Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καμμία προοπτική για ανάπτυξη

  • Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει αδυσώπητος και μέσα στη κυβέρνηση συγκρούονται αντιφατικές ελπίδες και σχέδια με τη σκληρή...
Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει αδυσώπητος και μέσα στη κυβέρνηση συγκρούονται αντιφατικές ελπίδες και σχέδια με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα. Ο Γ. Παπανδρέου θα ήθελε πολύ να ανακοινώσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αντίμετρα στο πρόγραμμα λιμού... που έχει επιβάλλει το επιτελείο του Μνημονίου αλλά τον συμβούλευσαν να ξεχάσει ό, τι έχει στο μυαλό του. Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν ούτε σάλιο παροχής. Εχει και ο λαϊκισμός τα όρια του..., αν και αμφιβάλλουμε ότι στο ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν πραγματικά ποιά είναι τα όρια αυτά. Αντί για αντίμετρα λοιπόν προβλέπεται νέο κύμα ακρίβειας και αύξησης φόρων σε βενζίνη και τσιγάρα. Λέτε με τις τιμές αισχροκέρδειας στην απλή αμόλυβδη βενζίνη που παρατηρούνται στην περιφέρεια να προσπαθούν να μας προιδεάσουν για το τί έρχεται; Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει την κατρακύλα. Ηδη πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα να πληρώσουν βασικές ανάγκες όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ και κοινόχρηστα. Και με τους πλέον πρόχειρους υπολογισμούς άσπρη μέρα μόνον μετά το τέλος του 12 ίσως να δούμε.

Αλήθεια η κυβέρνηση δεν βλέπει ότι μπροστά υπάρχει μόνο γκρεμός; Γιατί στο ρέμα έχουμε ήδη βυθισθεί. Κανένα φως για ανάπτυξη δεν διακρίνουμε στον ορίζοντα. Στην κυβέρνηση δεν βλέπουν ότι μετά από χρόνια έχουν επαναδραστηριοποιηθεί γραφεία ευρέσεως εργασίας –έτσι λέγονταν αναγκαστικά το θυμηθήκαμε– στην Αυστραλία κι αλλού για Ελληνες μετανάστες; Για συμπατριώτες μας που αποφασίζουν να φύγουν ελπίζοντας να βρουν δουλειά και καλύτερη ζωή στη ξενητειά. Η κυβέρνηση δεν συναισθάνεται ότι σε πολλά ζητήματα η χώρα γυρίζει εκεί κάπου στη δεκαετία του 50 ή του 30, όποια προτιμάτε δεν παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]