Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνω από 5.000 οι υπογραφές κατά του Προξενείου!

  • Η προσπάθεια κατά της δράσης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής απαιτεί την συμμετοχή όλων των Ελλήνων
Ζούμε σε καιρούς ιδιωτείας, αδιαφορίας και αδράνειας και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζαμε πολύ καλά, όταν ξεκινούσαμε τη δράση της Πρωτοβουλίας μας κατά του Tουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.
Γνωρίζαμε ακόμη πολύ καλά το κλίμα της φοβικότητας ή του στρουθοκαμηλισμού που διέπει το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της θρακικής ειδικά κοινωνίας.
Δεν είχαμε θέσει λοιπόν ποτέ ως κύριο στόχο μας τη συγκέντρωση κάποιου εντυπωσιακού πλήθους υπογραφών. Εκείνο που βασικά μας ενδιέφερε ήταν το να αποκαλύψουμε τον άθλιο και υπονομευτικό ρόλο του Προξενείου και των τουρκοφρόνων οργάνων του, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την ελλαδική κοινή γνώμη για ένα ζήτημα, που επί πολλά χρόνια αποτελούσε ταμπού και καλυπτόταν από την πλέον ένοχη σιωπή του πολιτικού κόσμου της χώρας (και ιδιαίτερα της Θράκης).
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα και επειδή ασφαλώς δεν είμαστε αιθεροβάμμονες, ξεκινώντας την εκστρατεία μας θεωρούσαμε τη συγκέντρωση 5.000 υπογραφών ως ένα αξιοπρεπή συνολικό στόχο.
Τα πράγματα όμως τελικά πηγαίνουν πολύ καλύτερα, απ’ όσο νομίζαμε. Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης από τον κόσμο, η πρόσκλησή μας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για ομιλίες και τηλεοπτικές συνεντεύξεις (πριν 4 μέρες βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, ενώ επίκεινται εκδηλώσεις μας σε Καβάλα, Ορεστιάδα και Θεσσαλονίκη), η μεγάλη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας και βέβαια το σπάσιμο του φράγματος των 5.000 υπογραφών πριν συμπληρωθούν καν 6 μήνες από την πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας μας, είναι γεγονότα που μας χαροποιούν ιδιαίτερα και μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.
Ήδη αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στις 5.082 υπογραφές! Και μάλιστα το ακόμη πιο ενδιαφέρον δεδομένο είναι ότι οι πέντε τελευταίες που έχουν επισυναφθεί ανήκουν και πάλι σε μουσουλμάνους συντοπίτες μας (από την Κομοτηνή και το πομακοχώρι Σμίνθη του νομού Ξάνθης)!
Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται! Κόντρα στην «πολιτική ορθότητα» των φοβισμένων, κόντρα στην εθνομηδενιστική λογική των εξωνημένων, κόντρα και στην κυρίαρχη στάση ζωής του «δεν βαριέσαι» και του «έλα, μωρέ, τώρα» της νεοελλαδικής αφασίας.
Εμείς πολύ απλά εμμένουμε στις Θερμοπύλες μας κι ούτε μας απασχολεί το αν «οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε»! Κάποιος πρέπει στο κάτω-κάτω να αντιδράσει στο ξεπούλημα της Θράκης, στο ξεπούλημα του Αιγαίου και της Κύπρου από τα φοβικά νεοταξίτικα ανθυποενεργούμενα, που παριστάνουν τον πολιτικό κόσμο αυτού του τόπου. Οι παρέες μας όμως σ’ όλη την Ελλάδα είναι πολλές και πυκνώνουν συνεχώς. Και αυτή είναι ασφαλώς η μοναδική αχτίδα που βλέπουμε στο βάθος αυτού του ζοφερού τούνελ…
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!!!!!!!
    Σε 6 μηνες 5000.
    σε 10 χρονια ποσο;
    απλη μεθοδος των τριων αν θυμαμαι καλα.
