Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτά ήταν τα πρώτα μέτρα, ενώ ακολουθούν και άλλα τη στιγμή που μας σπρώχνουν στο ΔΝΤ

  • Τα μέτρα πάρθηκαν αλλά η βοήθεια δείχνει να αργεί
  • Αυτό είναι το συμπέρασμα και από τη σημερινή εξέλιξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου...
Παρά τις ανακοινώσεις ως προς τη λήψη πρωτοφανών μέτρων για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, εγχώριοι και ξένοι αναλυτές παραμένουν δύσπιστοι. Και παραμένουν δύσπιστοι διότι εκτιμούν ότι θα υπάρξουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην πράξη στην ακύρωση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Τα ζητήματα που θέτουν οι αναλυτές έχουν να κάνουν ακόμα με το γεγονός ότι... το πρόγραμμα της γενναίας περικοπής δαπανών δεν συνοδεύεται από την ανάληψη άλλων πρωτοβουλιών για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων.
Αντ’ αυτών, διαρρέεται ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Ανάπτυξης. Πάντως, είναι ενθαρρυντικό ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έσπευσαν να εξάρουν τα μέτρα της κυβέρνησης, αν και προς στο παρόν ούτε κουβέντα να γίνεται για τη χορήγηση βοήθειας προς στην Ελλάδα.
Κάτι τέτοιο, θεωρούν οι αναλυτές, θα συνέβαλε προς στην ομαλοποίηση των spreads, αν και η κυβέρνηση αποκτά ταυτόχρονα ένα διαπραγματευτικό όπλο, μετά την ανακοίνωση των μέτρων, τόσο απέναντι στους εταίρους της, όσο και έναντι των δανειστών της.
Ποιό είναι αυτό;
Η προσφυγή στο ΔΝΤ.
Στο πλαίσιο αυτό, οι διακυμάνσεις στην αγορά έχουν να κάνουν με το ότι το Χ.Α. «κοστολογεί» τα μέτρα και βεβαίως περιμένει να «δει» τι θα γίνειμε το δανεισμό της χώρας.
Οι απώλειες ήταν οριακές, διατηρώντας τις 2.000 μονάδες (κλείσιμο στις 2.014,55 και απώλειες 0,36%). Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν κάτω από τα 200 εκατ. ευρώ και οι περισσότερες μετοχές, 100, υποχώρησαν, έναντι 80 που έμειναν αμετάβλητες.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), χαρακτήρισε σήμερα «πολύ ισχυρά» τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση της Αθήνας για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους στην Ελλάδα.
«Χαιρετίζουμε τα σημαντικά δημοσιονομικά μέτρα που...ανακοινώθηκαν σήμερα από τις ελληνικές αρχές. Αποτελούν ένα σύνολο πολύ ισχυρών δημοσιονομικών μέτρων», αναφέρει η Κάρολιν Ατκινσον, εκπρόσωπος του Ταμείου, σε ανακοίνωση της που δόθηκε στη δημοσιότητα στην Ουάσινγκτον.
«Η εφαρμογή αυτής της δέσμης μέτρων θα είναι μια κρίσιμη καμπή σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει πολλά χρόνια», εκτιμά η κα. Ατκινσον, διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του διεθνούς Οργανισμού.
Η ίδια πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να προσφέρει «την τεχνογνωσία του» για να «βοηθήσει τις αρχές στην υλοποίηση των σχεδίων τους».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]