοκτήτες… Γιατί αυτοί δέχτηκαν τα προϊόντα της μεγαλοψυχίας του Σώματος. Για να μην πούμε ότι τα εκβίασαν κιόλας. Και διορίστηκαν σε βάρος του ελληνικού έθνους και της οικονομίας μας.

Ακόμα και οι διορισμένοι βέβαια δεν είναι κλέφτες. Ακόμα και οι διορισμένοι (768.009 είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι… όλοι απ’ το παράθυρο μπήκαν;) δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Οι αποδοχές τους είναι κουκιά μετρημένα… Προφανώς αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, εφόσον συνέφαγαν διά του διορισμού τους…

Και διέφυγε βεβαίως του Παπάγκαλου ότι περισσεύουν μερικά εκατομμύρια Έλληνες που δεν είχαν ποτέ «καλησπέρα» μαζί του, αλλά σηκώνουν τώρα τα βάρη της συνυπευθυνότητας που διανέμει παντολούθε λες κι είναι θέση εργασίας... Γι’ αυτούς θα έπρεπε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή πριν την επόμενη αμετροεπή του πομφόλυγα…

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Εκτός και εάν ο κύριος Πάγκαλος λέγοντας "μαζί τα φάγαμε", εννοούσε πως για τους διορισμούς υπήρχε... τιμοκατάλογος, οπότε αλλάζει το πράγμα... Λέτε να υπήρχε και να έχει δίκιο ο άνθρωπος;

Ηταν αναμενόμενο. Το μόνο που απομένει πλέον είναι - αυτό που πλαγίως έτσι κι αλλιώς μας το λένε κάθε μέρα - να μας το πούνε και κατάμουτρα: «Είστε μ...»!

«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!

Αυτή είναι, τώρα, η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης. Διά στόματος Πάγκαλου.

Αλλά, τότε, γιατί προεκλογικά ο Παπανδρέου είχε κάνει σλόγκαν εκείνο το «πού πήγαν τα λεφτά;». Δεν τον είχε ενημερώσει ο στενότερος συνεργάτης του, ο αντιπρόεδρός του, ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»;...

Μάθετε, λοιπόν, ότι η «πτώχευση», η «χρεοκοπία», η «εντατική», ο «Τιτανικός» προήλθαν επειδή οι καλοκάγαθοι ταγοί του Εθνους, καλόψυχοι και συναισθηματικοί καθώς είναι, ενέδιδαν στις απαιτήσεις του ανεπρόκοπου λαού και τον «διόριζαν» στο Δημόσιο!

