Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απόλυτη αποτυχία του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα

  • "Σήμερα πρέπει να απαντήσουμε σε ένα και μοναδικό αμείλικτο ερώτημα, στο ερώτημα του τι Κράτος θέλουμε; Θέλουμε ένα Κράτος συντεχνιών, λαμογιών και απατεώνων, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα ή θέλουμε ένα Κράτος Δημοκρατικό όπου καμιά απόφαση – νόμος δεν θα λαμβάνεται αν δεν έχει αναλυτικά και εκ βαθέων εξηγηθεί η αναγκαιότητα του και ψηφισθεί από όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες και δεν έχει συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία;"
Δεν αναφερόμαστε για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα μέχρι το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στην περίοδο αυτή από 1821 μέχρι το 1940 έχουν αναφερθεί οι Ιστορικοί, άλλοι με ανιδιοτέλεια, άλλοι με προσωπικές απόψεις και συμφέροντα κλπ.
Επίσης δεν αναφερόμαστε και για την περίοδο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μέχρι το 1974, η περίοδος αυτή ήταν μία ανώμαλη πολιτικά περίοδος και καλά θα κάνουν νέοι σημερινοί ή μελλοντικοί Ιστορικοί να την αναλύσουν και να γράψουν τα τεκταινόμενα και τα ανιδιοτελή συμπεράσματα τους.
Αναφερόμαστε στην περίοδο από το 1974 μέχρι σήμερα δηλαδή στα τελευταία 36 χρόνια, στα 36 χρόνια που κατά αποκλειστικότητα και κατά περίπου ίσα χρονικά διαστήματα, κυβέρνησαν την Ελλάδα το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Νέα Δημοκρατία.
Στην αρχή δηλαδή από το 1974 μέχρι το 1995 περίπου, με μία μικρή διακοπή από το 1990 μέχρι το 1993 είχαμε κυβερνήσεις του ενός ανδρός (στα Αγγλικά one man show), από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή και από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Ανδρέα Παπανδρέου.
Και οι δύο τους ήταν ιδρυτές των πολιτικών κομμάτων τους, και είχαν το πολιτικό ύψος, την δύναμη και την θέληση, και μπορούσαν με συνοπτικές διαδικασίες να αποπέμπουν από το κόμμα τους κάθε λαμόγιο, σφετεριστή των αρχών και των ιδεών, του κόμματος τους.
Όλα τα υπόλοιπα διαστήματα είχαμε κυβερνήσεις συντεχνιών ή απλά «πολιτικών συμμοριών» (στα Αγγλικά gang political show), αυτό αφορά και το διάστημα από το 1990 μέχρι το 1993.
Και όπως για κάθε συμμορία, το μοναδικό ζητούμενο είναι το προσωπικό και συντεχνιακό κέρδος, βλέπε Koza Nostra, Mafia κλπ. έτσι και τα σημερινά Ελληνικά πολιτικά κόμματα εξουσίας (Νέα Δημοκρατία και ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα εξασφαλίσουν οικονομικά τους εαυτούς τους, τους συνοδοιπόρους τους και τους προστατευόμενους τους.
Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών κομμάτων και πολιτικών συστημάτων που ακολουθούν, τα βλέπουμε όλοι μας σήμερα, δηλαδή σήμερα, με αιχμή τον Ελληνικό οικονομικό μαρασμό, βιώνουμε την απόλυτη αποτυχία αυτών των πολιτικών κομμάτων και συστημάτων.
Εδώ που φτάσαμε τι μπορούμε πλέον να κάνουμε;
Η μοναδική πλέον λύση, αν νομίζει κανένας άλλος ότι έχει να προτείνει κάτι άλλο η διαθέτει κάποια άλλη λύση, ας το κάνει, είναι να αλλάξουμε εκ βάθρων το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
Μετά από τα πειράματα που έκαναν, οι κάθε μορφής και είδους πολιτικοί και πολιτικάντηδες, στις πλάτες κάθε Ελληνίδας και Έλληνα πολίτη, μετά από 34 χρόνια μετατροπής των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών σε πειραματόζωα ήλθε η ώρα να ξαναγράψει η Ελλάδα την Δημοκρατία.
Η Ελλάδα είναι ίσως το μοναδικό Κράτος στο πλανήτη που όχι μόνο έχει το δικαίωμα, αλλά πρωτίστως έχει την κοινωνική και ηθικά διεθνή ιστορική αποδοχή να ξαναγράψει, προσαρμοσμένη σε σημερινά και μελλοντικά πλαίσια και να εφαρμόσει την Δημοκρατία.
Η Ελλάδα πρέπει πλέον να αναλάβει τις ευθύνες της και να γίνει η πολιτική, κοινωνική και ανθρωπιστική συνείδηση των απανταχού του πλανήτη Λαών.
Σήμερα πρέπει να απαντήσουμε σε ένα και μοναδικό αμείλικτο ερώτημα, στο ερώτημα του τι Κράτος θέλουμε; Θέλουμε ένα Κράτος συντεχνιών, λαμογιών και απατεώνων, όπως είναι σήμερα η Ελλάδα ή θέλουμε ένα Κράτος Δημοκρατικό όπου καμιά απόφαση – νόμος δεν θα λαμβάνεται αν δεν έχει αναλυτικά και εκ βαθέων εξηγηθεί η αναγκαιότητα του και ψηφισθεί από όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες και δεν έχει συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία;
Δηλαδή απλά, πολύ απλά θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας ή οι σημερινές συμμορίες των πολιτικών κομμάτων;
Για να μπορέσει να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, πρέπει σήμερα να ξεκινήσει η δημιουργία ενός νέου κόμματος – κινήματος, πες το όπως θέλετε, ενός κινήματος που ανήκει σε σένα, ενός κόμματος που δεν αντιπροσωπεύεται από κάποιον ή από κάποια συμμορία αλλά αντιπροσωπεύεται από όλους μας, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα με Δημοκρατική νοοτροπία πολίτη.
Για αυτό καλούμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα πολίτη να συμμετέχει στο νέο αυτό ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα - κόμμα το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί σημειολογικά ΚΑΝΕΝΑΣ ή ΕΛΠΙΔΑ να δημοσιοποιήσει, να συζητήσει με τους φίλους του και την οικογένεια του, να στείλει σε κάθε γνωστό του ή άγνωστο το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.

