Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μάθατε τα νέα; Η κυβέρνηση κάνει αντίσταση στο ΔΝΤ!!!

  • «Υπουργοί κατά Παπακωνσταντίνου και Πάγκαλος κατά τρόικας»

Να εμφανισθεί ότι κάνει ….αντίσταση κατά της Τρόικας επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση καθώς αυξάνει η λαϊκή αγανάκτηση για τα μέτρα και το καθεστώς υποτέλειας στο ΔΝΤ,
Έτσι η Ελευθεροτυπία γράφει ότι κατά τη διάρκεια χθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης για τον τρόπο παρακολούθησης της εφαρμογής του Μνημονίου, η οποία -όπως διαπιστώθηκε- παρουσιάζει καθυστερήσεις μεταξύ άλλων στους τομείς των φορολογικών εσόδων, των ασφαλιστικών εισφορών και των αποκρατικοποιήσεων, εκφράστηκαν υποτίθεται έντονες διαφωνίες για τον έλεγχο που ασκεί η Τρόικα στην κυβ΄ρνηση
Επικαλούμενος την από τον νόμο ευθύνη που έχει ως υπουργός Οικονομικών για την τήρηση του Μνημονίου ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι πρέπει να συμμετέχει κι αυτός ή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης στις συσκέψεις της τρόικας με τον κάθε υπουργό, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της πορείας του Μνημονίου.
Όμως οι παριστάμενοι υπουργοί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαφώνησαν. Τον ρώτησαν σε τι θα ωφελεί η παρουσία του αφού θα είναι παρόντες οι ίδιοι στις συσκέψεις ενώ ορισμένοι είπαν ότι αυτό που ζητάει ακυρώνει τον ρόλο τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Πάγκαλος με αφορμή αυτή τη συζήτηση μίλησε κατά των εκπροσώπων της τρόικας με έντονο τρόπο. Φέρεται να είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η οποιαδήποτε προσπάθειά τους να συνδιοικήσουν τη χώρα και να συμπεριφέρονται σαν μικροί πρωθυπουργοί, γιατί είναι απλοί υπάλληλοι, ενώ η τήρηση του Μνημονίου είναι δουλειά της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε τους εκπροσώπους της τρόικας… φον Φούφουτους!
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός των Θ. Πάγκαλου και Γ. Παπακωνσταντίνου οι υπουργοί: Γιάννης Ραγκούσης, Κατερίνα Μπατζελή, Τίνα Μπιρμπίλη, Λούκα Κατσέλη, Δ. Ρέππας, Χ. Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι υφυπουργοί Γ. Πανάρετος, Γ. Κουτρουμάνης, Σ. Βούγιας, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σ. Λύτρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Η. Πολεμαρχάκις και ο πρόεδρος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς.
Ο κ. Πάγκαλος και κορυφαίοι Υπουργοί προσπάθησαν, σήμερα, να χαμηλώσουν τους τόνους, μετά τη συμβιβαστική λύση που βρέθηκε να γίνεται ο έλεγχος των Υπουργών στο γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου, παρουσία της τρόικας
«Δεν έχω κάνει ποτέ διαρροές από οργανωμένες συνεδριάσεις, οι οποίες δεν ήταν δημόσιες», διαβεβαίωσε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στον Real FM και προανήγγειλε την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης σήμερα για το περιεχόμενο της επίμαχης συνάντησης.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα μάθατε τα νέα; Η κυβέρνηση κάνει αντίσταση στο ΔΝΤ!!!


    Από τα συντομότερα ανέκδοτα που έχω ακούσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]