Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωγμές στην ενότητα της Ευρώπης - Γιούνγκερ κατά Μέρκελ

  • "Κάποιοι θα έκαναν καλύτερα να σκέφτονται πριν μιλήσουν", δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός οικονομικών της Ευρωζώνης Ζ.Κ. Γιούνκερ φωτογραφίζοντας την Άγκελα Μέρκελ!
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επέκρινε σφοδρά - χωρίς όμως και να την κατονομάσει - τις δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ εξέθρεψαν οι ίδιες την κερδοσκοπία λόγω των υψηλών ελλειμμάτων τους.
Κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Eurogroup ο Γιούνκερ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις επιπτώσεις που θα έχουν τόσο οι δηλώσεις της Μέρκελ όσο και αυτές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος δήλωσε ότι οι αγορές βρίσκονται "στη δυσκολότερη κατάστασή τους μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".
"Πέρα από τις δηλώσεις του κ. Τρισέ, τις οποίες εγκρίνω, νομίζω ότι κάποιοι θα έκαναν καλύτερα να σκέφτονται πριν μιλήσουν", είπε ο Γιούνκερ. "Εάν δηλαδή ενδιαφέρονται για τις αγορές, για την κατάσταση των απλών ανθρώπων στην Ευρώπη - γιατί για αυτούς πρόκειται - θα ήταν καλύτερο μερικές φορές να σιωπούν", πρόσθεσε, αναφερόμενος σαφώς στη Γερμανίδα καγκελάριο.
Ανησυχία για την κατρακύλα του ευρώ
Παράλληλα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι "ανησυχεί" από την ταχύτητα με την οποία υποχωρεί η ισοτιμία του ευρώ το τελευταίο διάστημα. "Παρακολουθούμε προσεκτικά την εξέλιξη στις αγορές συναλλάγματος και θα το συζητήσουμε το βράδυ. Δεν ανησυχώ από την σημερινή ισοτιμία του ευρώ, αλλά από την ταχύτητα με την οποία υποχώρησε", δήλωσε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του για το συμβούλιο των υπουργών του Eurogroup.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]