Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βηματική, καλοσχεδιασμένη εκτέλεση μίας οικονομίας κι ενός λαού

  • Χαριστική βολή στην αγορά η νέα αύξηση του ΦΠΑ
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου διαθέτει μηδενική αίσθηση των τραγικών αποτελεσμάτων της οικονομικής της πολιτικής...
  • Εκτελούν την αγορά και φέρνουν ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει στην οικονομία
Η επικείμενη αύξηση, από το 11% στο 23% του ΦΠΑ, που σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών σε δεκάδες καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες από την 1η Ιανουαρίου 2011, αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, η οποία διέρχεται ήδη πρωτοφανή κρίση μετά τα πρώτα μέτρα – σοκ που έλαβε η κυβέρνηση.
Η αποκάλυψη ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου, στο μνημόνιο που υπέγραψε με την περιώνυμη τρόϊκα, έχει αναλάβει ακόμη μία επαχθή για τη χώρα μας δέσμευση, που προβλέπει την υπαγωγή από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, αγαθών και υπηρεσιών πρώτης ζήτησης, προκαλεί έντονη ανησυχία για πλήρη νέκρωση της αγοράς.
Εγείρονται, παράλληλα, εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που σκέπτονται και αποφασίζουν ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας. Στο βωμό της είσπραξης επιπλέον εσόδων, επιδίδονται σε μια απίστευτη φοροεπιδρομή, η οποία, όμως, είναι μαθηματικό βέβαιο ότι θα αποδειχθεί μπούμεραγκ. Κι αυτό, γιατί η απότομη άνοδος των τιμών που θα σημειωθεί από την αύξηση του ΦΠΑ, αφενός θα μειώσει δραματικά τις πωλήσεις και, αφετέρου, θα αυξήσει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής με την αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.
Αυτή τη στιγμή, η αγορά συντηρείται μόνο με ενέσεις και παρατηρείται κάποια κίνηση μόνο όπου υπάρχουν προσφορές. Η Ελλάδα έχει το παράδοξο να είναι σχεδόν η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορολογουμένων, ενώ θα γίνει απλησίαστη με τις νέες ρυθμίσεις των κυβερνητικών «εγκεφάλων»
Αν οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις σε προϊόντα διατροφής, αναψυκτικά, ξηρούς καρπούς κ.ά. οδηγήσουν σε περαιτέρω περικοπή των αγορών από τα νοικοκυριά, οι αντίστοιχες αυξήσεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, στα εισιτήρια θεαμάτων και στα τουριστικά καταλύματα θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στους τομείς της διασκέδασης και στον τουρισμό. Με λίγα λόγια, οι Ελληνες θα κληθούν να περιορίσουν και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και να κόψουν τις εξόδους, ενώ ακόμη και ο απευκταίος θάνατος γίνεται ακριβότερη υπόθεση, αφού αυξάνουν το φόρο ακόμα και στα γραφεία τελετών.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το άρθρο παραπάνω άρθρο αποκαλύπτει τις εξοντωτικές αυξήσεις στους εμμεσους φόρους, δηλαδή σε προϊόντα που χρειαζόμαστε για την επιβίωσή μας.
    Άρα δίνεται μια ακόμη απόδειξη της πολύ υψηλής ευφυΐας του Ελληνικού Έθνους, στις απαντήσεις που δίνει στα παρακάτω ερωτήματα δημοσκοπήσεων, τα οποία έχω αναρτήσει στο blog μου. (ποσοστό 100% των απαντήσεων είναι ΝΑΙ)

    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΦΕΡΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ;

    ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ 97,4% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ;

    Συμφωνείτε ότι οι Ευρωδραχμομιζαδόροι πολιτικοί κατάστρεψαν τη ζωή μας (τα όνειρα, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια) με την λεηλασία της Ελλάδας και των περιουσιών μας;

    Συμφωνείτε ότι οι πολιτικοί καταχρώνται την ιδιωτική και δημόσια περιουσία μας παρέα με τους ξένους και τους ντόπιους μεγαλοτραπεζοεπιχειρηματίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]