Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα όνειρο...


Σήμερα είμαι καυστικός. Πόνεσα διότι άκουσα και είδα αυτά που μέχρι τώρα μονό συζητάγαμε.
Πτήση προς Παρίσι. Γεμάτο παιδιά από την Γάλλια 12- 16 χρονών. Χαρούμενα με ένα αέρα σιγουριάς για το μέλλον.
Το πρωί στην τηλεόραση άκουσα μια γυναίκα που προσπάθησε να πουλήσει το νεφρό της για να μην βάλουν οι τράπεζες στη φυλακή τα παιδιά της. Οι μέρες μου στην Αργεντινή που θέλω να ξεχάσω γύρισαν στο μυαλό. Πάλι εκεί είδα μια μάνα να κόβει την σάρκα της για να γλυτώσει τα παιδιά της. Σε ποιά τράπεζα χρωστάν τα παιδιά της γυναίκας και πιο είναι το ποσό;
Γιατί το κράτος δεν έπαιρνε τα 43 δισ. και να αγόραζε όλες αυτές τις τράπεζες; Με μια απλη κίνηση θα είχαμε μια κρατική τράπεζα που θα μπορούσε όχι μόνο να σηκώσει τις επισφάλειες αλλά και να δημιουργήσει ένα δυνατό πόλο χρηματοδοτησης για την ανάπτυξη. Η Αμερικη το έκανε. Αγόρασε την μισή Citi Βank με αυτό το ποσό.
Εμείς γιατί δεν το κάναμε; Σήμερα μάθαμε το γιατί (λες και δεν το ξέραμε).
Ο Σαλλας εξαγοραζει ΤΤ και Αγροτική (λες και δεν το ξεραμε, γι αυτό πήγε εκεί ο Παντελακης – η ανακύκλωση των σκουπιδιών) για το καλό της χώρας για να βγούμε, λέει, από την μιζέρια. Πήραν 43 δις για να σωθούν; Πως κάνουν τώρα προτάσεις εξαγοράς; Αν λέγανε συγχώνευση να το πιστεύαμε. Εξαγορά; Τι λάθος κίνηση αυτή κύριε Σάλα. Με τα δικά μας τα λεφτά; Για τους δικούς σας τους μετόχους; Γεώργιε Π η παρέα αρχίζει να κάνει λάθη. Και τι αποτίμηση είναι αυτή; Έχουμε αποτιμήσεις των τραπεζών από κάτι γραφεία του Λονδίνου. Θα περιμένουμε την απάντηση σου στον Σάλα.
Μίλησα με το ζευγάρι στο διπλανό κάθισμα. Πάει στο Παρίσι για μια εγχείρηση. Κάτι που γινόταν πριν δεν μπορούν να το κάνουν άλλο στην Ελλάδα. Δεν επιτρέπουν άλλο στα νοσοκομεία να αγοράσουν το ειδικό φάρμακο.
Θεέ τι κατάρα έπεσε σ’ αυτή την χωρά!!! Που βρήκαμε αυτούς τους καραγκιόζηδες που ήρθαν να καταστρέψουν αυτό που φτιάχτηκε με τόσο κόπο; Πόσο πόνο ακόμα; Αλλά ξέχασα αυτοί τρέφονται με τον φόβο και τον πόνο... Έτσι είναι το DNA τους...
Ακούγοντας τα γέλια από τ γαλλάκια αποκοιμήθηκα γιατί είναι ωραίο να ακούς παιδιά να γελούν.
Και είδα ένα όνειρο...
Μια χώρα παράξενη. Σαύρες οι διοικούντες. Σκοτεινά τα πλάνα. Ο κόσμος με βρώμικα ρούχα σκισμένα περπατούσε σε δρόμους γεμάτους λάσπες. Είχαν ένα βαρίδι στο πόδι με μια αλυσίδα. Ρώτησα τι είναι τα βαρίδια. «Το χρέος στις σαύρες». Κάθε φορά που σου ζητιάνε να πληρώσεις και δεν μπορείς σε πετάνε στο δρόμο. Μου έδειξαν μια οικογένεια στην άκρη του δρόμου. Είχαν παγώσει.
Ξαφνικά κάτι είδα στον ουρανό...
«Την ιδία μέρα, την ιδία ώρα, όλοι θα πείτε- όλοι με μια φωνή δεν σας αντέχουμε και δεν θα πληρώσουμε τίποτα ξανά»
Ρώτησα ένα γέρο τι ήταν αυτή η οπτασία. Χρόνια τώρα την βλέπουν στον ουρανό μου είπε. Κάποιος όμως τους είπε –πριν πολύ καιρό- ότι να το κάνουν μόνο όταν όλοι θα πεινάσουν, «και κοίτα τώρα τα χάλια μας».
Ξύπνησα γιατί το αεροπλάνο άρχισε την προσγείωση. Έμεινα με ένα ερώτημα.
Γιατί περίμεναν ΟΛΟΙ να πεινάσουν; Δεν θα είναι τότε πολύ αργά;
Ένιωσα πιό ελαφρύς στην κάρδια όταν πήρα την βαλίτσα γιατί τώρα κατάλαβα ποιός είναι ο δρόμος. Τον είχα ξεχάσει ο ανόητος.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. http://christoskapoutsis.blogspot.com/2010/07/blog-post_10.html

    Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης περιλαμβάνει, ως αναπόφευκτη εξέλιξη,  την  πλήρη  παρακμή των Εθνικών κρατών.
    Αποβλέπει το συγκεκριμένο το μοντέλο της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης,  στο να οδηγήσει εξαπατημένους λαούς να αποδεχτούν χωρίς αντίδραση το τέλος της εθνικής κυριαρχίας,  ως μια αναπόφευκτη διαδικασία, μια φυσική εξέλιξη, την οποία δεν έχουν την δύναμη να αποτρέψουν.
    Όμως, η   κίνηση προς την κατεύθυνση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης δεν είναι καθόλου φυσική ΕΞΕΛΙΞΗ .............................................................

    ____________________________________________

    ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    Η κυβέρνηση της Αργεντινής κατάφερε σήμερα να πραγματοποιήσει επτά θεμελιώδεις ιδιωτικοποιήσεις, σε επτά στρατηγικούς τομείς για τη χώρα. Θα προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση της τηλεόρασης, των τηλεφωνικών εταιριών, των διοδίων, σιδηροδρόμων, του ραδιοφώνου, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε την ιδιωτικοποίηση του εθνικού αερομεταφορέα.
    Δεν σώθηκε τίποτα. Άσχετα με το τι ήταν ή πόσο κόστιζε, ή αν χρειαζόταν να πουληθεί.
    Με τη μέθοδο περασμένων αιώνων, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, ήταν προέκταση της αποικιακής εκμετάλλευσης.
    Αρχικά απογυμνώθηκε το υπέδαφος από τα πολύτιμα μέταλλα.
    Στη συνέχεια καταληστεύθηκαν το πετρέλαιο, το νερό, οι τηλεπικοινωνίες.
    Οι ξένες εταιρίες έκαναν στη χώρα μας αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν στις δικές τους.

    ____________________________________________


    Ο δρόμος προς την σοσιαλπαγκόσμια διακυβέρνηση περνάει μέσα από την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα, με τους εξής δύο τρόπους:

    Πρώτον,
    στην δημιουργία wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς:

    α) σε προσυμφωνημένα χρηματιστηριακά παιχνίδια (με την συνεργασία φυτευτών εξουσιαστικών μηχανισμών σε διάφορα κράτη-θύματα),
    β) σε “τοξικά ομόλογα” που δημιουργούν οι ίδιοι
    γ) και σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις,

