Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ziraat Bank ενδιαφέρεται να αγοράσει την Αγροτική!!!

  • Κίνηση εντυπωσιασμού, απλό οικονομικό ενδιαφέρον ή κάτι άλλο;
  • Η τουρκικών συμφερόντων τράπεζα τώρα και σε όλη την Ελλάδα!!!

Ενδιαφέρον για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας υπάρχει από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bankasi αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης Σαμπάχ.
Η Ziraat Bank είναι η μεγαλύτερη κρατική τράπεζα και δεν είναι εισηγμένη σε Χρηματιστήριο.
Και μέσα από αυτή τη μικρή είδηση, ξεπηδάει μεγάλος προβληματισμός για το μέγεθος της παρεμβατικότητας στην οικονομική (και όχι μόνο) πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στο εσωτερικό της Ελλάδας. Γνωστή βέβαια είναι η μέχρι στιγμής εξάπλωση της τουρκικής τράπεζας στην Θράκη, αν και σοβαρές πληροφορίες αναφέρουν το ενδιαφέρον του τουρκικού τραπεζικού ομίλου να βρεθεί και στην Θεσσαλονίκη με νέο υποκατάστημα...! Γνωστός είναι και ο ρόλος που επιθυμεί να παίξει ο "ανεξάρτητος" τουρκικός οικονομικός κολοσσός που βασίζεται σε ίδια κεφάλαια (αν και δεν μπορεί να διευκρινιστεί επαρκώς ποιοί υπάρχουν πίσω από την συγκεκριμένη τράπεζα) στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης. Πρόσφατα, η τουρκόφωνη εφημερίδα "Μπιρλίκ" είχε αναφερθεί στην πιθανότητα δανεισμού της ΣΕΚΑΠ (γνωστή Ελληνική καπνοβιομηχανία που ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα και που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικονομική "εξάρτηση" των ορεσίβιων μουσουλμάνων Πομάκων της Θράκης οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την καλλιέργεια καπνού).
Το ζητούμενο, μέσα από το δημοσίευμα της Σαμπάχ, είναι πως πρέπει να διευκρινιστεί ο κίνδυνος που βρίσκεται σε πιθανή εξαγορά από την Ziraat Bank της Αγροτική Τράπεζας της Ελλάδας (θυμίζουμε πως η Αγροτική Τράπεζα έχει τεράστια ακίνητη περιουσία σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και ένα πολύ μεγάλο "πακέτο" συναλλαγών με τους αγρότες της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους σχεδόν αποκλειστικά μέσα από την ΑΤΕ). Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την θέση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, αφού το δημοσίευμα θεωρείται απλή αναφορά, αν και η Άγκυρα δεν μας έχει συνηθίσει να κάνει απλές αναφορές, ακόμη και μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων.
Πέρα από τον κίνδυνο μετραφοράς εθνικής γης σε τουρκικά χέρια και συμφέροντα (με ό,τι μπορεί να σημάνει αυτό μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα), η ανακοίνωση ενδιαφέροντος εξαγοράς της ΑΤΕ από την Ziraat Bank, δημιουργεί και μία σειρά εντυπώσεων δυναμικής τουρκικής παρουσίας στην οικονομία της Ελλάδας (αλλά και στην υπόλοιπη Βαλκανική), αναδιατάσσοντας την (ήδη) ισχυρή θέση της Τουρκίας και δημιουργώντας (έστω και εικονικά) μία πανίσχυρη τουρκική οικονομία που μπορεί να εξαγοράζει εθνικά ευαίσθητους τραπεζικούς οργανισμούς σε ξένες χώρες. Η δημιουργία εντυπώσεων (θαυμασμού και ισχύος) που εντυπώνονται στους μουσουλμάνους της Θράκης, καταφέρνει το χειρότερο από όλα: Να συγκεντρώσει πέρα από τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη των ελλήνων μουσουλμάνων σε οικονομικό επίπεδο, με αποτέλεσμα την αύξηση των καταθέσεων (και άλλων τραπεζικών πράξεων) στην Ziraat Bank. Με απλά λόγια, η Άγκυρα κερδίζει ένα κομμάτι πληθυσμού της Θράκης, χρησιμοποιώντας μόνο μερικές λέξεις σε ένα δημοσίευμα ενός τούρκου δημοσιογράφου. Με ελάχιστο κόπο, δηλαδή, ενισχύεται η τουρκική παρουσία και δυναμική μέσα στην Ελληνική Θράκη.
Το γεγονός πως η Ziraat Bank δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, αποδεικνύει και το μέγεθος του κινδύνου που κρύβεται πίσω από τις "αγαθές" οικονομικές τις προθέσεις και την εν γένει παρουσία της στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. Με "μαύρο χρήμα" και με άγνωστους ιδιοκτήτες (αν και έχει ήδη αποδειχθεί η πολύ στενή σχέση της με την ΜΙΤ, το "βαθύ κράτος", η "Εργκενεκόν", καθώς και σχεδόν όλοι οι ισχυροί διαπλεκόμενοι τούρκοι επιχειρηματίες των τουρκικών ΜΜΕ).
Η Ziraat Bank επιθυμεί διακαώς να μπει στην Ελληνική Οικονομία. Το γεγονός αυτό κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο (για λόγους που δεν είναι μόνο εθνικοί). Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ίσως θα πρέπει, επιτέλους, να σκεφτεί πολύ σοβαρά για το τι διακυβεύεται μέσα από τέτοιες οικονομικές προτάσεις και τραπεζικές κινήσεις. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί ο καθ' ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος της χώρας πρωθυπουργός, πως δεν μπορούν να μεταφράζονται όλα σε χρήμα, ούτε είναι δυνατόν να συνεχίσει να κρατάει κλειστά τα μάτια του και τα αφτιά του στις έντονες "δραστηριότητες" που αναπτύσσει ο "φίλος" Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα και εις βάρος (πάντα) των ελληνικών συμφερόντων, οικονομικών και εθνικών...
Το δημοσίευμα της "Σαμπάχ" ουσιαστικά αποτελεί μία δια της πλαγίας οδού πρόταση, προς την Ελληνική πλευρά, που σαν σκοπό έχει να καταμετρήσει τις αντιδράσεις, αλλά και (πιθανότατα) για να προετοιμάσει για προσυμφωνημένες εξελίξεις... Σε αυτό το σημείο, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους, να κινηθεί Ελληνικά και όχι νεο-πατριωτικά...
Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο ΓΑΠ ηρθε να κανει την δουλεια του και να φυγει. Οσο χρονο του δινουν οι Ελληνες τοσο περισοτερη ζημια θα κανει..

    Δυστηχως ο οχλος χρειαζεται σπιθα και ηγετη..
    Η κοινωνικη μηχανικη εχει ηδη προβλεψει και αυτο οποτε οταν φτασουμε στο απροχωρητο θα μας λανσαρουν και "Σωτηρα"..

    Βεβαια ελπιζουμε στο απροβλεπτο του Ελληνα, παντα οι λιγοι σηκωσαν το βαρος.

    Δεν θα μας τελειωσουν τοσο ευκολα οσο πιστευουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]