Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα η Κομισιόν, αλλά αυτό συνεπάγεται υποχρεώσεις...

  • «Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση», δηλώνει ο Όλι Ρεν
  • Η καταλήστευση του ελληνικού λαού έρχεται από την Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα μέσα για μια ταχεία παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, δηλώνει ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν, σε συνέντευξη που θα δημοσιεύσει αύριο η γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag». Προειδοποιεί την Αθήνα ότι η παροχή βοήθειας θα απαιτήσει την ανάληψη σοβαρών υποχρεώσεων και ζητά για ακόμη μια φορά από τους «27» να λάβουν οριστική απόφαση, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, στις 25 και 26 Μαρτίου.
"Είναι σημαντικό την προσεχή εβδομάδα η Ε.Ε. να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό συμπέρασμα αναφορικά με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για μία συντονισμένη και υπό όρους ενέργεια, αν αυτό χρειασθεί και κριθεί αναγκαίο", τονίζει.
Σημειώνει επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση για την ταχεία και συντονισμένη παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα. "Τα χρηματοοικονομικά μέτρα βοηθείας μπορεί να υλοποιηθούν σύντομα αλλά θα συνεπάγονται αυστηρών υποχρεώσεων", υπογραμμίζει.
Σόιμπλε: Μόνο σε ακραίες καταστάσεις θα μπορούσε να τεθεί θέμα Ευρωπαϊκής βοήθειας
Mόνο οι πιο ακραίες καταστάσεις θα μπορούσαν να φέρουν προς συζήτηση το θέμα συντονισμένης βοήθειας προς την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μπιλντ που θα δημοσιευτεί αύριο και μέρος της αναμεταδίδει το Ρόιτερς.
Οι δηλώσεις του Σόιμπλε, εκλαμβάνονται ως ένα είδος απάντησης στα χθεσινά σχόλια του προέδρου της Ε.Ε., Ζοζέ Μπαρόζο, καθώς τόνισε πως δεν υπάρχει μηχανισμός βοήθειας προς κάποιο κράτος μέλος.
«Δεν υπάρχει συντονισμένο εργαλείο για βοήθεια από την Ε.Ε.» δήλωσε ο Σόιμπλε, ενώ πρόσθεσε πως «κατά συνέπεια μόνο στις πιο ακραίες περιπτώσεις θα μπορούσε κουβέντα για διμερή συντονισμένη βοήθεια να έρθει στο προσκήνιο».
Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε πως «Η Ελλάδα όμως έχει πει πως δεν χρειάζεται βοήθεια».
Τέλος, στα σχόλια του στη Μπινλτ, που είδαν το φως της δημοσιότητας από σήμερα, δηλώνει σχετικά με ενδεχόμενη βοήθεια από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα «Η Ελλάδα, σαν μέλος του ΔΝΤ, έχει πρόσβαση σε βοήθεια από αυτό».
Η Ε.Ε. για να δανείσει απευθείας το Ελληνικό Δημόσιο (υποθέτω μέσω της Ε.Κ.Τ.) ζητά "πρόσθετα μέτρα" και την "ανάλειψη αυστηρών Υποχρεώσεων".
Αντίθετα, όταν η Ε.Κ.Τ. δανείζει τις εμπορικές τράπεζες με επιτόκιο 1%, ώστε αυτές να δανείσουν το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 6.4%, δε ζητά τίποτα άλλο εκτός από... ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου (!) ως ενέχειρο (που οι τράπεζες προμηθεύονται με τα δανεικά της Ε.Κ.Τ., για να κλείσει ο κύκλος της... αρετής).
Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω, ιδού και το σχετικό δημοσίευμα (βλ. http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/642------alpha-bank).
Αντιγράφω σχετικά με τον ισολογισμό που παρουσαίασε αυτή την εβδομάδα η Alpha Bank:
"...μια ματιά στα «ψιλά γράμματα» της ανακοίνωσης δείχνει, ότι η τρίτη τράπεζα της χώρας κατάφερε να παρουσιάσει αξιοπρεπή κερδοφορία χάρη στα έκτακτα έσοδα από τα κρατικά ομόλογα, ενώ στους άλλους τομείς δραστηριοτήτων η πτώση της κερδοφορίας κυμάνθηκε μεταξύ 22 και 71%."
Και με ποιο τρόπο η Πίστεως πετυχαίνει αυτά τα ψηλά έσοδα από τα ομόλογα? Με το λεγόμενο carry trade. "Ο τομέας της επενδυτικής τραπεζικής και εργασιών διαχείρισης διαθεσίμων έφερε τα… χρυσά αυγά, χάρη στο εύκολο παιχνίδι του carry trade με τα κρατικά ομόλογα (δανεισμός με 1% από την ΕΚΤ και αγορά τίτλων με πολλαπλάσια απόδοση από το Δημόσιο). Τα κέρδη αυξήθηκαν 26,3 φορές (!) και από τα 8,8 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκαν στα 231,9 εκατ. ευρώ, με την απόδοση κεφαλαίων από αυτό τον τομέα να αυξάνεται από το 2,2% το 2008 στο εντυπωσιακό 49,1% πέρυσι."
Αυτά όλα, με πολύ απλά λόγια, λέγονται οργανωμένη καταλήστευση του Ελληνικού λαού από την Ε.Ε.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καταληστευση του Ελληνικου λαου και απο τις πουλημενες ελληνικες κυβερνησεις που επιτρεπουν την κερδοσκοπια και συμμετεχουν σ'αυτη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πείραμα ξεκίνησε από την Ελλάδα. Αφού οι ηλίθιοι έλληνες δέχθηκαν τα απάνθρωπα και εξευτελιστικά μέτρα, τότε άνοιξε και ο δρόμος για Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία κλπ.
    Ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη, όχι με το καλαμάκι αλλά με το μπουρί.

    Ξύπνα καημένε!!!
    Δράση Τώρα!!!
    Ανάληψη από όλους των μετρητών που έχουμε στις τράπεζες!!!!
    Αν είναι να βουλιάξουμε ας του πάρουμε μαζί μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]