Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Παπανδρέου αρνήθηκε συμφέρουσα λύση εξαγοράς του ελληνικού χρέους!!!

  • Oι προτάσεις ήταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος σύμφωνα με δημοσιεύματα
  • Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε συμφέρουσες προτάσεις που θα απομάκρυναν το ΔΝΤ από την Ελλάδα;
Ντοκουμέντα που αφορούν εμπιστευτικές επιστολές του Private Equity Hayman προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, με τις οποίες ο επενδυτικός πόλος την επίμαχη περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2010, κοινοποιεί την πρόθεσή του να αγοράσει Ελληνικό χρέος 20 δις. ευρώ με επιτόκιο 1,25% επιπλέον του Libor, αποκαλύπτουν διεθνή ΜΜΕ.
Δεδομένου ότι σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα βρίσκονταν στο επίκεντρο μιας οργανωμένης κερδοσκοπικής επίθεσης και οδηγούνταν εκ των εξελίξεων με μαθηματική ακρίβεια στην "αγκαλιά" του ΔΝΤ και του μηχανισμού της ΕΕ, η κυβέρνηση απέρριψε επίσημες προτάσεις χρηματοδότησης, που θα την έβγαζαν από την δύσκολη θέση και εν πάσει περιπτώσει θα της έδιναν μια άνεση χρόνου.
Ενώ οι προτάσεις, σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα έγραφα ηταν ιδιαίτερα συμφέρουσες και σίγουρα έλυναν το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα χρηματοδότησης του ελλείμματος.
Ωστόσο η Ελλάδα για λόγους που ενδεχομένου χρίζουν περεταίρω εξηγήσεων, επέλεξε την λύση που πρότεινε μετά από μακροχρόνιες και επίπονες διαβουλεύσεις η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ με ότι φυσικά αυτό συνεπάγεται.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους.
Ειδικότερα στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman με εμπιστευτική επιστολή στον Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους.
Πρόκειται για απόλυτη επιβεβαίωση τόσο της εφημερίδας "Αξία" όσο και του "axiaplus.gr" που εκείνη την εποχή είχαν φέρει στην δημοσιότητα ρεπορτάζ που ήθελαν διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια από την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να είχαν προτείνει στην κυβέρνηση την χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους της χώρας, με κεφάλαια που μάλιστα έφταναν τα 80 δις. ευρώ.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. O νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν θα προφυλάξει τους κυβερνώντες από το λυντσάρισμα. Ούτε και τους Μαντέληδες...

    Κάποτε θα καταλάβουν ότι έπαιζαν με την φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θεμα ειναι ποιος θα τους λυντσαρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτιά και σίδερο στους προσυνημένους Πήλιο-Γούσηδες του σήμερα.
    Στο Γουδί και γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η είδηση είναι πιθανόν πλαστή!
    παρακαλώ δείτε εδώ:
    http://taxalia.blogspot.com/2010/06/hayman.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]