Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τραβάνε το σχοινί οι Γερμανοί θέλοντας να στερήσουν από την Ελλάδα το δικαίωμα ψήφου μέσα στην Ε.Ε.

  • Αν δεν σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, μάλλον ήρθε η στιγμή ο Γιώργος να τους ζητήσει εκείνες τις πολεμικές αποζημιώσεις (περίπου 70 δισ. ευρώ)
Μέσα στο παιχνίδι που συνεχίζουν να στήνουν οι κάθε είδους τυχοδιώκτες, τοκογλύφοι (αλλά και πολιτικά λόμπι), η Γερμανία εμφανίστηκε σήμερα να συζητά την περίπτωση απώλειας ψήφου της Ελλάδας μέσα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!
Προφανέστατα έχει χαθεί κάθε είδους ηθική και οι διάφοροι τυχάρπαστοι ανοίγουν τα στοματάκια τους για να εισπράξουν (φυσικά) από τους τοκογλύφους για την εκδούλευση που προσφέρουν. Εάν όμως η συγκεκριμένη είδηση είναι γεγονός που αντανακλά το σκεπτικό της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κυρίας Μέρκελ, προσωπικά πιστεύω πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή να σκληρύνει το παιχνίδι του ο κύριος Παπανδρέου και να θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους αρχηγούς κρατών-μελών της Ε.Ε.
Κι αυτό, επειδή είναι αδύνατον να συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας. Ίσως θα πρέπει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να απειλήσει πως θα στραφεί στην ανεύρεση κεφαλαίων εκτός της Ευρωπαϊκής Τράπεζας (και του απαράδεκτου Τρισέ), καταρρακώνοντας έτσι την "εικόνα" της ενωμένης και κραταιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ίσως, πάλι, θα πρέπει να θέσει ευθεία την υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό την Ελλάδα, προκειμένου να αποδείξει έμπρακτα τον ρόλο της η ίδια η Ένωση... Μήπως όμως, θα ήταν προτιμότερο να απαιτήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από την Γερμανίδα ομόλογό του την άμεση καταβολή των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστά ως πολεμικές αποζημιώσεις η Γερμανία στην χώρα μας; Μήπως θα έπρεπε να πουλήσει στους τοκογλύφους αυτό το ποσό, τοκίζοντας την ίδια την Γερμανία για την χρονική διάρκεια αποπληρωμής του από τους Γερμανούς πολίτες;
To δικαίωμα της ψήφου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χάσει η Ελλάδα σε περίπτωση που διασωθεί από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, δήλωσε ο σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, Kurt Lauk. Και αυτή η δήλωση έγινε χωρίς να κατανοήσει, προφανώς, ο σύμβουλος της κυρίας Μέρκελ, πως ουσιαστικά ρίχνει λάδι στη φωτιά που πιθανότατα θα κάψει και την ίδια τη χώρα του, την Γερμανία.
«Αν μια χώρα βρίσκεται σε καθεστώς διάσωσης πρέπει να εισάγουμε έναν κανονισμό που δεν θα επιτρέπει το δικαίωμα ψήφου όσο μια χώρα δέχεται βοήθεια»: Αυτό είναι το σκεπτικό που αναπτύσσει ο Lauk για τη δήλωση-βόμβα που έκανε.
Εκτιμά δηλαδή ότι με τη ψήφο τής η Ελλάδα θα μπορεί να «μπλοκάρει» τις απαιτήσεις που θα προκύψουν από τη διάσωσή της, αν οι όροι αποδειχθούν πολύ σκληροί. Με την πρότασή του για την απώλεια του δικαιώματος ψήφου στη χώρα μας εκτιμά ότι θα μπουν ουσιαστικοί περιορισμοί στην Ελλάδα, ώστε να μη μπει φρένο σε ενδεχομένως σκληρούς όρους.
