Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο μεγάλος "τρωκτικός" είχε συνεργάτες "κότες"...

  • Μετρήθηκαν και βρέθηκαν "πολύ λίγοι" στην ψυχή οι συνεργάτες του Σωκράτη Γκιόλια στο Τρωκτικό

Πέρα από την ανθρώπινη διάσταση και το θρήνο για το χαμό ενός νέου συμπολίτη μας και υπό τύπον συμπεράσματος για τις επιπτώσεις του τραγικού συμβάντος στο μέλλον του ελληνικού μπλόγκινγκ:

1) Οι συνεργάτες του αποδείχθηκαν χέστηδες. Ανέστειλαν τη λειτουργία του πιο δημοφιλούς ελληνικού μπλογκ, σαν να λένε στους τρομοκράτες “λυπηθείτε μας, εντάξει, θα κάνουμε ότι μας πείτε”.
2) Για να το κάνουν αυτό, τον “έδωσαν” στεγνά. Ενώ στην αρχή επέμεναν ότι “δεν τρέχει τίποτα” και ότι “δεν είχε σχέση ο Σωκράτης με το τρωκτικό”, έρχονται και στεγνά τον “δίνουν” ότι αυτός ήταν πίσω από το τρωκτικό. Και ότι “εντάξει, υποχωρούμε, αυτός ήταν, αυτός έφταιγε, μην μας πειράξετε εμάς”.
Ποταπό; Μπορεί. Ένστικτο αυτοσυντήρησης; Μπορεί. Θλίψη, θρήνος και ανασφάλεια; Μπορεί κι αυτό. Πάντως δεν κάνουν έτσι οι φίλοι, ούτε οι πραγματικά αδέσμευτοι.
3) Μετά την ταύτιση Γκιόλια και τρωκτικού, έστω και υπό τις δεδομένες τραγικές συνθήκες, αντιλαμβανόμαστε πια όλοι ότι το λάιτ μπλόγκινγκ του τρωκτικού δεν ήταν τίποτε άλλο παρά προέκταση του Πρώτου Θέματος, εντασσόμενο σε παρόμοια ενημερωτική λογική με αυτό. Πολύ φρου-φρου κι αρώματα και ενημέρωση στοχευμένη εκεί που θέλουν.
Συνεπώς, ας μη χύνουμε δάκρυα για το ελεύθερο και ανεξάρτητο μπλόγκινγκ. Αυτό, ούτε που επηρεάστηκε. Το όλο σκηνικό κινήθηκε στο πλαίσιο της κατεστημένης δημοσιογραφίας.
4) Το σίγουρο είναι ότι η εικόνα του μπλόγκινγκ προς τα έξω δεν είναι πια η ίδια. Απότομα και τραγικά ενηλικώνεται. Η απουσία του ψευδο-μπλογκ τρωκτικού, όσο διαρκέσει (δεν ξέρουμε για πόσο), θα δώσει, λογικά, κάποια αβάντα στο πραγματικό μπλόγκινγκ, όχι όμως τόσο ισχυρή, μια που υπήρχε πολύς κόσμος που, μεταξύ τρωκτικου και καθαρά πολιτικών, ανεξάρτητων μπλογκς, διάλεγαν τρωκτικό. Δεν θα αλλάξει αυτό και στο μέλλον. Θα ψάνουν ένα υποκατάστατο του τρωκτικού, όσοι θεωρούν πολύ “βαριά” τα υπόλοιπα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ. ΕΜΕΤΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ...
    ΞΕΧΝΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιωργος Αντωνιου21 Ιουλίου 2010 στις 8:42 μ.μ.

    Εκτος αν οι "συνεργατες" με τις μυστικες υπηρεσιες οργανωσαν την εκτελεση.
    Γιατι αν πιστευει κανεις πως προκειται περι τρομοκρατικης πραξης εγω εχω βιλα στο Μπεβερλυ Χιλλς και 30μετρο κοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο, δεν ήξερα ότι σε έχω γείτονα στο Μπέβερλι Χιλς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]