Τι διαφορετικό έκανε ο τσιφλικάς, που ενώ γέμιζε την κοιλιά του με το αίμα των κολίγων, κραδαίνοντας την εξουσία του βούρδουλα και του κνούτου, γύριζε στους «χωριάτες» και έλεγε απαιτώντας να τον προσκυνήσουν: «Εγώ σας ταΐζω»!
Πράγματι, πρόκειται για μια πρωτοφανή ιστορία αθλιότητας. Ετσι την αποκάλεσε ο Πάγκαλος: «Αθλιότητα». Μόνο που πρόκειται για τη δική τους, την ολόδική τους πολιτική και προσωπική αθλιότητα.
Οι «κοτζαμπάσηδες» του δημόσιου βίου, οι εκμαυλιστές συνειδήσεων, οι «τζουμπέδες» της ρουσφετοκρατίας, τα κόμματα της εξαγοράς ψηφοφόρων και της κατασκευής εκλογικής πελατείας, είναι τα... θύματα!
Τους πήρε στο λαιμό του ο λαός!
  • «Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου ανέργων.
  • «Φταίει» ο λαός των 2,5 εκατομμυρίων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • «Φταίει» ο λαός του 1 εκατομμυρίου συνταξιούχων που ζουν με 600 ευρώ και κάτω.
  • «Φταίει» ο λαός με το 50% των ιδιωτικών υπαλλήλων να αμείβεται με κάτω από 1.011 ευρώ.
  • «Φταίει» ο λαός της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων - δασκάλων και καθηγητών (που λείπουν κατά χιλιάδες από τα σχολεία), των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών (που λείπουν κατά δεκάδες χιλιάδες από τα νοσοκομεία), που ζουν με «τρεις κι εξήντα».
  • «Φταίει» ο λαός των 11 εκατομμυρίων, γιατί oι 500.000 από αυτούς (το χαμηλότερο κατ' αναλογία πληθυσμού ποσοστό στην ΕΕ) διορίστηκαν στο Δημόσιο και οι κρατούντες, αυτοί που «τους διόρισαν», οι ίδιοι που επιχειρούν να χτίσουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά τους κομματικούς τους στρατούς, οι ίδιοι που αναφωνούσαν «εσείς είστε το κράτος», έρχονται σήμερα και ισχυρίζονται: «Ολοι μαζί τα φάγαμε»!
Ας το μάθει ο ελληνικός λαός.
Ας το μάθουν πρώτοι απ' όλους οι χτεσινοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που τους κόβουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που τους έχουν πεθάνει στους φόρους:
  • Τα 28 δισ., τα επόμενα 15 δισ., τα μεθεπόμενα 10 δισ. και τα τελευταία 25 δισ. προς τους τραπεζίτες... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα 100 δισ. καθαρά κέρδη την τελευταία δεκαετία που ενθυλάκωσαν 300 οικογένειες από το Χρηματιστήριο... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα 500 δισ. που διακινούνται ετησίως από βιομήχανους και εφοπλιστές στις «οφ σορ»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα ομόλογα... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα λεηλατημένα από τη Σοφοκλέους... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα κτηματολόγια... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα φέσια της Ολυμπιάδας... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα «μαύρα» της «Ζήμενς»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα μυστικά κονδύλια και τις χορηγίες του υπουργείου Εξωτερικών προς τους εκλεκτούς των ΜΚΟ... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα λεφτά για τα «υποβρύχια που γέρνουν»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα «χαβιάρια» της ξιπασιάς πάνω στα «κότερα»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα κλεμμένα από τους «συντρόφους που πλουτίσανε» και από τους «συντρόφους που ενέδωσαν στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα «απροσδιόριστα βάρη για τον προϋπολογισμό» που (όπως οι ίδιοι αναφέρουν στις αιτιολογικές εκθέσεις τους) συνιστούν οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές υπέρ πλουτοκρατών... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
  • Τα λύτρα υπέρ εργολάβων στις εθνικές και λοιπές οδούς... «όλοι μαζί τα φάγαμε»!
Η αλήθεια είναι τούτη:
  • Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί»... παραδώσαμε τον Οτσαλάν στους Τούρκους, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
  • Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» υπογράψαμε υπέρ των «νομίμων και ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο, άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
  • Οσο ισχύει ότι «όλοι μαζί» αναφωνούσαμε το βράδυ των Ιμίων εκείνο το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», άλλο τόσο ισχύει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε».
Η αλήθεια είναι τούτη:
  • Τα 600 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι τράπεζες,
  • Τα 700 δισ. του συσσωρευμένου πλούτου που κατέχουν οι εν Ελλάδι πολυεθνικές και μονοπώλια,
  • Τα 450 δισ. που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε τόκους την τελευταία δεκαετία υπέρ ντόπιων και ξένων «τοκογλύφων» δανειστών,
  • Τα 60 δισ. «ρευστό» που διαθέτουν οι 4.000 Ελληνες πλουτοκράτες με «private banking» λογαριασμούς,
είναι από μόνα τους ασφαλή στοιχεία για να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια ποιοι «τα φάγανε» και ποιοι συνεχίζουν να «τα τρώνε».
Οσο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αντιπρόεδρό της, τον Πάγκαλο, εφόσον όπως έχει δηλώσει για τον εαυτό του «δεν είμαι δημαγωγός, δεν είμαι λαοπλάνος, δεν είμαι ένας ξεφτιλισμένος πολιτικάντης», δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Διορισμος στο νοσοκομειο Αλεξ/πολης στα μαγειρια 3.000.000
    δραχμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμαι περιεργος να δω ποσες ψηφους θα παρει σε βουλευτικες εκλογες!!
    Διοτι απο την στιγμη που ψηφιζει καποιος εναν τετοιο ξεφτιλα,τοτε και ο ψηφοφορος του ειναι μια απο τα ιδια!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]