Όμως, επειδή προφανέστατα έχει χαθεί το νόημα της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλή ποιότητα ζωής των κατοίκων των κρατών-μελών της, μήπως κάποιος θα έπρεπε να υπενθυμίσει στον κάθε ανεκδιήγητο της Ε.Ε. πως η Ευρώπη και τα κράτη-μέλη της δεν αποτελούν αριθμούς, αλλά απαρτίζονται από πολίτες, ανθρώπους, των οποίων η ζωή απειλείται όταν αποτυγχάνουν οι πολιτικοί, οι πολιτικές και οι διάφορες ενώσεις; Μήπως κάποιος θα έπρεπε να τραβήξει το αφτί του αστείου αυτού ανθρωπάκου, και να του θυμίσει πως η παντελής έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών έχει δημιουργήσει το πρόβλημα; Μήπως κάποιος θα έπρεπε να θυμίσει σε όλους αυτούς τους "ειδικούς" πως μπροστά τους δεν έχουν νούμερα αλλά ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από την έλλειψη δημιουργίας ασφαλιστικών δικλείδων των ευρωπαϊκών μηχανισμών;
Φυσικά, απορίας άξιο είναι πως επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε τοκογλυφικούς μηχανισμούς να δρουν εις βάρος ενός κράτους - μέλους της... Μήπως τελικά σήμερα αποδεικνύεται μία μεγάλη φούσκα, που λέγεται Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση; Μήπως σήμερα πέφτουν οι μάσκες και απλά τα ανθρωπάκια που τις κρατούσαν αποφάσισαν να δουλέψουν για άλλα αφεντικά; Για κάποια αφεντικά που είναι πέρα από τον Ατλαντικό, που ξέρουν να "στήνουν" κρίσεις και που ξέρουν και πως να οφελούνται από αυτές; Μήπως η Pax Americana βρίσκεται τόσο κοντά και τόσο μέσα στους μηχανισμούς της ίδιας της Ε.Ε., που τα μέλη της φοβούνται και να το ομολογήσουν; Τέλος, μήπως μία κατάρρευση της Ελλάδας (και γιατί όχι και της Ευρώπης) δημιουργήσει το τέλειο σκηνικό για την επερχόμενη "παγκόσμια διακυβέρνηση";
Απλές ερωτήσεις... Εσείς τι λέτε;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

20 σχόλια :

  1. Και όταν "φάμε" και τις πολεμικές αποζημιώσεις ( κάνοντάς τες "χλίδα" όπως κάναμε με τις επιδοτήσεις), τι θα κάνουμε μετά?
    Ποιος θα φταίει τότε?
    Μήπως δεν ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια τι παιχνιδάκι παίζαμε για να περνάμε καλά? ( όχι όλοι στον ίδιο βαθμό φυσικά)
    Μήπως δεν ξέραμε ότι απλώς κάναμε μετακύληση των δυσβάστακτων επιβαρύνσεων προς τις επόμενες γενεές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Παναγιώτη, δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως οι έλληνες πολίτες έφαγαν τα ποσά που υπαινίσσεσαι. Ξέρεις πολλούς δισεκατομμυριούχους ή έστω εκατομμυριούχους; Προσωπικά ΚΑΝΕΝΑΝ και πίστεψέ με, γνωρίζω πολύ κόσμο. Η μετάθεση ευθυνών, η μετακύλιση του χρέους προς τις τσέπες των πολιτών, αποτελεί ένα ακόμη αίσχος των πολιτικών, οι οποίοι δεν είναι ούτε καν αντρες για να αποδεχθούν τις ευθύνες τους. Σήμερα, κατηγορούν, δια στόματος πρωθυπουργού την Ευρώπη, επειδή δεν είχε τους κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου... Πάμε καλά; Κανονικά, εμείς οι έλληνες πολίτες πρέπει να κατηγορούμε τους ευρωπαίους για αμέλεια, εγκληματική μάλιστα και ίσως και συνέργεια στην κλοπή του εθνικού μας πλούτου, της εργασίας μας και των οικονομιών μας... Αλλά, δυστυχώς, τα ΜΜΕ μας πείθουν, τελικά, πως εμείς φταίμε... και εν μέρει έχουν δίκιο... Φταίμε, επειδή ανεχόμαστε τους αλήτες να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους που εγκλωβίζουν το παρόν και το μέλλον του τόπου... που μας περνάνε σε δύσκολα χρόνια, έχοντας εξασφαλίσει οι ίδιοι τεράστιες περιουσίες... (άντε μην το ανοίξω τώρα και αρχίσω να λέω πόσα νησάκια του αιγαίου κατέχουν έλληνες πολιτικοί...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Κωνσταντίνε
    Η κάκιστη διαχείρηση των δημόσιων εσόδων, η συστηματική επιβράβευση της "λαμογιάς", του "μέσου", του "ρουσφετιού", η κατασπατάληση των επιδοτήσεων, έγινε με την ανοχή όλων μας.
