Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ντόρα βαδίζει πλέον προς την έξοδο

  • Επιθυμεί την ρήξη και την αποπομπή για να μην χρεωθεί την οικειοθελή αποχώρηση;
Αυτό μόνο η Ντόρα μπορούσε να το πετύχει. Πήγε στην Θεσσαλονίκη για να κάνει μια πολυδιαφημισθείσα παρέμβαση και τελικά κατάφερε να φύγει πιο απομονωμένη από όσο πήγε.
Πως το κατάφερε αυτό; Στρεφόμενη με την ομιλία της ταυτόχρονα και εναντίον του Σαμαρά και εναντίον του Καραμανλή.
Έτσι από την μια αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική στρατηγική του Α. Σαμαρά εναντιώθηκε στην «αυτοκάθαρση» και μίλησε για κύκλο εσωστρέφειας και για προεδρικούς συμβούλους που βλέπουν εσωτερικούς αντιπάλους.
Και από την άλλη άσκησε έντονη κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η βάση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε ως παράταξη σήμερα, είναι γιατί ως κυβέρνηση δεν εφαρμόσαμε το πρόγραμμα μας, γιατί δεν υλοποιήσαμε την πολιτική για την οποία είχαμε δεσμευτεί και είχε ως βάση την ιδεολογία μας».
Ποια πολιτική πρότεινε ως αντιστάθμισμα την πολιτική… Σαμαρά με άλλα λόγια (διαβάστε εδώ)
Κατάφερε επίσης κι ένα άλλο εκπληκτικό. Να είναι ο/η μοναδικός/η πολιτικός που πριν καν αρχίσει την παρέμβασή της σε ένα κορυφαίο κομματικό όργανο να ομολογεί ο/η ίδια/ος ότι είναι απομονωμένη/ος. Ιδού τι είπε στην αρχή της ομιλίας της:
Δεν σας κρύβω ότι προβληματίστηκα πάρα πολύ αν έπρεπε να έρθω σ΄ αυτό το προσυνέδριο και να καταθέσω τις απόψεις μου. Ο κύκλος της εσωστρέφειας που εντάθηκε την τελευταία εβδομάδα μέσα στη Νέα Δημοκρατία δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για οποιοδήποτε στέλεχος θέλει με καθαρή τη συνείδηση του να συμβάλλει σ’ ένα καλύτερο αύριο, πρωτίστως για τη χώρα και βεβαίως για την παράταξη. Βρίσκομαι όμως εδώ και αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο μικρόνοες και επιφανειακοί αναλυτές να διαστρεβλώσουν για μια άλλη φορά και τις προθέσεις και τα λόγια μου, πέντε λεπτά αφού σας μιλήσω.
Ίσως όμως κάποιοι δικαίως να αναρωτηθούν: "Ποιός δίνει σημασία τι λέει η Μπακογιάννη, αφού κάθε 24 ώρες τα αλλάζει ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα..."
Μιά πτυχή του χαρακτήρα της Ντόρας μοιάζει πολύ με του Γιωργάκη. Πάσχουν και οι δύο από το σύνδρομο του “για όλα φταίνε οι άλλοι”.
Εκτός από γόνους πολιτικών τζακιών, το ίδιο σύνδρομο προσβάλλει κάθε αποτυχημένη μετριότητα όπως πρίγκιπες, καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους κ.λ.π....



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]