Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιβεβαιώνεται το Μνημόνιο Νο2

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες «το θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ, προς τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, συζήτησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε κατά την συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Βερολίνο»

Παρόλο που τα ΜΜΕ πάνε μέχρι στιγμής να το περάσουν στο ντούκου, απο τις συνομιλίες Παπακωνσταντίνου – Σόϊμπλε αποκαλύπτεται ότι υπάρχει μια κατ’ αρχή συμφωνία η οποία θα προβλέπει αποπληρωμή πέραν του 2013, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, τα στελέχη της τρόικας και κυρίως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ενημέρωσε τους επενδυτές ότι πρόθεση της τρόικας είναι να μην αφήσει αβοήθητη την Ελλάδα στο τέλος του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται εφόσον χρειαστεί νέα στήριξη – έτσι το λένε τώρα «βοήθεια» και «νέα στήριξη»

Διότι μπορεί με την επιμίκυνση αποπληρωμής να διευκολύνεται η Ελλάδα για να πληρώσει τα δάνειά της με μεγαλύτερη ευκολία, είναι ωστόσο και πλήρης επιβεβαίωση του Antinews το οποίο έγραφε προ ημερών ότι θα έχουμε στο κεφάλι μας το ΔΝΤ ίσως και μέχρι το 2020.

(Εφιαλτικά σενάρια για Μνημόνιο Νο2 μέχρι το … 2020)

Αν επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία η Ελλάδα θα αποπληρώσει σε βάθος χρόνου τα δάνειά της, αλλά οι δανειστές μας θα ζητήσουν ανταλλάγματα. Πώς θα γίνει αυτό; Πιθανότατα με ένα νέο Μνημόνιο το οποίο θα προβλέπει νέα σκληρά μέτρα δημοσιονομικού τύπου, ήτοι νέες περικοπές, φόροι και ψαλίδι παντού. Δηλαδή ύφεση της ελληνικής οικονομίας για πολλά ακόμη χρόνια.

Θα πρέπει, όμως, μια τέτοια συμφωνία να περάσει αμέσως από την ελληνική Βουλή διότι πρόκειται για μείζον θέμα που αφορά όλο τον ελληνικό λαό και υποθηκεύει το μέλλον του για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμη.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει πειστικές απαντήσεις για το τι σημαίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Θα δεσμευτεί ότι δε θα πάρουμε κι άλλα δάνεια; Θα δεσμευτεί ότι δε θα λάβει νέα μέτρα;

Με άλλα λόγια «ένα τρένο δίχως μοίρα για τη Γερμανία πήρα». Αυτό θα ήταν το τραγούδι που πιθανότατα σκέφτηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν πήγε να επισκεφτεί τον Σόϊμπλε για να συζητήσει για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Η επιμήκυνση του μνημονίου με παράλληλη χαλάρωση των στόχων, είναι αυτό ζητάει ο κ. Παπανδρέου (με τη δικαιολογία οτι επήλθε κόπωση από το υπάρχον και το οποίο μάλλον εξάντλησε την δυναμική την οποία ουδέποτε ανέπτυξε) αλλά αντιδρά προς το παρόν η Γερμανία.

Στο capital.gr σε δημοσίευμα του Αγγελή αναφέρεται: Σύμφωνα με διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ήδη οι σχετικές συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά σε τεχνοκρατικό επίπεδο και εξετάζονται περισσότερες της μιας εναλλακτικές εκδοχές. Η “είδηση” για τη δρομολόγηση “δεύτερου πακέτου” που αποκάλυψαν το περασμένο Σάββατο τα “Νέα” και το “Κεφάλαιο” δεν διαψεύσθηκε από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Αντίθετα στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωσε ανεπίσημα στο “Κεφάλαιο” την ύπαρξη των σχετικών συνεννοήσεων με την τρόϊκα.
Άρα ποιός εξαπατά ποιόν;
Μάλιστα στην εκπομπή του ΣΚΑΙ της Τσαπανίδου ο Παπαδημητρίου είπε ότι αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πάνε καλά κι επειδή οι λύσεις για την αύξηση των εσόδων δεν φαίνεται να΄είναι αποτελεσματικές ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προσφύγει σε άλλες λύσεις. ΕΚΛΟΓΕΣ...

Με το συμπάθειο, συμπολίτες, αλλά η επιμήκυνση της αποπληρωμής έχει ονοματάκι:

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]