Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To πακέτο στήριξης δημιουργήθηκε, το κλίμα στην αγορά γιατί δεν βελτιώνεται;

  • Το διεθνές κεφάλαιο αμφισβητεί την Ελλάδα και ως αποκορύφωμα αυτών είναι ότι 1 στους 3 ξένους επενδυτές θεωρούν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει τελικά σε αναδιάρθρωση χρέους
Από τα αξιοπερίεργα της τρέχουσας πραγματικότητας είναι ότι ενώ η Ελλάδα κινδύνευσε να καταρρεύσει η ΕΕ και το ΔΝΤ αποφάσισαν να στηρίξουν την Ελλάδα με 110 δις ευρώ.
Τα πρώτα 20 δις ευρώ εκταμιεύτηκαν ενώ ταυτόχρονα η Ευρώπη σε μια ιστορική απόφαση αποφάσισε με ένα πακέτο 750 δις ευρώ να στηρίξει τις πιο αδύναμες και βεβαίως με αυτό τον τρόπο το ευρώ.
Πολλά δις για την Ευρώπη πολλά δις για την Ελλάδα όμως η μεγάλη απορία είναι το κλίμα γιατί δεν βελτιώνεται;
Η απάντηση θα είναι σαφής.
Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι το πρόβλημα όλου του πλανήτη.
Μόνο η Ελλάδα έχει χρέη όλες οι χώρες έχουν διογκωμένα χρέη.
Η Ελλάδα είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο βασικός προβληματισμός των διεθνών επενδυτών είναι ότι η κρίση χρέους δεν θα μπορέσει να τιθασευτεί και εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν παγκόσμιες αλυσιδωτές παρενέργειες.
Για την Ελλάδα οι ανησυχίες των διεθνών επενδυτών είναι πιο μεγάλες.
Δεν θεωρούν ότι η χώρα θα καταφέρει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της δεν θα καταφέρει να φανεί αντάξια των δεσμεύσεων της.
Το διεθνές κεφάλαιο ανησυχεί για την Ελλάδα πέραν των άλλων και για ένα βασικό λόγο.
Με έλλειψη παραγωγικού δυναμικού με μεγάλη εξάρτηση από τις εισαγωγές και με δομικά προβλήματα στην οικονομία η χώρα έχει χρεοκοπήσει και κρατιέται εν ζωή λόγω της παραοικονομίας που αντιστοιχεί στο 35% του εσωτερικού πλούτου.
Έτσι εξηγείται γιατί οι κυβερνήσεις δεν πάταξαν εν τι γενέσει του το φαινόμενο της παραοικονομίας.
Πάντως οι αγορές στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα κρατώντας το spread πάνω από τις 500 μονάδες βάσης τα CDS πάνω από τις 750 μονάδες βάσης και το ΧΑ κάτω από τις 1600 μονάδες.
Το διεθνές κεφάλαιο αμφισβητεί την Ελλάδα και ως αποκορύφωμα αυτών είναι ότι 1 στους 3 ξένους επενδυτές θεωρούν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει τελικά σε αναδιάρθρωση χρέους.
Πέτρος Λεωτσάκος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]