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ
    Τοτε δεν θα χρειαζονται και οι υπογραφες.
    Συνχωρα με που εγινα καυστικος

    15 -2- 1999 ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ
    ΗΓΕΤΗΣ των Κουρδων
    Ειπε καποιος για αυτον σημερα;;;;;;
    τον ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ!!!!!!!!
    Το να μαζευουμε υπογραφες ειναι ενα μετρο.
    Για να αποδοσει χρειαζεται πολιτικη βουληση που δεν υπαρχει!
    Χρειαζεται επισης και πολυ χρονος.
    τι μπορουμε λοιπον να κανουμε;
    Μονο ενα πραγμα !
    Να τους ταρακουνησουμε ολους.
    ΝΑ σπυρουμε τον ΠΑΝΙΚΟ σ'αυτους που μας κυβερνουν
    Πως θα το πετυχουμε αυτο΄;
    και να σας πω αφου δεν θα το κανουμε
    τι το πεδευουμε λοιπον;
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη που θα γίνω κι εγώ λίγο καυστικός, αλλά επειδή στην κριτική οι Νεοέλληνες είμαστε ειδήμονες (σε όλα τα άλλα είναι απλώς που... υστερούμε), η παρατήρησή μου είναι πολύ απλή: οι υπογραφές (το ξαναλέμε) είναι μία μόνο παράμετρος και σίγουρα όχι η βασικότερη, το πιο σημαντικό είναι η ενημέρωση που νομίζουμε ότι παρέχεται και η όποια συμβολή στην ευαισθητοποίηση και...κινητικότητα περί Θράκης που σημειώνεται εσχάτως στο Διαδίκτυο και τον Τύπο. Από εκεί και πέρα, είναι βέβαιο ότι ο καθένας ό,τι μπορεί, κάνει! ΕΣΥ λοιπόν ΤΙ κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα απο πολλους Αγωνες και Μαχες μεχρι τελικης οικονομικης και ηθικης πτωσεως και αφου εξαντλησα και την τελαιυταια προσπαθεια και αφου δεν βρηκα απο κανεναν καμμια βοηθεια την εκανα με ελαφρα πηδηματακια!
    Οσοι δεν ματωσουν,δεν πονεσουν οι ιδιοι δεν τους νοιαζει για τους αλλους.
    Αλοιμονο αν πεσεις κατω, κανεις δεν προκειται να δωσει χερι βοηθειας
    Τωρα που ειμαι και γω εξω απο ολο αυτο το παιχνιδι
    σφυριζω αδιαφορα.
    καπου ομως κατι μεσα μου με καιει, αυτη τη στιγμη
    ειμαι σε αναμονη.
    Ξερω ομως σιγουρα οτι καποια στιγμη θα επανελθω
    και θα ειμαι πιο εμπειρος και θα κινηθω διαφορετικα
    μεσα απο συμμαχιες και με περισσοτερο δυναμισμο
    ευχομαι σε ολους
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μηπως αντι να μαζευουμε υπογραφες επρεπε να μαζευουμε
    και να παραδοσουμε τα εκλογικα μας βιβλιαρια.
    ΕΝΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κομοτηναίε 1:10 π.μ. νομίζω ότι η λύση που προτείνεις είναι δραστικότατη, αλλά μην ξεχνάς πως ίσως οι κυβερνώντες να επιδιώκουν ακριβώς αυτό. Ίσως θα ήταν καλύτερα να γίνει μία μαζική μήνυση για εγκληματική αδιαφορία εις βάρος των κατοίκων της Θράκης και κατάθεση μη αναγνώρισης φορολογικών υποχρεώσεων (τουλάχιστον κατάθεσης φορολογικής δήλωσης και πιθανές οφειλές στις Εφορίες)... Τότε θα τους πονέσει περισσότερο, γιατί έχουν βρει ήδη άλλους ψηφοφόρους,εξ ανατολής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]