Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστροφή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, τέλος!

  • Η κυβέρνηση απέτυχε στους στόχους του προϋπολογισμού και αποφάσισε να επιτεθεί στην τσέπη των ελλήνων για πολλοστή φορά
  • Πώς ονομάζεται μία κυβέρνηση που ακυρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι των πολιτών, προκειμένου να ικανοποιήσει συμφέροντα τρίτων; Κάποτε το έλεγαν χούντα. Σήμερα ονομάζεται κυβέρνηση Παπανδρέου!!!
Οι στόχοι αύξησης των δημοσίων εσόδων δεν έχουν επιτευχθεί και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει ότι ενδεχόμενη αστοχία ομαλής εκτέλεσης του προϋπολογισμού θα σημάνει την ανάγκη λήψης πρόσθετων έκτακτων μέτρων κατ' εντολή της τρόικας, αν και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι καθησυχαστικός.
Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το πρώτο τετράμηνο του έτους σήμαναν το πρώτο καμπανάκι, καθώς αποκαλύπτουν υστέρηση εσόδων 243 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά έσοδα στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου ανήλθαν σε 15,926 δισ. ευρώ με αύξηση 10% αντί της προβλεπόμενης ετήσιας μεταβολής κατά 11,7%.
Η υστέρηση είναι μεγαλύτερη αν ληφθούν υπόψη οι επιστροφές φόρων, οι οποίες αντί για ετήσια αύξηση 3% εμφανίζουν μείωση 26,7% καθώς το Δημόσιο έχει παγώσει κάθε επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις.
Έτσι, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων σημειώνουν αύξηση μόλις 6% αντί για ετήσια αύξηση 10,9% εκτοξεύοντας την πραγματική υστέρηση στα 796 εκατ. ευρώ και θέτουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε ετοιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έχουν επιβληθεί , ανεπίσημο απαγορευτικό στις επιστροφές όχι μόνο του ΦΠΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος.
Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι, τα ποσά της φετινής επιστροφής φόρου στους δικαιούχους να μην δοθούν τελικά μέχρι και το επόμενο έτος, οπότε θα συμψηφιστούν με τη φορολογία εισοδήματος του 2010...
Όταν μία κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη τα δικαιώματα των πολιτών επειδή η ίδια έχει αποτύχει στις υποχρεώσεις της, τότε αυτή η κυβέρνηση οφείλει να αποχωρεί από την ευθύνη διαχείρισης ενός κράτους. Όταν μία κυβέρνηση κινείται πέρα και πάνω από τους νόμους, καταπατώντας τους βάναυσα, τότε αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία... αλλά έχει στενότατες σχέσεις με την κλεπτοκρατία, αφού αφαιρεί παράνομα και συστηματικά έσοδα από τους πολίτες προκειμένου να καλύψει την δική της ανικανότητα (και όχι μόνο) διαχείρισης του παραγόμενου εθνικού πλούτου...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΘΟ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ, ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ,ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ..ΔΕΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΔΟΞΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]