Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γίνεται με ντουντούκες αντιπολίτευση;


Η γωνίτσα που μένω στην Αθήνα κάποτε έσφυζε από ζωή. Δεν χρειαζόταν να πάω μακριά για να αγοράσω ότι χρειαζόμουν γιατί ήταν όλα δίπλα μας. Τώρα κατεβαίνω από το σπίτι και περπατώ σε μια νεκρή ζώνη. Αρχίζω και μετράω κλειστά μαγαζιά. Τρία “ενοικιάζεται” στα 2 πρώτα τετράγωνα και πάνω από 10 άδειες βιτρίνες μέχρι να φτάσω στην στάση. Η περιοχή έγινε Σαράγεβο σε λίγους μόνο μήνες ΔΝΤικής διακυβέρνησης. Και εγώ φταίω γιατί μετράω και το τελευταίο ευρώ τώρα πια και παίρνω μόνο τα απολύτως αναγκαία.

Ένας από τους γείτονες που έχει μαγαζί με ρούχα μου είχε πει ότι περιμένει τις εκπτώσεις για να δει αν θα μπορέσει να κρατήσει την επιχείρηση. Τώρα ετοιμάζει εκποίηση και μάλλον μετά λουκέτο. Σαν αυτόν είναι χιλιάδες άλλοι που είχαν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες στις εκπτώσεις του Αυγούστου αλλά όσο και να κατέβαζαν τις τιμές δεν μπορούσαν να κάνουν τον φοβισμένο καταναλωτή να ψωνίσει. Πολλοί από αυτούς θα κλείσουν.

Ένα κακό που έχουμε εμείς οι νεοέλληνες είναι ότι θεωρούμε κάποια πράγματα αναπόφευκτα. Θεωρούσαμε αναπόφευκτο το ότι όποιος είναι στην κυβέρνηση θα τρώει και θα κλέβει κατά βούληση και πως ότι και να κάναμε δεν θα άλλαζε τίποτα. Καλυτέρα λοιπόν να προσκυνάμε τον κάθε βουλευτή και υπουργό μπας και βρει μια θεσούλα για μας ή για τα παιδιά μας.

Τώρα πάλι θεωρούμε την μοίρα μας αναπόφευκτη. Δεν ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αλλά είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα είναι μαύρη και άραχνη. Έχουμε μάθει να πιστεύουμε ότι αντίδραση είναι μια διαδήλωση στην όποια θα βγουν κάποια στιγμή οι άγνωστοι με τις κουκούλες, η αστυνομία θα επέμβει και μετά τίποτα. Η διαδήλωση θα είναι σαν να μην έγινε.

Αντίδραση όμως δεν είναι μόνο η διαδήλωση. Όλες οι κυβερνήσεις φοβούνται το πολιτικό κόστος όσο σκληρές και να το παίζουν. Στην Ελευθεροτυπία γράφει ότι η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω στο άνοιγμα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών φοβούμενη αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες. Δεν είδα καμία διαδήλωση για τα τυχερά παιχνίδια και η μονή αντίδραση ήταν άρθρα που διάβασα στο internet κατά του τζόγου. Ίσως αυτή η ήρεμη αντίδραση να είναι αποτελεσματική καθώς αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ακούει και διαβάζει τι γράφεται. Ίσως αν φωνάζουμε με άρθρα και απόψεις να έχουμε καλυτέρα αποτελέσματα από τις ντουντούκες.

