Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναχαιτίσεις τέλος, λόγω... εμπιστοσύνης!

  • Μεταβολή της αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο
Το τελευταίο διάστημα, έχει καταστεί σαφές από διαρροές, ότι η ελληνική πλευρά υιοθέτησε πιο «ήπια» μέθοδο αντιμετωπίσεως των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα. Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, προέβη σε μία άτυπη και ανεπίσημη «συνεννόηση» με την Τουρκία, προβαίνοντας σε μία σαφή υποχώρηση. Στο όνομα της εμπεδώσεως... "αμοιβαίας εμπιστοσύνης και περιορισμού της εντάσεως στο Αιγαίο", η οποία όμως προκαλείται από την δραστηριότητα της μίας πλευράς, τα ελληνικά μαχητικά ετοιμότητος που απογειώνονται για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών, δεν επιδιώκουν εμπλοκές, περιοριζόμενα στην «διακριτική παρακολούθηση», την εξ αποστάσεως «συνοδεία» των τουρκικών σχηματισμών. Εφόσον κάποιο από τα τουρκικά μαχητικά δεν αντιδράσει και συνεχίσει την καθορισμένη πτήση, δεν σημειώνονται και εικονικές «αερομαχίες». Ταυτόχρονα με την "παύση" των εμπλοκών μειώθηκαν κατακόρυφα και οι υπερπτήσεις στην περιοχή Φούρνων, Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου.


Η κυβέρνηση Παπανδρέου πιστή στην προσφιλή τακτική του κατευνασμού, και άγνωστο με ποια ανταλάγματα, προσπάθησε να πετύχει μια ποιοτική υποβάθμιση της τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο . Και αν λάβει υπόψην του κάποιος το γεγονός ότι οι πτήσεις των τουρκικών σχηματισμών έχουν λάβει πλέον την μορφή ρουτίνας, χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις απο ελληνικής πλευράς, οι κύκλοι του Μαξίμου μπορούν όντως να επαίρονται ότι το πέτυχαν. Μετατρέποντας στην πορεία το Αρχιπέλαγος, σε χώρο μειωμένης εθνικής κυριαχίας...
Μια πρόγευση για το τι θα επακολουθούσε είχε φροντίσει να μας δώσει ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Π.Μπεγλίτης απο τον περασμένο Δεκέμβιο, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΙ... (Ο επικίνδυνος κύριος Μπεγλίτης : Mέρος 2ο)


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]