Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύντομος και με πολλές στροφές ο δρόμος για το ευρώ…!

  • Η Ελλάδα ως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιστρέψει την «αίσθηση» της επικείμενης κατάθλιψης που έφερε η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη
  • Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers δεν δίστασε να υποστηρίξει και όχι για πρώτη φορά, ότι το ευρώ θα είναι ένα νεκρό νόμισμα μέσα σε δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια
Η κωδωνοκρουσία περί θανάτου του ευρώ ακούγεται πλέον από πολλές φωνές αλλά όταν πρόκειται για τον Rogers αξίζει κάποια παραπάνω προσοχή.
Χθες, δεδομένου ότι ο κόσμος συζητούσε τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης των €110 δις. για την υποστύλωση της Ελλάδας, ο Rogers είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν σαφώς μια αποτυχία και έπρεπε να έχει επιτραπεί στην χώρα μας να χρεοκοπήσει. Όταν ρωτήθηκε για την δήλωσή του είπε ότι δεν είναι δυνατόν να «φορτώσουν» μια πολιορκημένη χώρα με περισσότερο χρέος από ότι μπορεί να αντέξει.
Οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες δεν έχουν ιδέα ακόμα της κατάστασης της Ευρώπης σχετικά με το ενιαίο νόμισμα και τις προοπτικές του σύμφωνα με τον Rogers και αρκούνται σε προσωρινές λύσεις.
Μετά από την Ελλάδα, θα μπορούσε να υπάρξει μια σειρά «τύπου ντόμινο» για πιο αδύνατες χώρες της Ευρωζώνης, ειδικότερα την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Η Ελλάδα πρόκειται βεβαίως να αγωνιστεί για να εφαρμόσει τις περικοπές που έχει αναγκαστεί να υποσχεθεί σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια. Η Ισπανία, όπου η ανεργία έχει πάει τώρα επάνω από το 20%, έχει δημιουργήσει μια σχέση εξάρτησης με την ΕΕ που είναι πολύ δύσκολο να σπάσει.
Η ερώτηση που συζητείται τώρα πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Βερολίνο και το Παρίσι είναι το πώς θα κινηθεί το λιγότερο ισχυρό ενιαίο-νόμισμα από εδώ και πέρα. Σίγουρα η πραγματικότητα διαψεύδει πλέον το Ευρωπαϊκό όραμα και όνειρο για το δυνατό ευρω-νόμισμα και το μέλλον του.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]