Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να επιτάξουν τους πολιτικούς και τις περιουσίες τους...!

  • Ας μιλήσουμε λοιπόν για κλειστά επαγγέλματα...

Γράφει ο JZ
Το θέμα το έφερε ο θίασος “κυβέρνηση” στο θέατρο “ΔΝΤ” κι εχει να κάνει κοντολογίς με το επιχείρημα πως τα κλειστά επαγγέλματα βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο εμποδίζοντας την ανάπτυξη. Γιατί όμως δεν ξεκίνησαν από το πιο “κλειστό” επάγγελμα της χώρας, αυτό του πολιτικού;
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πιο “κλειστό” επάγγελμα στη χώρα είναι αυτό. Η διαδικασία είναι απλή αλλά στεγανή χαρακτηριστικό ενός κλειστού επαγγέλματος: Είτε είσαι γόνος πολιτικού τζακιού, οπότε και κληρονομείς την άδεια πολιτικού, είτε κολάς αφίσες από τότε που ήσουν σπέρμα. Κατόπιν ζητάς από τους σπόνσορες κολητούς σου επιχειρηματίες να σε στηρίξουν μιας και κοστίζει το να πείσεις τα πρόβατα να σε ψηφίσουν, με την υποσχετική της ανταπόδοσης όταν βγεις.
Επαρχιακός βουλευτής με 150 χιλιάρικα μπαίνει στη Βουλή με τα τσαρούχια, ακόμη κι αν το μόνο πτυχείο που έχει είναι αυτό του Βοηθού Γιδοβοσκής. Αθήνα και Θεσσαλονίκη κοστίζει περισσότερο αναλόγως με το πόσο κολητός είσαι με τον καναλάρχη και τον εργολάβο. Μιλάμε για ένα κλειστό επάγγελμα που ευαγγελίζεται τη σωτηρία μας χέζοντας κυριολεκτικά στα μούτρα του λαού. Πείτε μου έναν ικανό έλληνα πολίτη που να μην ανήκει στα κόματα να μπήκε στη βουλή. Πείτε μου τον τρόπο ώστε μια διάνοια να γίνει βουλευτής, κι έχουμε πάρα πολλούς τέτοιους. Σήμερα Αριστοτέλης ο ίδιος να έβαζε υποψηφιότητα θα έπαιρνε τα τρία του εφ’ όσον δεν ήταν πασόκος ή νουδάκιας. Γι αυτό και είναι στα έδρανα οι ίδιοι και οι ίδιοι… ακόμα και σημερινοί υπερήλικες δεν έχουν ζήσει μέρα χωρίς Παπανδρέου και Καραμανλή, τόσο κλειστό είναι το επάγγελμα του πολιτικάντη.
Αυτοί λοιπόν οι σωτήρες θέλουν να μας σώσουν από τα κλειστά επαγγέλματα, με το σκεπτικό πως συνιστούν καρτέλ κι εμποδίζουν την “απελευθέρωση” της αγοράς. Μάλλιστα… Δηλαδή θα πάρουν τις άδειες από 30.000 χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου και θα τις “απελευθερώσουν” στον αέρα της ανάπτυξης! Είναι σίγουρο πως μας περνάνε για μαλάκες όλους τους έλληνες! Δηλαδή όταν οι (ας πούμε) 30.000 γαλατάδες που μοίραζαν το γάλα στις γειτονιές του -80 χάθηκαν και στη θέση τους βρέθηκαν οι τρεις του καρτέλ του γάλακτος, ο πολίτης σε τι ωφελήθηκε; Που το γάλα πουλιέται για χρυσός και το γιαούρτι για χαβιάρι κι ο γαλατάς άνεργος; Που από το γάλα και μόνο κάποιοι γίνανε μεγιστάνες και χρηματοδότες κομάτων;
Στο ζουμί τώρα. Αγαπητοί μου εκλεγμένοι, σπλάχνα από τα σπλάχνα μας. Επειδή ότι κάνετε, κάθε σας λέξη, κάθε ενέργεια, κάθε κίνηση είναι εναντίον της κοινωνίας και υπέρ των καρχαριών, κανείς δεν σας εμπιστεύεται σ’ αυτή τη χώρα. Μιλάτε για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων; Είστε ύποπτοι. Mιλάτε για απελευθέρωση των αγορών; Είστε διπλά ύποπτοι. Αν συνδιάσουμε τώρα την επίθεσή σας απέναντι στους φορτηγατζήδες με τους ξαφνικούς κι αναπάντεχους έρωτές σας με την COSCO όλα είναι φως φανάρι. Απλώς θέλετε να εξαφανίσετε του μικρούς για να κάνουν μπίζνες οι σπόνσορές σας. (ρωτήστε τον Μαντέλη και τον Τσουκάτο τι εννοώ). Δέν έχετε κανένα πρόβλημα να γλύψετε εκεί που φτύνετε, είναι εξ΄ άλλου στα πάγια ταλέντα κάθε μεταπολιτευτικού πολιτικού. Τουλάχιστον ο Παπαδόπουλος είχε τ’ @ρχίδι@ κι έλεγε “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, εσείς ούτε αυτά δεν έχετε και ψελίζετε κάτι για μνημόνια κι ευρωνόμους. Ιδεολογικοί χαμελαίοντες με πυγμή ζελέ. Ακόμα και μεσα στην πείνα που προκαλέσατε με τα κολητάρια σας τα κλεφτρόνια ορέγεστε πλούτη, περισσότερα πλούτη!
Επειδή δεν έχετε ιδέα από κοινωνική μηχανική, επειδή αν ήταν από μια γωνιά ο Μεγαλέξανδρος η ο Μάρκος Αντώνιος, η ο Ιουλιανός και σας έβλεπε να κυβερνάτε, θα είχαν ξεραθεί από τα γέλια. Τέτοια πολιτική επιθεώρηση δεν έχει ξαναπαιχτεί στον τόπο. Μιλάμε για το απόλυτο σήκουελ. Κρίμα που δεν θα κόψει άλλα εισητήρια στις εκλογές. Γιατί δεν δοκιμάζετε στην ανταρκτική την επόμενη φορά, ίσως οι πιγκουϊνοι να μην σας έχουν παρει χαμπάρει ακόμα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΩΣΤΟΣ ...Ο JZ....ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΣΤ ΠΛΕΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ....ΕΠΙΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]