Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνικά πολεμικά πλοία ετοιμάζονται να κινηθούν προς το Πίρι Ρέις

  • Το Πίρι Ρέις άρχισε τις σεισμικές έρευνες
  • Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα - Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

Έρευνες για πετρέλαιο μέσα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, αλλά και εντός της κυπριακή ΑΟΖ, ξεκίνησε η Τουρκία με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Αν επιτραπεί στο "Πίρι Ρέϊς" να προχωρήσει ανενόχλητο σε έρευνες στο βυθό προς εντοπισμό πετρελαϊκών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ (εντός των νοητών θαλασσίων ορίων του FIR Αθηνών) και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τότε απεμπολούμε στην πράξη οικονομικά δικαιώματα αλλά πρακτικά και δικαιώματα ελέγχου σε ολόκληρη της ανατολική Μεσόγειο.
Το "Πίρι Ρέϊς" βρίσκεται στην δεσμευμένη περιοχή και έχει ήδη ξεκινήσει σεισμικές έρευνες, οι οποίες είναι παράνομες (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θαλασσών) αλλά και εις βάρος της Ελλάδας (αφού γίνονται εντός ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας).
Η συνολικά δεσμευμένη περιοχή ανήκει κατά το ήμισυ στην Ελληνική ΑΟΖ και κατά το έτερο ήμισυ στην Κυπριακή.
Ελληνικά πολεμικά σκάφη ήδη βρίσκονται ή ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την περιοχή, έστω και αν από το ΓΕΕΘΑ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.
Στη Ρόδο βρίσκεται και η κανονιοφόρος ΤΟΛΜΗ.
Ταυτόχρονα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν έντονη κινητικότητα (σε επίπεδο πολεμικού ναυτικού και αεροπορίας) από την τουρκική πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Η Άγκυρα προετοιμάζεται για θερμό καλοκαίρι!
Τα επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Τουρκίας στο ντιοανατολικό Αιγαίο


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Άμεση συμφωνία με τους Κυπρίους αδελφούς μας στον καθορισμό των Α.Ο.Ζ. πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]