Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εκλογές μας έρχονται εμπρός βήμα ταχύ...

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί
την κολυμβητική του ικανότητα για να διαφύγει από τη χώρα



Ο Παπανδρέου βρίσκεται ακριβώς στο μεταίχμιο μεταξύ παραδείσου και κόλασης ή καλύτερα, μεταξύ ζωής και θανάτου (πολιτικού εννοείται...). Το Φθινόπωρο καλείται να πάρει το μεγαλύτερο ρίσκο της καριέρας του. Και αυτό, περί εκλογών, δεν είναι πλέον πολιτικό σενάριο, αλλά ένα γεγονός από το οποίο λείπει μόνο η ημερομηνία. Και είναι αδιαμφισβήτητο ως φθινοπωρινό γεγονός επειδή ακόμη και οι "καλοί μας φίλοι", οι αμερικανοί, προβλέπουν διπλές εκλογές τον Οκτώβριο...1. Εάν κάνει εκλογές και καταφέρει να πάρει πάλι αυτοδυναμία, τότε πραγματικά θα ξεσκίσει ό,τι περπατάει, κολυμπάει και πετάει (αυτό το εάν όμως τείνει να γίνει όνειρο απατηλό, ακόμη και γι αυτούς που τον στηρίζουν με νύχια και με δόντια). Το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε σχεδόν αμέσως άρση της μονιμότητας στο δημόσιο και το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Μπορεί να δούμε μία Θράκη σε "ειδικό καθεστώς" συγκυριαρχίας με την Τουρκία ή σε ένα άλλο καθεστώς υπό τύπο "καντονίου" με δική της Βουλή. Για το Αιγαίο, απλά θα οριστικοποιηθούν κάποιες εκρεμμότητες περί συνεκμετάλλευσης και ίσως να υπάρξει κάποια "παραχώρηση" και πάλι σε μορφή "συγκυριαρχίας" στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το σενάριο Καστανίδη, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα σβηστεί από τον πολιτικό χάρτη για πάντα.

2. Εάν κάνει εκλογές και δεν έχει αυτοδυναμία, θα προσπαθήσει να κάνει κυβέρνηση από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία, αφού πρώτα επιχειρήσει να τα βρει με το ΛΑΟΣ. Αυτό το σενάριο (συγκυβέρνηση με ΝΔ) είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένο. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, διότι θα σήμαινε ότι συμβιβάζεται με ένα άνθρωπο που δεν μπορεί να πεί μία αλήθεια ακόμη και εάν με αυτή έσωζε τη ζωή του. Αυτόματα, για τον Σαμαρά θα είναι η λήξη της πολιτικής του καριέρας. Στις εκλογές-καπάκι ο Παπανδρέου θα τα πάει ακόμα χειρότερα και το ξέρει. Οπότε, μιλάμε για κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και του ελληνικού σοσιαλισμού από την Ελλάδα για τα 50 επόμενα χρόνια.

3. Εάν ο Παπανδρέου κάνει εκλογές και τις χάσει αυτοκαταστρέφεται, πρέπει αμέσως να παραιτηθεί. Το θετικό είναι ότι στην περίπτωση αυτή διασώζεται η ακεραιότητα του ΠΑΣΟΚ (αν και αυτό εξαρτάται από συνθήκες που θα διαμορφωθούν μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ αρκετά πριν από τις εκλογές και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτές οι συνθήκες θα έπρεπε να είχαν διαμορφωθεί ήδη). Αυτομάτως, όλοι οι γκαουλάιτερ του ΔΝΤ (Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης και λοιποί νεοφιλελεύθεροι) θα στοιχιθούν πίσω από το Βενιζέλο μετά από την ήττα, σχηματίζοντας ξανά το πάλαι ποτέ “εκσυγχρονιστικό” μέτωπο με νέο αρχηγό!!! Από εκεί και πέρα, είναι θέμα ολίγιστου χρόνου να φύγουν όσοι θα διαφωνούν μ’ αυτούς. Τώρα υπάρχει ο συνεκτικός ιστός του ονόματος Παπανδρέου, τότε δεν θα υπάρχει τίποτα. Μα, κυριολεκτικά τίποτα...

4. Εάν ο Παπανδρέου δεν κάνει εκλογές κινδυνεύει ανα πάσα στιγμή. Όσο και να τον βοηθούν οι επιχειρηματίες με τα κανάλια και τις εφημερίδες, η οργή των ανέργων και των νεόπτωχων θα φουντώνει μήνα με το μήνα. Όταν αρχίσουμε να έχουμε φαινόμενα βίας εναντίον των βουλευτών και των άλλων στελεχών του, θα τον ρίξουν μόνοι τους οι δικοί του. Και σε αυτή την περίπτωση διασώζεται η ακεραιότητα του ΠΑΣΟΚ (οι "αντιστασιακές" κινήσεις όμως, που θα διασώσουν το ΠΑΣΟΚ -και όχι τον Παπανδρέου- θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει και να είναι ορατές στον πολίτη).

