Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ απογειωνόμαστε...

Εδώ απογειωνόμαστε... Όσο μπορεί να απογειωθεί κανείς, φυσικά, με όλη την απαισιοδοξία που έχει πέσει γύρω μας εδώ και μήνες.

Σε συνέντευξή της στην Ημερησία, η υπουργός παιδείας ακούστηκε να λέει (και η πλάκα είναι ότι τα εννοούσε) τα εξής:

Φτερά στην ανάπτυξη
Τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου θα δίνουν φτερά σ΄ αυτούς που μπορούν και θέλουν να καινοτομήσουν. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι νέοι άνθρωποι, αλλά και όλες οι δημιουργικές δυνάμεις, να βρουν σ' αυτή τη χώρα επιτέλους ενθάρρυνση και υποστήριξη και όχι εχθρότητα και αδιαφορία.

Αποτελέσματα
Η πολιτική για την έρευνα και τεχνολογία αλλάζει πλεύση και την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνω τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν σχέση με καινοτόμες επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Καινοτομία
Με την Γραμματεία Νέας Γενιάς ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα καινοτομίας που ξεκινάει από το δημοτικό και φτάνει μέχρι τις θερμοκοιτίδες νεανικής επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Το μέλλον
Το αξιοπρεπές μέλλον της χώρας, όμως, δεν είναι ουρανόπεμπτο. Η μεσσιανική μορφή της πολιτικής έχει πεθάνει προ πολλού. Πρέπει να συμφωνήσουμε ως κοινωνία για την ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα μπροστά.

Δημιουργία
Αν τα σκεπάσει όλα το γκρίζο πέπλο της απαισιοδοξίας και της παραίτησης από την προσπάθεια, θα έχουμε ηττηθεί ως χώρα. Για αυτό θα σας έλεγα ότι έχουμε ανάγκη από έναν δημιουργικό θυμό.

Εικόνα
Εδώ, βρεθήκαμε μισό βήμα πριν από το γκρεμό. Έπρεπε να αλλάξουμε την εικόνα της χώρας ως προς την ικανότητά της να διαχειριστεί τη δημοσιονομική της κατάσταση.

Συλλογικότητα
Οι 159 θετικές ψήφοι του ελληνικού Κοινοβουλίου στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποδεικνύουν έμπρακτα τη συλλογικότητα των αποφάσεων και των προσπαθειών.






Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες αυτού του λαού. Σπουδασμένοι όλοι σε αμερικάνικα και αγγλικά ιδρύματα τύπου Άιβι Λήγκ, που παράγουν τις μελλοντικές γενιές των υψηλόβαθμων πιονιών της νέας τάξης.

    Βρίσκονται κάπου αλλού. Σίγουρα όχι εδώ. Πάσχουν όλοι από το σύνδρομο της Αντουνέτας. (Αυλοκόλακας: "Ο λαός πεινά, μεγαλειοτάτη. Οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε ψωμί". Αντουανέτα: "Ας φάνε παντεσπάνι".)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]