Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπεγλίτης: Η Τουρκία έχει πρόβλημα με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!!!

  • Απαράδεκτες δηλώσεις και θέσεις του κυρίου Μπεγλίτη, ο οποίος μιλά για διαχείριση του τρόπου συμπεριφοράς και αντιμετώπισης της Τουρκίας προς την Ελλάδα, αγνοώντας εσκεμμένα πως η Τουρκία καταλαμβάνει και επίσημα πλέον χώρο μέσα στο Αιγαίο χωρίς καμία ελληνική αντίδραση ενώ υφέρπει και μία σιωπηλή συναίνεση από την κυβέρνηση και τον Γιώργο Παπανδρέου
Το παρακάτω απόσπασμα συνέντευξης, δόθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και ο ερωτών δημοσιογράφος είναι ο κύριος Χατζηνικολάου. Ο κύριος Μπεγλίτης, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός (Εθνικής) Άμυνας, άθελά του ξεσκεπάζει την "οπτική γωνία" της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα... Ας "θαυμάσουμε" το "μεγαλείο" της ισοπεδωτικής σκέψης του κυρίου Μπεγλίτη...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα θέλω να σταθώ λίγο στα θέματα του Υπουργείου σας. Οι παραβιάσεις από τη γείτονα χώρα έχουν προσλάβει μορφή επιδημίας τον τελευταίο καιρό και πολλές από αυτές γίνονται με έναν τρόπο που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε ποια είναι η σκοπιμότητα η πολιτική αυτή την περίοδο της γειτονικής χώρας. Από τη μία εμφανίζονται δήθεν διαλλακτικοί και φιλικοί και με χαμόγελα και από την άλλη τα αεροπλάνα τους εξακολουθούν καθημερινά να μας δημιουργούν προβλήματα στο Αιγαίο.

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αν θέλουμε να δούμε συγκριτικά, τα αριθμητικά στοιχεία των τελευταίων χρόνων, θα διαπιστώσουμε ότι η εικόνα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως την περιγράψατε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ούτε θα κρύψουμε ένα πρόβλημα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, από την πλευρά της Τουρκίας.
Το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει να το διαχειριστούμε με τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία, υπερασπιζόμενοι συγχρόνως τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Ενδεχομένως, οι κύκλοι της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας, να θέλουν να κρατούν ζωντανή αυτή την αμφισβήτηση, παραβιάζοντας βασικές αρχές Διεθνούς Δικαίου.
Από κει και πέρα όμως, εμείς οφείλουμε να βλέπουμε και να διαχειριζόμαστε αυτή την κατάσταση με τον πιο ψύχραιμο τρόπο, προκειμένου να μην παίξουμε σε ένα γήπεδο, που δεν ορίζουμε εμείς τους κανόνες του παιχνιδιού. Θέλω να πω με αυτό, ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που τροφοδοτούνται μέσα από μια κρίση, εξυπηρετώντας εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες ή πολιτικά σχέδια.
Όλα αυτά δεν τα λέω για να απομειώσω τη μεγάλη ευθύνη που έχει η Τουρκία σήμερα. Η ευθύνη της είναι μεγάλη. Προσπαθούμε πάντα με επιχειρήματα, που αντλούμε από το Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες, να μπορέσουμε να αμβλύνουμε αυτή την ένταση, να οικοδομήσουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Να δούμε ποιο είναι το μέλλον στις σχέσεις των δυο χωρών, ένα μέλλον που πιστεύω ότι πρέπει να οικοδομηθεί σε σχέσεις εμπιστοσύνης, ειρήνης και αμοιβαίας συνεργασίας.
Αυτό είναι το μέλλον των δυο λαών. Γι' αυτό η κυβέρνησή μας εργάζεται καθημερινά, ταυτόχρονα όμως υπερασπιζόμενη τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, μέσα από μια δυναμική εξωτερική πολιτική, αλλά και από μια ισχυρή αποτρεπτική Εθνική Άμυνα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]