Κάτια Μ.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η μόνη αντίδραση που φοβούνται αποδεδειγμένα είναι η ψήφος. Ποντάρουν στην απογοήτευση του κόσμου ώστε να υπάρχει τεράστια αποχή και να ψηφίσει μόνο ο κομματικός μηχανισμός που είναι ελεγχόμενος.
    Κινήσεις του τύπου καθιστικές διαμαρτυρίες ή να φορέσουμε κορδέλες κτλ. πιστεύω ότι τις βλέπουν μειδιώντας οι κυβερνώντες.. Γι' αυτό όλοι πρέπει να ψηφίσουν όσοι δεν πλήρως απογοητευμένοι από την κατάσταση και είναι εκατομμύρια Έλληνες πρέπει να καταδικάσουν με την ψήφο τους. Αυτό τρέμουν και φοβούνται. Αλλά σκεφτείτε αν το ένα και πλέον εκατομμύριο Ελλήνων που ζει κατω απ' τα όρια της φτώχειας προσέλθει να ψηφίσει είναι αυτομάτως ίσο εκλογικό σώμα με αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές! Το φαντάζεστε; Μόνοι τους οι επισήμως φτωχοί της Ελλάδας μπορούν τα εκλέξουν κυβέρνηση... Η μόνη σίγουρα πράξη αντίδρασης που μπορεί σίγουρα αποτελέσματα. Ακόμη και στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αν η αντίδραση είναι μαζική η κυβέρνηση και όλοι όσοι κινούν τα νήματα των μαριονετών που έχουμε για κυβερνηση θα κλονιστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δημιουργήσουμε το Κίνημα των Πολιτών που είναι Ενάντια στα Μέτρα του ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους και ας στείλουμε ηχηρό μήνυμα στις Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όλα τα δημοκρατικά μπλογκς πρέπει να στηρίξουν αυτό το σύνθημα.
    Τον κ Καμίνη στην Αθήνα προτείνει δήθεν η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΑ) και έτσι θα τον στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ. Προσοχή είναι κόλπο!
    Εμείς δεν ξεχνάμε ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους που στηρίζουν κόμματα που είναι υπέρ του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Μαύρο στους υποψήφιους που στηρίζει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και η ΔΑ. Αν δεν εκφράσουμε τώρα στις εκλογές την αντίθεσή μας θα πάρουν και άλλα χειρότερα μέτρα και άλλα και άλλα έως να μας εξοντώσουν εντελώς. Μην ξεχνάτε!!! Μην αμελείτε!! Είναι κρίσιμες μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ
    του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    Ήταν τότε – στις 27 Ιουνίου του 2010...
    Ήταν τότε που ο Κουβέλης έκανε την (μια ακόμα) γιαλατζή επανάστασή του....
    Ήταν τότε που εμείς γράφαμε: «Κανείς προφανώς δεν τους είπε (ή κανέναν δεν άκουγαν όταν τους φώναζε) πως το πρόβλημα αυτής της κοινωνίας, δεν είναι η ποσότητα των παραμάγαζων της «Αριστεράς», αλλά η ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση ανατροπής και δράσης, που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, και τη ζωή μας συνολικότερα.»
    Και τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κακίσουν…
    Έσπευσαν να μας χρεώσουν εμπάθεια απέναντι στο «συμπαθή» πολιτικό άνδρα, λες και είχαμε να μοιραστούμε μαζί του τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες θλιβερές επιλογές.
    Όμως… Πριν αλέκτωρ κακαρίσει – όχι τρις αλλά ούτε καν άπαξ – ο «συμπαθέστατος" ήρθε να μας δικαιώσει με τις πολιτικές του επιλογές.
    Τώρα ζητάει απομνημονιοποίηση των δημοτικών εκλογών.
    Δηλαδή προωθεί την αποενοχοποίηση της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
    Μέσα από την επιθυμία της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης, προωθεί «αριστερόστροφο» συγχωροχάρτι στην πολιτική του δοσιλογισμού.
    Ο θλιβερός επαναστάτης της γιαλατζή αριστεράς, αναζήτησε το πολιτικό αποκούμπι στους θιασώτες του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ… και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) και επιχειρεί να τους απομνημονιοποιήσει.
    Γι αυτόν τον αριστερόστροφο αβανταδόρο του σοσιαλίζοντα φασισμού, ένα δεξιόστροφο φάσκελο θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή του.

    Δοξάστε τον ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΝΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ.
    ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΘΡΟ ΠΟΛΙΤΚΑ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΣΤΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    Ή ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ, Ή ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤ΄ ΑΥΓΑ ΜΑΣ.
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.
    ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΙΤΚΕΣ.
    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.
    ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ.
    ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ;
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΙΩΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΝΑ ΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανιστορητε και αφελη ανωνυμε 26/8 6'51 μμ,

    Καλο θα ηταν αντι να συνθηματολογεις να επιχειρηματολογεις!
    Καποιες ερωτησεις που σου εθεσα σε προσφατα σχολια δεν τις απαντησες!Και καλα εκανες γιατι δεν σε συμφερει!!
    Κατα τ'αλλα δες εσυ την αληθεια που βρισκεται πολυ πιο περα απο τον ισκιο σου και μετα συζηταμε!
    Μεχρι τοτε,ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]