    και δεύτερον,
    στην αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

    Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

    Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

    Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

    Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

    Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων, Νέων Αρχών (Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α.)
    Αγαπητοί Έλληνες πολίτες,
    Η Ιστορία αναγέννησης της χώρας έχει αρχίσει να γράφεται από την 1 Ιουνίου 2010, με την αποστολή του πρώτου μηνύματος για την άντληση ιδεών - απόψεων και συμμετοχών για την ίδρυση ενός νέου διαδικτυακού πολιτικού κινήματος, νέων αρχών, που εναγωνίως ζητά η πλειοψηφία πλέον του Ελληνικού Λαού, με την ονομασία:
    Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων, Νέων Αρχών (Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α.)
    Εσύ ο απλός και ανιδιοτελής νεοέλληνας, εσύ ο ΚΑΝΕΝΑΣ!!!, που εναγωνίως αναζητάς να οδηγηθεί η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας και αποτελείς την πλειοψηφία πλέον των ελλήνων πολιτών καλείσαι να οργανώσεις, να διαμορφώσεις και να στελεχώσεις το κίνημα που θα αγωνισθεί ώστε να εξαφανισθούν οριστικά και αμετάκλητα από το προσκήνιο όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν έως τώρα σε Κυβερνήσεις, Οργανισμούς, και λοιπές θέσεις εξουσίας και συνέβαλαν καθ' οιονδήποτε τρόπο ώστε η χώρα να βρεθεί στην παρούσα δυσμενή θέση.
    Άρχισε λοιπόν να συμμετέχεις ενεργά στα πολιτικά δρώμενα της χώρας από την πρώτη στιγμή και διατύπωσε τις ιδέες και τις απόψεις σου οι οποίες θα συμβάλουν τα μέγιστα στην σύνταξη της τελικής ιδρυτικής διακήρυξης του κινήματος.
    Δήλωσε την επιθυμία σου αν επιθυμείς να είσαι μέλος ή και υποψήφιος του κινήματος κατά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές με ηλεκτρονικό απαντητικό μήνυμα σου.
    Ενεργός Συμμετοχή λοιπόν για να αλλάξεις δυναμικά τα δρώμενα της χώρας μας. Μπορείς και εσύ πλέον !!! Μην περιμένεις από το παρόν πολιτικό σύστημα καμιά πρόοδο...
    Παράκληση για προώθηση του μηνύματος ώστε να φθάσει ει δυνατόν σε όλους τους Έλληνες.
    Στόχοι - Επιδιώξεις
    Ø Ένας από τους βασικούς στόχους του κινήματος θα είναι η μείωση του κόστους συντήρησης του πολυδάπανου πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης της χώρας και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί με:
    Τον εκσυγχρονισμό και την μείωση του πολιτικού συστήματος με την ευρεία και δυναμική χρήση των Η/Υ και του διαδικτύου.
    (π.χ. μείωση βουλευτικών εδρών, υπουργείων, υφυπουργείων, κυβερνητικών οργανισμών, εκσυγχρονισμός των διαδικασιών διασύνδεσης μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών, οι Βουλευτές θα έχουν γραφεία μόνο στη Βουλή και όλα τα υπόλοιπα θα υλοποιούνται μέσω του διαδικτύου.)
    Την άμεση και δυναμική παρέμβαση του λαού σε σημαντικές αποφάσεις της Κυβέρνησης.
    (π.χ. απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ, ιθαγένεια μεταναστών κλπ, με τρόπο που θα συμφωνηθεί, μέσω του διαδικτύου ή με δημοψήφισμα)
    Ø ΚΑΝΕΝΑ μέλος του κόμματος δεν θα έχει μια συγκεκριμένη παραδοσιακή πολιτική ιδεολογία αλλά το παραπάνω κοινό όραμα το οποίο θα πρέπει να εκφράζει τη θέληση και τα συμφέροντα του λαού στα πλαίσια πάντα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
    Ø ΚΑΝΕΝΑ πρόσωπο της μεταπολιτευτικής περιόδου που είχε θέση Υπουργού, Υφυπουργού, Γενικού Γραμματέα, Διευθυντή ΔΕΚΟ, και λοιπών εξουσιών, δεν μπορεί να συμμετέχει με κάθε είδους δημόσιο αξίωμα / εξουσία στην νέα πορεία της χώρας.
    Ø ΚΑΝΕΝΑ πρόσωπο στη Βουλή και σε θέση εξουσίας χωρίς τα σχετικά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, χωρίς προηγούμενη και διαρκή καταγραφή της περιουσίας του και της οικογένειάς του.
    Ø ΚΑΝΕΝΑ πρόσωπο δεν θα έχει το δικαίωμα να εκλέγεται ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Υπουργός, Βουλευτής, Διευθυντής ΔΕΚΟ κλπ πάνω από δύο τετραετίες.
    Ø ΚΑΝΕΝΑ πρώην στέλεχος των διεθνών οίκων αξιολόγησης σε θέσεις εξουσίας - συμβούλων.
    Ø ΚΑΝΕΝΑ σημάδι υποχώρησης στα Εθνικά Θέματα (Μακεδονικό, Κυπριακό, Αιγαίο).


    Ø ΚΑΝΕΝΑ.... Μπορείς να συνεχίσεις με τις ιδέες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια πιστεύεται ότι το παρόν πολιτικό σύστημα επιθυμεί /μπορεί να προσφέρει κάτι καλό στην πολύπαθη χώρα μας? Αυτοί δηλαδή που στις 12 Ιουλίου 2010, μοίρασαν ως Τακτική - Οικονομική Ενίσχυση στα Κόμματα 11.000.000 ΕΥΡΩ παραπάνω από πέρυσι!!! π.χ. ΠΑΣΟΚ 20.809.717,78 ΕΥΡΩ, ΝΔ. 15.056.167,38 και ανάλογα ενισχυμένα ποσά στα μικρότερα κόμματα.
    ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ!!!!!!!!!!
    Αγνοί έλληνες πολίτες ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε και αναλάβατε δράση!!!

    Το Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων, Νέων Αρχών (Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α.), είναι εδώ και ο ΚΑΝΕΝΑΣ, ο απλός εσύ ΠΟΛΙΤΗΣ δηλαδή προ των πυλών.....
    http://kanena2010.blogspot.com/?spref=gr#close=1

    ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ. ΟΓΑΝΩΣΟΥ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. Πες ΦΥΓΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΩΡΑΑΑ σε κάθε παλαιοπολιτικάντη... μπορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]