    Όλοι ξέραμε, αλλά δεν μιλάγαμε γιατί άλλος λίγο, άλλος πολύ, αισθανόμασταν "βολεμένοι".
    Το χάλι μας, δεν οφείλεται δυστυχώς σε κάποιους κακούς πολιτικούς που κατέλαβαν την εξουσία και μας έκαναν κακό.
    Μακάρι να ήταν έτσι!
    Όλους αυτούς τους κακούς ( και κατά τη γνώμη μου ) πολιτικούς, τους επιλέξαμε εμείς ( όχι μία και δύο φορές, αλλά πάρα πολλές!!).
    Τέλος, για να αποφύγουμε τον λαϊκισμό, θα σου φέρω ένα παράδειγμα:
    Κατάγομαι από κάποιο χωριό της Θεσσαλίας.
    Την εποχή των επιδοτήσεων των "κουτόφραγκων", ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΤΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ "ΕΞΥΠΝΟΙ" ( Οι έχοντες πολλά στρέμματα, γιατί κονόμαγαν κλέβοντας επιδοτήσεις που ανέρχονταν σε μεγάλα ποσά. Οι μη έχοντες στρέμματα όμως, ήταν και αυτοί ευχαριστημένοι γιατί κλέβοντας - ένα μικρό ποσό έστω- αισθάνονταν "έξυπνοι " και ευτυχισμένοι). Το τι ποσά από αυτά έγιναν διαμερίσματα και "χλιδάτες" εμφανίσεις στα τοπικά "Ρωσάδικα", καλύτερα να μην σου το πω ( είμαι σίγουρος ότι κάτι θα έχεις ακούσει).
    Όλοι αυτοί οι "έξυπνοι", ήξεραν ή δεν ήξεραν ότι επιβαρύνουν την επερχόμενη νέα γενιά των Ελλήνων?
    Που ήταν ο ατομικός τους πατριωτισμός???
    ( Ξέρεις, λέω για πατριωτισμό που πηγάζει μέσα από τον άνθρωπο, και ο οποίος δεν εξαντλείται στο "να βαράμε το ταμπούρλο" όποτε έχει παρέλαση!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Κωνσταντίνε
    Ποιος άλλος φταίει εκτός από εμάς τους ίδιους,όταν ανεχόμασταν την διαρκή υποβάθμιση της παιδείας μας ( της όποιας παιδείας είχαμε τέλος πάντων).
    Και μην μου πεις ότι δεν φταίμε!
    Είμαστε σε σύσχυση γύρω από αυτονόητα θέματα:
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
    Μπορεί ο κάθε ένας να κλείνει το σχολείο, προσπαθώντας να εκπαιδείσει τα νέα παιδιά στο πως θα βασανίζουν αποτελεσματικότερα τον πλησίον τους κλείνοντας δρόμους και καταστρέφοντας δημόσια περιουσίς?
    Ε, λοιπόν η Ελληνική κοινωνία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να απαντήσει τίποτα σε αυτό το ερώτημα ( το έχω διαπιστώσει ο ίδιος: συζητάς με εκπαιδευτικό - είμαι εκπαιδευτικός- και δεν μπορεί να σου πει τίποτα επ' αυτού).
