Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Η Ελλάδα δεν πρέπει να καταρρεύσει...

«Λέγεται πως η Ελλάδα θα χρειαστεί τη βοήθεια του Ηρακλή για να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της, ίσως όμως μία άλλη μορφή από τη μυθολογία να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο έργο αυτό.
Η Ευρώπη», αυτό αναφέρει εκτενές άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, όπου εκτιμάται πως η Ελλάδα έχει πολύ βαθιά προβλήματα και η απειλή για το ευρώ είναι πολύ σοβαρή:
«Ο Αλμούνια προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο σκληρός σερίφης ανακοινώνοντας ότι οι Βρυξέλλες θα κάνουν το χωρίς ιστορικό προηγούμενο βήμα να ελέγχουν αυστηρά τις δαπάνες της Ελλάδας.
Αλλά το πραγματικό μήνυμα είναι... αυτό: Δεν θα σας εγκαταλείψουμε» υποστηρίζει. Χαρακτηρίζει ψευδαίσθηση το σχέδιο μείωσης του ελληνικού ελλείμματος από το 13% στο 3% έως το 2012, σημειώνοντας όμως πως «η ελπίδα είναι η τροφή του ευρώ και βασικός στόχος του Αλμούνια είναι να σταματήσει η κερδοσκοπία».
Η Κομισιόν έχει συμπεράνει πως η Ελλάδα είναι η Lehman Brothers της ΕΕ υποστηρίζει: «Οικονομικά η Ελλάδα είναι νάνος, αλλά η χρεοκοπία της μπορεί να έχει τα ίδια εξοντωτικά αποτελέσματα με τη χρεοκοπία μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Δεν αποκλείεται το ντόμινο...
Είναι ένα πείραμα που η ΕΕ δεν αντέχει». Εκτιμά πως καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που ζητά η ΕΕ από την Ελλάδα: Μία ριζική αναδιάρθρωση - εξπρές του ασφαλιστικού συστήματος.
Κλειδί είναι το κατά πόσο θα συνεργαστεί ο ελληνικός λαός. «Πόσες μεταρρυθμίσεις μπορεί να αντέξει η Ελλάδα προτού επεκταθεί η κοινωνική αναταραχή» είναι το ερώτημα. Υπογραμμίζει δε πως «όσο απαραίτητη και εάν είναι η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιβληθεί ενάντια στη θέληση του λαού, που σημαίνει ότι η ελληνική τραγωδία ίσως απασχολεί χρόνια την ευρωζώνη»...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Ελλαδα ειναι το εργαστηριο και οι ελληνες τα ποντικια πειραματοζωα της Ευρωπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]