Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση αναζητά εκλογική σωτηρία σε τέσσερα επικοινωνιακά τρυκ

  • Η κυβέρνηση κινείται μεταξύ Πόρου και Πάρου, ξεχνώντας πως μπορεί να μετατραπεί σε ένα νέο "Σάμινα"...

Τα μπάνια τελειώνουν, οι ομπρέλες μαζεύονται, ο κόσμος γυρίζει. Η θερινή ραστώνη του πολιτικού κλίματος ανάμεσα σε ρακέτες και προκλητικά μαγιώ σιγά σιγά παίρνει το τέλος της.

Οι πολίτες γυρίζουν στις πόλεις και τα χωριά (όσοι έφυγαν) και το καλοκαίρι αναμένεται να γίνει φέτος… χειμώνας πιο γρήγορα. Ακόμα και αν έχει καύσωνα. Το επικοινωνιακό σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τις (δημοτικές ή άλλες) εκλογές το είχαμε αποκαλύψει εδώ και το Νο1 έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Ο κόσμος γιουχάρει και αποδοκιμάζει τα στελέχη της κυβέρνησης και όμως τα ΜΜΕ σε πείσμα της κοινωνικής οργής, συνεχίζουν να προβάλλουν τις θερμές χειραψίες του Γιώργου με τους τουρίστες και τις ταβέρνες που τρώει οΣιούφας.

Μαζί με το επικοινωνιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης θα υλοποιείται παράλληλα και η πολιτική-επικοινωνιακή τακτική της.

Στο πλαίσιο αυτό τεσσερα θα είναι τα “επικοινωνιακά καρφιά” του ΠΑΣΟΚ:

Αυτοδυναμία με 40,2%

Η κυβέρνηση έχει οριστικοποιήσει και τις βασικές παραμέτρους του νέου εκλογικού συστήματος. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από την Επιτροπή Ραγκούση, στο νέο σύστημα θα διατηρηθεί η πριμοδότηση του πρώτου σε ψήφους κόμματος με 40 (αντί για 50 που προβλέπει ο «νόμος Παυλόπουλου») βουλευτές, ο πήχης της αυτοδυναμίας θα είναι στο 40,2%, ενώ θα παραμείνει το όριο του 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή.Σε αντίθεση βέβαια με όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά θα κάνει λόγω για “πολιτική αναγκαιότητα” σε καιρό κρίσης.

Ανασχηματισμός πριν από τη ΔΕΘ

Στο “Υπουργικό Συμβούλιο της Πάρου” οι προτάσεις για ανασχηματισμό δεν είχαν κοινή κατεύθυνση. Ο Γ. Ραγκούσης θεωρεί πως πρέπει να γίνει μέσα στη καυτή περίοδο της ΔΕΘ (ως μέρος ενός επικοινωνιακού μπαράζ) μεταξυ 4-11 Σεπτεμβρίου, ενώ άλλα στελέχη όπως ο Π. Γερουλάνος είχαν την άποψη πως αυτό πρέπει να γίνει πριν τελειώσει ο Σεπτέμβριος. Σε κάθε περίπτωση ο Παπανδρέου σκέφτεται να συνδυάσει, και να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό και τους υπόλοιπους υποψήφιους για τους ΟΤΑ μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Οι βουλευτές θα παραδώσουν τις έδρες τους

Με μία κίνηση που θα προσπαθήσει να τονίσει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει από όσους βουλευτές διεκδικήσουν κάποιο Δήμο ή Περιφέρεια, να παραιτηθούν εκ των προτέρων από το βουλευτικό τους αξίωμα. Παράλληλα με αυτό το τρόπο (και αυτός είναι ο πραγματικός στόχος) θα επιδιώξει να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους βουλευτές, ή ακόμα και να απομακρύνει κάποιους, χωρίς να προκαλέσει εντάσεις.

Πολιτικό πρόσωπο “Πρώτης Γραμμής” στη Περιφέρεια Αττικής

Ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο που είναι εν ενεργεία υπουργός, από το στενό περιβάλον του Παπανδρέου θα κληθεί να διεκδικήσει τη θεση του “Κυβερνήτη της Περιφέρειας Αττικής” (ακούγονται τα ονόματα του Ραγκούση και της Μπιρμπίλη), με σκοπό να ενισχύσει τον Παπανδρέου, ως προς το να επιλέξει όποιον επιθυμεί, σε όποια υποψήφια θέση εκείνος θέλει. Κανείς δε θα μπορέσει να “φέρει αντίθετη κουβέντα”, εφόσον ο ίδιος ο π.χ. Ραγκούσης, “πειθαρχεί”, μπαίνει στις υπηρεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού, και αφήνει το πρώτο τη τάξει υπουργείο, για να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη, υφιστάμενου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό μάρκετινγκ τελειώνει εκεί που ο απλός κόσμος αισθάνεται ανήμπορος να συμμετάσχει στη διοίκηση της ζωής του…

Σε κάθε περίπτωση ο απλός κόσμος, αισθάνεται απογοητευμένος, και ξέρει πως δε μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο από τη κυβέρνηση…όσα πολιτικά τρικ και αν γίνουν…

Τα μέτρα έχουν έρθει σαν χαστουκια και έχουν ζαλίσει το κόσμο, που του έχουν ευνουχίσει κάθε δυνατότητα αντίδρασης.

Η ευθύνη της αντιπολίτευσης μεγάλη και της αξιωματικής ακόμη μεγαλύτερη.

Η πολιτική της ευθύνης, και της Ελπίδας δε παίρνει άλλη αναβολή…

Πλέον ο κόσμος έχει πειστεί…δεν έχει ανάγκη από “εξαιρετικές ομιλίες”

Πλέον το πλειοψηφικό ρεύμα υπάρχει… δε χρειάζεται να το χτίσεις..

Και περιμένει…

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έχει εξοργίσει την κοινωνία δεν είναι η λήψη μέτρων, αλλά η εμφανώς ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ, ΑΝΑΛΓΗΤΗ φύση αυτών των μέτρων. Όσο και να προσπαθούν να πείσουν με επικοινωνιακά κόλπα ότι επιστρετεύουν το ΣΔΟΕ για φορο-σαφάρι, δεν πείθουν κανέναν ότι τελικά θα πληρώσουν έστω και ελάχιστα αυτοί που πρέπει. ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]