    Θεωρητικά, πολλοί διαφωνούν με αυτή την κατάσταση! Όταν φτάνουμε σε πρακτικά μέτρα όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
    Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών εντός Πανεπιστημίου, πρέπει να είναι κάτι αυτονόητο. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ομάδες διαφόρων φανατικών στοιχείων, που παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, με το να βιαιοπραγούν ενέντια σε όποιον εκφράζει απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους.
    Αυτό, ουσιαστικά παραβιάζει το θεσμοθετημένο πανεπιστημιακό άσυλο.
    Τι θέση παίρνει η κοινωνία γι' αυτό?
    Από συνομιλίες μου με πλήθος ανθρώπων ( συναδέλφους και μη), θα σου πω το νόημα των περισσότερο συνηθισμένων αντιδράσεων:
    "Μούδιασμα", "Δυσκολία έκφρασης", και τελικά το μεγαλειώδες ερώτημα:
    "Τι να κάνουμε? να καταργήσουμε το άσυλο?"
    Λες και "άσυλο" σημαίνει παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Παναγιώτη κι εγώ στην εκπαίδευση είμαι. κατανοώ αυτα που λες... Αλλά θα θέσω το θέμα ψηλά, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν μέντορες αλλά δυστυχώς υπάρχουν μόνο "κενά σακάκια".
    Γιατί νοιάζονται οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι; Πώς ανέχεται η πολιτεία δεσμούς πανεπιστημιακών καθηγητών με φοιτήτριες; (αναφέρομαι στους πολλούς και όχι στις λαμπρές εξαιρέσεις) Δυστυχώς, η κοινωνία αποδέχεται σύμφωνα με τους κανόνες που την ποτίζουν. Οι αντοχες έχουν εκλείψει. Οι προσωπικότητες απομακρύνονται. Οι ικανοί πολτοποιούνται. Πού ειναι τα ιδανικά; Προφανώς υποθήκη για κάποιο δάνειο με μεγάλη προμήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Κωνσταντίνε
    Απάντησέ μου ειλικρινά ( θα ήθελα την γνώμη σου):
    Ποιοι "χοροπηδούσαν" αλλαλάζοντας όταν το 1982 καταργήθηκε κάθε ΕΝΝΟΙΑ αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του παραγόμενου από αυτόν έργου?
    Ήταν ή δεν ήταν ο Ελληνικός λαός ( όχι εγώ λόγω ηλικίας, αλλά αυτό είναι εντελώς αδιάφορο).
    Ποιοι "χοροπηδούσαν" αλλαλάζοντας, όταν έμπαιναν κατά χιλιάδες διάφοροι "ημιαγράμματοι" ( ή και απλώς αγράμματοι) στο δημόσιο, "καπελώνοντας" ανθρώπους με σπουδές και ικανότητες?
    Ήταν ή δεν ήταν εκατομμύρια καθημερινοί άνθρωποι, αυτοί που επικροτούσαν όλες αυτές τις πρακτικές ( όχι μόνον αλλαλάζοντας, αλλά επικροτώντας στην κάλπη όλη αυτή την μεθοδολογία)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιώτη, θα στο απαντήσω απλά. Η ελπίδα για το όνειρο, κατέστρεψε το όνειρο. Κι αυτό γιατί κάποιοι το πούλησαν ως εμπόρευμα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ίδια τους την ύπαρξη. Δυστυχώς, η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να ντρέπεται πολλά. Σήμερα ο εκπαιδευτικός ενέχει θέση ΘΕΟΥ, αλάθητου και μη ελεγχόμενου... Βέβαια, παλιότερα υπήρχε ένα άλλο καθεστώς, αλλά οι γνωρίζοντες τις εξελίξεις, προγραμμάτισαν την καθίζηση των αξιών των εκπαιδευτών, οπότε επήλθε το μηδέν εις το πηλίκιον των εκπαιδευομενων...
