Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Wikileaks: «Οι ΗΠΑ εξάγουν τρομοκρατία»

  • Η ιστοσελίδα όπως είχε προαναγγείλει χθες δημοσίευσε έγγραφο ομάδας της CIA
Ένα τρισέλιδο έγγραφο ομάδας της CIA, σχετικά με την αντίληψη πολλών χωρών ότι οι ΗΠΑ εξάγουν τρομοκρατία δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα Wikileaks. Το έγγραφο έχει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2010 και σ’ αυτό εξετάζονται οι συνέπειες που έχει αυτή η διαδεδομένη αντίληψη τρίτων χωρών στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα στην αναφορά εξετάζονται περιπτώσεις εξαγωγής τρομοκρατίας από τις ΗΠΑ ενώ σημειώνει ότι «αντίθετα με τη κοινή αντίληψη, η εξαγωγή της τρομοκρατίας ή των τρομοκρατών από τις ΗΠΑ δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο, ούτε συνδέεται μόνο με εξτρεμιστές ισλαμιστές από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική ή τη νότια Ασία».
Αναφέρονται περιπτώσεις Αμερικανών πολιτών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό και εντάχτηκαν σε εξτρεμιστικές ομάδες στο Πακιστάν, το Ισραήλ (με δράση σε δολοφονίες κατά Παλαιστίνιων σε αντίποινα ενεργειών της Χαμάς), τη Βόρεια Ιρλανδία.
Καταλήγει δε στη διαπίστωση ότι η εμπέδωση της αντίληψης ότι οι ΗΠΑ είναι εξαγωγέας της τρομοκρατίας «μπορεί να οδηγήσει σε μη συνεργασία στις εκδόσεις καταζητούμενων (συμπεριλαμβανομένων και συλληφθέντων πρακτόρων της CIA)» και την άρνηση ανταλλαγής πληροφοριών για ζητήματα τρομοκρατίας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπράβο στην γενναιότητά του. Ελπίζω να έχει γερές πλάτες πίσω του γιατί σε λίγο, όχι μόνο για βιαστή αλλά και για serial killer θα τον κατηγορήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]