Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε έξαρση η ανεργία ενώ οι βουλευτές παίρνουν "μπόνους"

  • Σε άλλη χώρα ή πλανήτη πρέπει να νομίζουν πως βρίσκονται οι βουλευτές τη στιγμή που η ανεργία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με πρόβλεψη να φτάσει στο 25% στο τέλος του 2011
Σε μία τρομερά δύσκολη οικονομική περίοδο, στην οποία ο λαός καλείται με αιματηρές θυσίες να συνεισφέρει στην έξοδο της χώρας από την τραγική κατάσταση που έχει περιπέσει, ενώ η ανεργία έχει χτυπήσει τις πόρτες πολλών σπιτιών, ενώ καθημερινά καταγράφονται προσωπικά και οικογενειακά δράματα και θρηνούμε νεκρούς από αυτοκτονίες, οι έλληνες βουλευτές απολαμβάνουν επιπλέον μισθό λόγω... καλοκαιρινής εργασίας!!!
Επιπλέον 250 ευρώ κάθε εβδομάδα, επειδή εργάζονται καλοκαίρι!
Με «φουλ» τις μηχανές μπαίνει η Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα στο πρώτο θερινό τμήμα, ενώ με το «καλημέρα» έρχονται και οι πρώτες εμβόλιμες συνεδριάσεις.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι βουλευτές αμείβονται για τη συμμετοχή τους στα θερινά τμήματα περίπου 250 ευρώ για κάθε συνεδρίαση, πέραν του «μεροκάματου» της βουλευτικής αποζημίωσης.
Συνεπώς, το επιπλέον «βουλευτικό βδομαδιάτικο» μπόνους την προσεχή εβδομάδα διαμορφώνεται περίπου στα 1.500 ευρώ.
Θα γίνουν 5 συνεδριάσεις νομοθετικής εργασίας (τρεις κανονικές και δύο εμβόλιμες), για να ψηφιστούν δύο νομοσχέδια σε τρεις ημέρες (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, πρωί - βράδυ), ενώ θα γίνει και μία συνεδρίαση κοινοβουλευτικού ελέγχου (Παρασκευή).
Σε έξαρση η ανεργία
Τρομακτικές διαστάσεις λαμβάνει η ανεργία στη χώρα μας, η οποία τον Απρίλιο ανήλθε στο 11,9% από 9,4% ένα χρόνο νωρίτερα, και 11,6% το Μάρτιο του 2010.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, 18.256 εργαζόμενοι μπήκαν στις λίστες της ανεργίας, μόνο τον Απρίλιο, ενώ περισσότεροι από 130 χιλιάδες έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε ένα χρόνο.
Περισσότερο πλήττονται οι νέοι ηλικίας από 15 έως 24 ετών, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται στο 30,8%, και οι γυναίκες σε ποσοστό 15,5% έναντι 9,3% των ανδρών.
Σε επίπεδο περιφερειών, έκπληξη προκαλεί ότι τουριστικές περιοχές, όπως το Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά, κατά 19,8% και 22,7% αντίστοιχα.
«Η ανεργία φουντώνει. Είναι κάτι που το περιμέναμε, όλες οι ενέργειες της Κυβέρνησης συγκλίνουν στο να αντιμετωπιστεί το θέμα της υπανάπτυξης. Επιχειρούμε να προστατεύσουμε την εργασία, ανατάσσοντας την ελληνική οικονομία», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στοχεύουν στο να δοθούν κίνητρα στην εργοδοσία για την πρόσληψη νέων ανθρώπων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η ανεργία ανέβηκε τον Απρίλιο σε όλη τη χώρα και ρώτησε τον πρωθυπουργό τι έκανε για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και ποια μέτρα έλαβε για να τονωθεί η ανάπτυξη και να ενισχυθεί η απασχόληση.
«Η απάντηση είναι ότι δεν έκανε τίποτα», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε πως η ΝΔ «δεν περιορίζεται να κάνει, ως αντιπολίτευση, κριτική, αλλά κάνει και προτάσεις όπως αυτές που έδωσε στη δημοσιότητα πριν μερικές ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς». «Καλούμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρωθυπουργό να τις μελετήσουν και να τις εφαρμόσουν», σημείωσε.
Η αύξηση της ανεργίας είναι μια ακόμα τραγική συνέπεια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τρανή απόδειξη των αντιλαϊκών συνεπειών της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΕΕ, τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η αενεργία εμποδίζει τους νέους από το να κάνουν οικογένεια, διαλύει τους οικογενειακούς δεσμούς, και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό.

    http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]