    Να το πω απλά: Σήμερα δεν φτάσαμε απλά στον πάτο... τον τρυπάμε με την ελπίδα να βγούμε από την άλλη πλευρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και είναι πολύς ο δρόμος μέχρις εκεί... στην άλλη πλευρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ευθύνες αυτού του λαού, είναι απερίγραπτες.
    Αυτός ο λαός, δεν είναι που χρησιμοποιώντας ανόητα συνθήματα του τύπου "όχι στην καθηγητική αυθαιρεσία", προσπάθησε να εξασφαλίσει εύκολο πτυχίο και αυτόματο διορισμό στο δημόσιο?
    Και όχι μόνον αυτό:
    Προχώρησε και παρακάτω!!
    χρησιμοποιώντας το σύνθημα "όχι στην καθηγητική αυθαιρεσία", επέτεινε την καθηγητική αυθαιρεσία, με το να εοπιτρέπει σε ορισμένους( ΌΧΙ ΌΛΟΥς ) ασυνείδητους καθηγητές, να μην πηγαίνουν να κάνουν μάθημα ( κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει ελέω της αντίστοιχης ΠΟΝΗΡΗΣ συνθηματολογίας).
    Και τώρα?
    Εγώ που ανήκω σε οικογένεια που "δεν κονόμησε", τι θα γίνω?
    Αλλά γι' αυτό, έχω λάβει απάντηση κατά το παρελθόν ( από "ιδεολόγο" που "στρίμωξα" στην κουβέντα): ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΣ ( ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ) ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΟ!
    Αυτός είναι ο πετριωτισμός των νεοελλήνων!
    Μετά μας "μπαίνει στο μάτι" το παιδί του μετανάστη που είναι ο πρώτος μαθητής στο σχολείο! ( αυτό το έχω δει πολλές φορές και όταν ήμουν φροντιστής, και τώρα που είμαι στο σχολείο).
    Αλλά πως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ένα τελευταίο ( ρητορικό) ερώτημα:
    Είναι όνειρο ενός ώριμου λαού το "εύκολο πτυχίο", και η γρήγορη "κονόμα?
    Αυτά είναι αξίες τύπου "μαφία". Και πάντως, δεν μετατρέπονται σε "συλλογικό όραμα", ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Γιατί να μην λέμε τα πράγματα με το όνομά τους?
    Να πούμε την αλήθεια: " είμαστε "κουτοπόνηρος" και απολίτιστος λαός, ο οποίος πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο για να πλησιάσει τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το έθεσες στη σωστή του βάση. Οι ευθυνες του λαού είναι απερίγραπτες γιατί ελπίζοντας στο καλύτερο ακολούθησε τους ιδεολόγους που φρόντισαν να καλύψουν τα γυμνά οπίσθιά τους, αλλά κυρίως ξεσκέπασαν τη γύμνια της ηθικής τους. Τα παιδιά των μεταναστών προσπαθούν, ενώ τα δικά μας γνωρίζουν πως δεν έχει νόημα αυτή η προσπάθεια. Αρκεί ο πατέρας του παιδιού να εχει "άκρη". Η διαφορά έγκειται στο ότι τα παιδιά σήμερα είναι πολύ πιό έξυπνα, επειδή γαλουχήθηκαν "καταλλήλως" από ακατάλληλους εκπαιδευτές. Εσύ κι εγώ μπορούμε να μην είμαστε βολεμένοι, αλλά θα συνεχίσουμε να είμαστε με ψηλά το κεφάλι. Κάποιοι πρόδωσαν τα πιστεύω τους. Πες ότι δεν άντεχαν... Δεν αντέχουν όλοι στο δύσκολο δρόμο της ηθικής και της εντιμότητας... Μην τους παρεξηγείς. Απλα να τους ζητάς να σέβονται αυτούς τους νέους σήμερα διδάσκουν. Οι δικές τους διδαχές (πέραν των βιβλίων) με τη στάση ζωής τους, είναι ενα μάθημα που χωρίς να το καταλαβαίνουν, διδάσκουν και βαθμολογούνται σιωπηρά, άτυπα και αυστηρά. Τα παιδιά είναι παιδιά, δεν είναι ηλίθια... Καταλαβαίνουν πολλά και ίσως περισσότερα από όσα οι δάσκαλοί τους νομίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετικά με τα παιδιά, η καθαρότητα της σκέψης τους ( μάλλον του ενστίκτου τους), είναι κάτι το καταπληκτικό. Είναι κάτι φυσιολογικό βέβαια, το οποίο χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.
