Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ziraat Bank πάει... Θεσσαλονίκη

  • H Ziraat εξαπλώνεται όταν την ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες ψάχνουν τρόπους να συγχωνευτούν
  • Πού βρίσκονται αυτά τα κεφάλαια στην τουρκικών συμφερόντων τράπεζα, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης;
Η προσπάθεια που έκανε η τουρκική πλευρά για να ισοφαρίσει -στο μέτρο του δυνατού- τις εντυπώσεις από την πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) να διευρύνει κατά 75 τα καταστήματά της στην Τουρκία, φαίνεται ότι στέφθηκε από... μερική επιτυχία.
Οι πληροφορίες που έρχονται από την απέναντι πλευρά και ειδικά από δημοσιεύματα του εκεί Τύπου (Χουριέτ κ.λπ.) αναφέρουν ότι ο απολογισμός της τουρκικής αποστολής είναι μάλλον ικανοποιητικός. Κι αυτό γιατί, πέραν όλων των άλλων, ο Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν, εξασφάλισε για λογαριασμό της τουρκικής «Αγροτικής Τράπεζας», της Ziraat Bank, την άδεια λειτουργίας δύο επιπλέον καταστημάτων στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Πέραν τούτου, όμως, σχεδόν ουδέν.
Ο στόχος
Κι αυτό γιατί, με εξαίρεση μια γνωστή αλυσίδα καφέ, η οποία σύντομα θα αποκτήσει παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, όπως και μια γνωστή φίρμα γλυκών, οι υπόλοιπες «επενδύσεις» είναι εντελώς ασήμαντες. Στην περίπτωση της Ziraat Bank, όμως, η τουρκική πλευρά φαίνεται ότι βρήκε το στόχο της. Η εν λόγω έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, μέσω ενός καταστήματος που λειτουργεί στην Αθήνα κι ενός ακόμη που βρίσκεται στην Κομοτηνή. Φαίνεται, λοιπόν, ότι τώρα ήρθε η ώρα να επεκταθεί περαιτέρω. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα κατά τη διάρκεια των κλειστών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο λόμπι του Χίλτον, με μάλλον θετικό αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί οι διαδικασίες για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών θα προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σχεδιασμοί τους ήταν για φέτος, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όμως, ξαφνικά μπήκε θέμα Ρόδου στην όλη υπόθεση και ίσως δοθεί προτεραιότητα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]