Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάνα σου γράφω από τη φυλακή...

Μάνα σου γράφω από τη φυλακή...
Μάνα, είχα επενδύσει το βιος μου, σε μια άδεια φορτηγού από το 1971. Όλοι μου είπαν τότε "έκανες καλή επένδυση. Η αξία της άδειας θα αυξάνει με το χρόνο και θα είσαι πάντα ένας πλούσιος φορτηγατζής, που θα μπορείς να ζητήσεις ότι θελήσεις, λόγω του κλειστού επαγγέλματός μας, σε όποιον καινούργιο ήθελε να αγοράσει την άδειά σου και να γίνει φορτηγατζής".
Μάνα μου, δεν καταλαβαίνω τι έγινε τώρα τελευταία. Η κυβέρνηση υπέγραψε ένα Μνημόνιο λέει με την Τρόικα, το οποίο προβλέπει την κατάργηση του κλειστού χαρακτήρα του έπαγγέλματος του φορτηγατζή δημόσιας χρήσης. Τί είναι αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ρε ο Χρήστος δεν μας είχε διαβεβαιώσει ότι ποτέ καμία κυβέρνηση δεν θα απελευθέρωνε το επάγγελμα, προς κάθε ενδιαφερόμενο, επειδή θα τους είχαμε στο χέρι, και με μια απεργία μας θα παρέλυε η Ελλάδα; Τι μας έκανε ξαφνικά αυτός ο Ρέππας;
Μάνα, πήγα όπως και άλλες φορές στην είσοδο του διϋλιστηρίου, για να εμποδίσω μαζί με τους συντρόφους μου, την είσοδο και έξοδο των φορτηγών, ιδιωτικών και δημόσιων, που δεν συμφωνούσαν με την απεργία μας. Μας έγραψε και η τηλεόραση. Τι ωραία!
Μάνα μου, ξαφνικά με έπιασαν τρεις μπάτσοι, παρουσία ενός εισαγγελέα και με οδήγησαν στη φυλακή, λόγω, όπως λένε "παρακώλυσης της διακίνησης υγρών καυσίμων".
Μάνα, γιατί;
Αναγνώστης



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι άδειες κάποτε είχαν δοθεί δωρεάν από το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε, σε εκείνους τους μεταφορείς που είχαν βοϊδάμαξες ή κάρα με άλογα και έπρεπε να βοηθηθούν για να μεταπηδήσουν στη νέα τεχνολογία... Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Πάρα πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο παπαδοπουλος εδωσε τσαμπα τις αδειες,δεν τις πληρωσαν,.τωρα καποιοι αργοτερα τις πληρωσαν μαυρο χαβιαρη,αλλα αυτο ειναι δικο τους προβλημα και νοιαζη ΜΟΝΟ τους ιδιους,οπως και καποιος που εδωσε αερα να νοικιαση ενα μαγαζη σε κεντρικο δρομο και αργοτερα επεσε η δουλεια ,δεν κανη απεργια για τον αερα που εδωσε , ΑΕΡΑ και ο μαγαζατορας εδωσε, αερα και ο φορτηγατζης αγορασε και το ηξερε αυτο διοτι με την μεταβιβαση ειδε τι χαρτοσημο πληρωσε. περαστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]