Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικά χάδια, Γερμανικά χαστούκια

  • Γράφει η Κουκίδα

Την ώρα που ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωνε την αγάπη και την στήριξη του στον πρωθυπουργό μας και εκθείαζε τις ικανότητες του να μας βγάλει από την κρίση (τρομάρα μας), οι Γερμανοί έριχναν ένα μεγαλόπρεπο χαστούκι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μάθαμε ότι κατά την συνάντησή του με τον «σκληρό» γερμανό οικονομικών Βόλφγκανγκ Στόιμπλε, ο τελευταίος διεμήνυσε στον δικό μας, ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποσύρει την πρόταση του Βερολίνου για ελεγχόμενη πτώχευση μιας χώρας της ευρωζώνης αλλά θα ζητήσει και αλλαγή της ίδιας της συνθήκης της Λισαβόνας σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλη νομική φόρμουλα για να περάσει η πρόταση.
Του έπεσαν τα μούτρα του Παπακωνσταντίνου που πήγε εκεί να ζητήσει πίστωση χρόνου από τους πιο ισχυρούς επικριτές μας. Πήρε όμως και δώρα μαζί του. Την περιουσία προς πώληση του ελληνικού δημοσίου και την δέσμευση ότι οι γερμανοί επενδυτές θα τύχουν ευνοικής μεταχείρισης. Μασούν οι γερμανοί ταραμά; Βλέπετε τα έχουν πάρει στο κρανίο που το παίζουμε διπλό ταμπλό με το ΔΝΤ και αρχίσαμε πάλι τις έμμεσες απειλές προς την ΕΕ. Για ποιες απειλές μιλάω; Για την καινούργια επικοινωνιακή έμπνευση της κυβέρνηση ότι «αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει και αποτυχία της ευρωζώνης».

Φοβάται το Μαξίμου ότι θα χρειαστεί νέα στήριξη και πριν πεινάσει μαγειρεύει. Βρε στο τέλος θα μας δώσουν μια κλωτσιά και θα βρεθούμε (γρηγορότερα) στην Ουάσινγκτον. Πρέπει οσονούπω να ξεσκονίσω την αμερικανική προφορά μου.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]