Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα "ασημικά" της χώρας οδηγούν στο... Ειδικό Δικαστήριο

Οι μήνες που θα ακολουθήσουν θα περιλαμβάνουν γεγονότα που η .. «ουρά τους» προβλέπεται (χρονικά) μεγάλη. Τα γεγονότα αυτά είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσουν επί μακρόν και σε βαθμό που μπορεί να φθάσει κάποια στιγμή στο… ειδικό δικαστήριο. Σημειώστε το!

Η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές προσλήψεις συμβούλων για την ενεργοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στην πρόσληψη των τριών πρώτων διεθνών συμβούλων για τις τράπεζες και στη συνέχεια, προβλέπεται η πρόσληψη συμβούλων για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΠΑ, τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, τα ΕΛΤΑ, την ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ.

Υπενθυμίζω ότι από το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου δεν απορρέει υποχρέωση άντλησης εσόδων από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2010. Από το 2011 όμως και κάθε χρόνο έως το 2015 προβλέπεται στο μνημόνιο η είσπραξη εσόδων 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Το μεγάλο μυστικό όμως κρύβετε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην ….αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500 δισ. ευρώ.
Ήδη από το Μαξίμου έχει «ορισθεί» εσωτερική ομάδα, μέλημα της οποίας είναι να «καθαρίσει» τα ακίνητα από νομικές εκκρεμότητες.

Στο σημείο αυτό είναι και η πολιτική διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς επανειλημμένα έχει αναφερθεί στην ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά σε κάθε αναφορά του επισημαίνει ότι δεν ομιλεί περί πώλησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου αλλά ΜΟΝΟ περί αξιοποίησης της.

Ο κ. Παπανδρέου ομιλεί και αυτός για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας , αλλά συγχρόνως δεν έχει αποσαφηνίσει ποτέ τι εννοεί με τον όρο «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».
Αντίθετα τόσο με τις δηλώσεις του , όσο και με τις ενέργειες του , σηματοδοτεί την πώληση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Πριν μερικές ημέρες άλλωστε, όπως σας έχω ενημερώσει, η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία στο Θερινό Τμήμα της Βουλής με την οποία στην ουσία προβαίνει σε (ξε)πούλημα της δημόσιας περιουσίας με αποσύνδεση από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού.

Μόνοι του εκτιμούν την αξία οι υπουργοί, μόνοι τους αποφασίζουν, μόνοι τους (ξε)πουλούν.

Το γεγονός καταγγέλθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά η τροπολογία πέρασε με την κυβερνητική πλειοψηφία. Τα «Ασημικά» της χώρας λοιπόν θα μας απασχολήσουν επί μακρόν… Πόσο; Πιθανότατα μέχρι και… το ειδικό δικαστήριο!

Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γράφετε στο άρθρο σας "από το "Μαξίμου"". Μπορείτε σας παρακαλώ να μου διευκρινήσετε ποιοί ακριβώς βρίσκονται πίσω από τον χαρακτηρισμό αυτό, γιατί τελευταία έχω κάποια σύγχιση. Πίστευα ότι το "Μαξίμου" είναι εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού, αλλά πρόσφατα άκουσα στις ειδήσεις ότι ο Πρωθυπουργός διαφώνησε με το "Μαξίμου". Δεν πρέπει τελικά να γνωρίζουμε ποιός είναι αυτός που ασκεί εξουσία ισάξια με τον Πρωθυπουργό; Και τέλος πάντων να ακούγεται επώνυμα κι όχι ανωνύμως πίσω από το όνομα ενός μεγάρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]