Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύγκρουση ελληνικών F-16 στην Κρήτη


Βρέθηκε νεκρός ο τρίτος πιλότος

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 (ένα -C και ένα -D) Block 52+ του ΣΜΕΤ της 115 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην Σούδα, συγκρούστηκαν στον αέρα κατα την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Χρυσή, κοντά στο Γαϊδουρονήσι, περίπου 5 μίλια από τις ακτές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούσαν άσκηση και σε ελιγμό υπήρξε σύγκρουση μεταξύ τους.
Το ένα από συγκεκριμένα αεροσκάφη έχει πλήρωμα 2 ατόμων. Και οι τρεις χειριστές κατάφεραν να κάνουν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους επιτυχώς.
Αυτή τη στιγμή στον τόπο της πτώσης τους μεταφέρονται πυροσβεστικές δυνάμεις και υπηρεσίες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας...
Νεότερα σε λίγο...

3.15 μ.μ. 26.8.2010
Δεδομένων των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων των Ελλήνων Ικάρων, απορίες μεγάλες προκαλούνται από το συγκεκριμένο "ατύχημα". Υπήρξε αστοχία υλικού (το γνωστό πρόβλημα ανταλλακτικών), υπήρξε "πρόβλημα" στα ηλεκτρονικά ενός από τα δύο αεροσκάφη; Μήπως κάτι κρύβεται από τους λόγους του "ατυχήματος".

3.45 μ.μ. 26.8.2010
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν περισυλλεγεί από ελικόπτερο διάσωσης 2 χειριστές. Είναι καλά στην υγεία τους και τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο...
Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των ερευνών εντοπισμού του αγνοούμενου χειριστή. Παρ΄ολα αυτά ακόμα δεν έχει εκδοθεί κάποια ανακοίνωση για το συμβάν.

6.50 μ.μ. 26.8.2010
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δύο πιλότοι περισυνελέγησαν από αλιευτικό σκάφος και ένα σκάφος που Λιμενικού. Πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό ενός από τους διασωθέντες ο οποίος μπαίνει τώρα στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Έχει υποστεί διάτρηση πνεύμονος και χτυπήματα στο κεφάλι.
Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο δεύτερος διασωθείς σε καλή κατάσταση. Φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα και δεν κινδυνεύει η ζωή του. Όσον αφορά τον τρίτο πιλότο δυστυχώς ευρέθη λίγο πριν από τις 17.00 νεκρός νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσή.
Με το συγκεκριμένο δυστύχημα, η ΠΑ έχει χάσει συνολικά 4 αεροσκάφη F-16C Block 52+ από τότε που παρελήφθησαν τα αεροσκάφη τον Ιούλιο του 2004 (οι παραδόσεις είχαν ξεκινήσει στις 5 Μαίου του 2003).
Το πρώτο δυστύχημα με νεκρό τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη συνέβη στις 23 Μαίου του 2006 όταν διεμβολίστηκε-δολοφονήθηκε από τουρκικό F-16. Η δεύτερη απώλεια F-16C Block 52+ της 337Μ έγινε τη νύκτα της 5ης Δεκεμβρίου του 2007 όπου η ΠΑ θρήνησε άλλο ένα νεκρό τον Σμηναγό Αθανάσιο Μπατσαρά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τιμη και Δοξα σ'ολους τους Ευελπιδες που βαζουν την Πατριδα πανω απ'ολα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]