Τελικά, στην απόφαση περί διενέργειας ή όχι πρόωρων εκλογών υπεισέρχεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου αυτού.
Θα προσπαθήσει να τα παίξει “ή όλα ή τίποτε” ή θα προσπαθήσει να κερδίσει πολιτικό χρόνο, όπως έκανε ο Κ.Κ. και απέτυχε;
Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να το ξέρει αυτό. Μήπως θα έπρεπε να ρωτήσουμε, άραγε, την κυρία Μπακογιάννη να μας ενημερώσει σχετικά; Οι κακές γλώσσες λένε πως στην πιθανότητα βουλευτικών εκλογών θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και θα γεννηθεί το κόμμα του Μητσανδρέα!!!
Πάντως, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το μηνμόνιο που υπέγραψε με το Δ.Ν.Τ. θα είναι μαζί μας για πολύ περισσότερα χρόνια από όσο θα είναι πρωθυπουργός, εάν δεν βγούνε οι έλληνες πολίτες στους δρόμους για να καταργήσουν τα αποτελέσματα των φασιστοειδών πρακτικών και μεθοδεύσεων που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου (να θυμηθείτε πως όταν θα έρθει η στιγμή της καθήλωσης και τιμωρίας, ο Γιώργος θα φωνάζει πως αυτός δεν υπέγραψε τίποτε, πως δεν ήταν υπεύθυνος για τίποτε και πως είναι αθώος, αφού το μνημόνιο φέρει ως υπεύθυνο υπογραφής και αποφάσεων τον... Παπακωνσταντίνου).
Μέχρι σήμερα ο Παπανδρέου έκανε, κάνει και θα κάνει, για λίγο καιρό ακόμη, τον Δόν Κιχώτη. Με ταξιδάκια στο εξωτερικό, με μακροβούτια στο εσωτερικό και με πανηγυράκια που πληρώνονται δια της πλαγίας, για να περνάει και την ώρα του ως πρωθυπουργός (άσχημο πράγμα η ανία, αλλά χειρότερο πράγμα η άννοια...)
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, ο Σαμαράς θα τα πληρώσει τα σπασμένα, ας μην κοροϊδεύομαστε. Και εννοούμε τα πολιτικά σπασμένα. Γιατί, όλα τα άλλα θα τα πληρώσουμε εμείς, οι -όπως πάντα- ηλίθιοι καλοπληρωτές... Ο Σαμαράς απλώς θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βάλει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης (που δεν υπάρχει σήμερα).

Ποιοί λόγοι συνηγορούν προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών;
Πρώτον, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει με το επιχείρημα της καμένης γης καθώς το 2009 «δεν ήξερε, δεν ρώταγε». Θα μιλήσει με όρους τραγικούς της κατάστασης που παρέλαβε και θα υπερθεματίσει για τις «επώδυνες πλην αναγκαίες αποφάσεις»
Δεύτερον, θα πουλήσει «δημοκρατική νομιμοποίηση» για να αγγίξει τους «ευαίσθητους» σε τέτοια θέματα ψηφοφόρους
Τρίτον, μετά τις εκλογές θα έχει μία πιο ελέγξιμη Κοινοβουλευτική Ομάδα λόγω λίστας κι έτσι δεν θα παιδεύεται κανείς να πείσει ή να απειλήσει τους βουλευτές που εκδηλώνουν τάσεις διαφοροποίησης
Τέταρτον, να μην προλάβει ο Σαμαράς να κεφαλαιοποιήσει τις θετικές εντυπώσεις που έχει αφήσει το τελευταίο διάστημα. Γιατί όταν ο Σαμαράς «τουμπάρει τις δημοσκοπήσεις» όλα θα έχουν τελειώσει ανεξαρτήτως χρόνου εκλογών
Πέμπτον, να μην προλάβουν οι άλλοι σχηματισμοί που έγιναν ή κυοφορούνται να πάρουν μερίδιο «αγοράς» από το ΠΑΣΟΚ. Ο κυρίαρχος «παίκτης» πάντα ενδιαφέρεται για αυτό, έστω κι αν τα ποσοστά που θα χάσει θα είναι ..νικοτίνης σε λάιτ τσιγάρα.
Έκτον και ίσως σημαντικότερο, ασκείται μεγάλη πίεση στους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής για άμεσα και απτά αποτελέσματα, εντός του θέρους.
Έβδομον: ο Γιώργος δεν ξεχνά το χουνέρι του 2007 και μπορεί να ποντάρει στο ανέτοιμο του βασικού αντιπάλου
Όγδοον: οι δηλώσεις του Καστανίδη δεν είχαν ιδιαίτερη συνέχεια, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον κάτι «ψήνεται»
Ένατον: Ο ΓΑΠ θα προλάβει τις κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένονται σφοδρές το Φθινόπωρο
Δέκατον: Θεωρεί ότι θα κάνει περίπατο και μετά θα ξαναμοιράσει και την τράπουλα των Υπουργείων. Ενώ ένας ανασχηματισμός μπορεί να προσθέσει και γκρίνια στο ήδη βαρύ κλίμα.

Υ.Γ.: "Σημαντική" δήλωση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας ότι οι Έλληνες θα γίνουν πιο χαρούμενοι μετά τα μέτρα της κυβέρνησής του!!!
Τώρα πλέον μπορούμε να είμαστε σχεδόν σίγουροι. Κάτι καπνίζει αυτός όταν κάνει διαλογισμό με τον γκουρού του, δεν εξηγείται αλλιώς ή τον παραμυθιάζουν οι πάτρονες του.
Γι αυτό (επειδή δηλαδή ο τυπος έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα) οι εκλογές δεν είναι απίθανο ενδεχόμενο. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι, που λένε.





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Οι προδότες εβραιόδουλοι πολιτικοί θα πάνε στο Γουδί.
    Κουφάλες, έρχονται οι κρεμάλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πασόκια πηγαίνετε για εκλογές σας περιμένουμε να σας σκισουμε τον ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?? ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ .ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]