Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντώνης, αλλά…

  • …ο αρχηγός της Ν.Δ. αποδεικνύεται καλός μόνο στα λόγια
  • Μηδενικές στην πράξη οι αντιπολιτευτικές πρακτικές του Αντώνη Σαμαρά
Με τον σημερινό του λόγο προς τη νεολαία του κόμματός του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε ένα μήνυμα προς εκείνα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούν πλέον σημαντικά «βαρίδια» για το κόμμα και δεν επιτρέπουν στην «μεταμόρφωση» του κόμματος που ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. επιθυμεί να επιβάλλει.
Στον επιθετικό του λόγο, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:
«Το Κόμμα μας συνέρχεται από μια πρόσφατη βαριά ήττα. Σε μια εποχή που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση – Οικονομική και Κοινωνική – είδαμε τα λάθη μας, κάναμε την αυτοκριτική μας. Θα κάνουμε και την αυτοκάθαρσή μας! Όσοι με την συμπεριφορά τους προσέβαλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του, δεν έχουν θέση στο κόμμα μας». Ακούγοντάς τα αυτά ο παρευρισκόμενος κύριος Βουλγαράκης, φρόντισε να εξαφανιστεί τάχιστα, από την αίθουσα και όχι από το κόμμα, φυσικά…
Δυστυχώς, ο κύριος Σαμαράς αργεί πολύ να κατανοήσει πως για όσο διάστημα οι εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα (πρώην βουλευτές ή και στελέχη της Ν.Δ.) θα απολαμβάνουν την προστασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο και θα επιβαρύνεται το ίδιο το κόμμα ως μετέχων των «παράξενων» διαδικασιών στις οποίες εμπλέκονται συγκεκριμένα πρωτοκλασάτα στελέχη του.
Προ καιρού, μάλλον, ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να είχε αποπέμψει τους «εφιάλτες» και τα «βαρίδια» της Ν.Δ. που εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα. Η διστακτικότητα του Αντώνη Σαμαρά, σήμερα μπορεί να αντικαταστάθηκε από επιθετικό και απαξιωτικό λόγο, όμως η ουσία παραμένει ίδια. Ο σημερινός πρόεδρος παραμένει στα… λόγια και δεν τολμά να προχωρήσει σε «δημόσιους αποκεφαλισμούς» εκείνων που φέρουν την ευθύνη για την κατάρρευση της Ν.Δ.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ψηφοφόροι του κόμματος που απορούν για την συγκεκριμένη στάση του Αντώνη Σαμαρά και που απογοητεύονται καθημερινά ολοένα και περισσότερο από την αντιπολιτευτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που δεν τολμά να έρθει σε σύγκρουση με την λαίλαπα που έχει εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ κατά των ελλήνων πολιτών.
Είτε στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, είτε στο οικονομικό, είτε στα εθνικά θέματα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται υποτονικός και αρχίζει να λειτουργεί και ο ίδιος ως «βαρίδιο» για το ίδιο του το κόμμα, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να καταφέρει πλήγματα στην εφαρμοζόμενη πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου. Μέχρι στιγμής, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλησε να δώσει το σύνθημα και να συσπειρώσει τον ελληνικό λαό στο θέμα της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών…
Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς σήμερα απειλεί να «πάρει κεφάλια»; Ίσως για να κερδίσει στις εντυπώσεις, αφού η εικόνα του ως ηγέτη μάλλον φθίνει και δίνει σαφέστατα την εντύπωση πως δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να λειτουργήσει όπως η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί. Κάποιος, επιτέλους, εκεί μέσα στη Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να πει στον Αντώνη πως «αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται»…
Alea jacta est, λοιπόν.
Κωνσταντίνος



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]