Σ.Σ. Η Εκκλησία του Δήμου είναι σήμερα άμεσα εφικτή, σας το επιβεβαιώνει αυτό ο συντάκτης αυτής της πρόσκλησης που ασχολείται με την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες από το 1979


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η αμεσοδημοκρατική διακυβέρνηση ενός έθνους-κράτους είναι το ΄φάρμακο΄ απέναντι στην ΄αρρώστια-σκλαβιά΄ της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης που θέλουν να επιβάλλουν κέντρα εξουσίας.

    Η τυραννική εξουσία ΄αξιοποιεί΄ την ΄νωπή΄ εντολή που υφάρπαξε με δόλιες μεθοδεύσεις και υποσχέσεις για σοσιαλ-η-στ-ρ-ικούς ΄παραδείσους΄ με την κεραυνοβόλα επίθεση, για να αποδόσουν τα επόμενα τρία χρόνια οι τέσσερις μέθοδοι κατάλυσης ενός έθνους-κράτους.

    Δημοκρατικά (και για πολλές δεκαετίες) θέλουν την γη, το αίμα, τον ιδρώτα και τον κόπο του Ελληνικού έθνους.

    Μιλάμε η κυβέρνηση εφαρμόζει σοσιαλισμό, όχι αστεία.

    Ακριβώς αυτές οι μεθοδεύσεις χτυπάνε την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τις δημοκρατικές παρεμβάσεις του Ελληνικού (και όχι μόνο) λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αμεσοδημοκρατική διακυβέρνηση ενός έθνους-κράτους είναι το ΄φάρμακο΄ απέναντι στην ΄αρρώστια-σκλαβιά΄ της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης που θέλουν να επιβάλλουν κέντρα εξουσίας.

    Η τυραννική εξουσία ΄αξιοποιεί΄ την ΄νωπή΄ εντολή που υφάρπαξε με δόλιες μεθοδεύσεις και υποσχέσεις για σοσιαλ-η-στ-ρ-ικούς ΄παραδείσους΄ με την κεραυνοβόλα επίθεση, για να αποδόσουν τα επόμενα τρία χρόνια οι τέσσερις μέθοδοι κατάλυσης ενός έθνους-κράτους.

    Δημοκρατικά (και για πολλές δεκαετίες) θέλουν την γη, το αίμα, τον ιδρώτα και τον κόπο του Ελληνικού έθνους.

    Μιλάμε η κυβέρνηση εφαρμόζει σοσιαλισμό, όχι αστεία.

    Ακριβώς αυτές οι μεθοδεύσεις χτυπάνε την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τις δημοκρατικές παρεμβάσεις του Ελληνικού (και όχι μόνο) λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δικές μου προτάσεις είναι:
    1. Το όνομα του νέου κινήματος, όχι κόμματος, θα μπορούσε να είναι ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ.
    2. Η επόμενη δημοκρατία πρέπει να καταργήσει τα κόμματα και οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης που μοιάζει με κόμμα.
    3. Η κάθε περιοχή πρέπει να εκλέγει μόνο ένα υποψήφιο.
    4. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα επιλέγουν αρχηγό και υπουργούς.
    5. Οι θητείες να καταργηθούν, αντί για αυτό πρέπει να έχουμε την δυνατότητα απόσυρσης της ψήφου ανά περιοχή. Αν κάποιος είναι ανίκανος ή απατεώνας δεν θα περιμένουμε 4 χρόνια να τον αλλάξουμε, θα τον διώξουμε σε 1 μήνα, αν έχει ικανότητες σε 20 χρόνια.
    6. Οι αλλαγές των εκπροσώπων θα γίνεται σε διαφορετικό χρόνο για κάθε περιοχή. Δεν θα γίνονται εθνικές εκλογές επειδή παραιτήθηκαν ή διώξαν δυο τρεις.
    7. Όποτε αλλάζει έστω ένας εκπρόσωπος θα γίνεται ξανά ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]