    Πάντως, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι στο μακρινό μέλλον, θα πρέπει να φροντίσουμε να δώσουμε ένα νέο νόημα στην λέξη "πατριωτισμός" ( μακριά από "κλισέ και συνθηματολογίες του παρελθόντος).
    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ:
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ "ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ", ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥ - ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ- ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ( ΜΕ ΤΑ ΝΟΕΠΛΟΥΤΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ "ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ένα τελευταίο ( ρητορικό) ερώτημα:
    Είναι όνειρο ενός ώριμου λαού το "εύκολο πτυχίο", και η γρήγορη "κονόμα?
    Αυτά είναι αξίες τύπου "μαφία". Και πάντως, δεν μετατρέπονται σε "συλλογικό όραμα", ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι διαπιστώσεις του άνωθεν διαλόγου είναι έγκυρες και επίκαιρες.
    Αλλά είναι σταγόνες στον ωκεανό,οι θέσεις όταν δεν υλοποιούνται σε πράξεις έχουν ελάχιστο αποτέλεσμα.
    Οι έχοντες και κατέχοντες στην ελίτ του στάβλου μοίραζαν για δεκαετίες το σανό όπως αυτές θελαν.
    Έχουν επίσης αναπτύξει στρατιά από υβρίδια που δεν μπορούν να αναπαράγουν πλέον νέα σκέψη.
    Οι κλώνοι τους πλέον είναι απλή κοπροπαραγωγοί και τίποτε λιγότερο.
    Επιδοτούμενοι κομπάρσοι,στή δική μας τραγωδία.
    Το κρέας μας έχει κάποια αξία για δαύτους,οι αρχές μας καμία.
    Οι ζωές μας μικρές και ασήμαντες μπροστά στην λαιμαργία τους.
    Και ο πάτος έχει τις ευθύνες του.
    Δες αγαπητέ Κωνσταντίνε και Παναγιώτη τα πρωινάδικα στο χαζοκούτι του στάβλου τους,δες τι τους δίνουν και τρώνε χωρίς αναστολές,χωρίς φραγμούς,χωρίς ηθικούς περιορισμούς.
    Και όλο θέλουν περισσότερο τροφή,ξεχάσαν ότι είναι Άνθρωποι,πιστεύουν πλέον ότι είναι ασήμαντα κρέατα προς σφαγή.
    Μοιρολάτρες μελλοντικοί συνταξιούχοι στα 67.
    Αγνοούν ότι έχουν να ζήσουν και το σήμερα το αύριο ευτυχισμένα.
    Μίζερα Ανθρωπάκια,με άδεια ψυχή,που τρέμουν μη χάσουν αυτό που δεν είχαν ποτέ.
    Για εκατοντάδες χρόνια είχαν φραγμούς μέσα από κανόνες θρησκευτικούς,τώρα δεν στηρίζονται από τίποτα,η κόλαση γι αυτούς είναι η φτώχεια και ο παράδεισος ο πλούτος μέσο τις λαμογιάς.
    Ας μη ξεχνούμε ότι από την στάχτη αναγεννιέται η ζωή και ας περιμένουμε στα αποκαΐδια των επιλογών μας κράζοντας τους.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πως μπορουμε να μιλαμε για ατομικο πατριωτισμο οταν δεν υπαρχει το καταλληλο εκπαιδευτικο υποβαθρο?? Την περηφανια αλλα και φιλοπατρια μπορουμε να την διδαξουνε μονο μεσω των αρχαιων κειμενων οπως ο Επιταφιος.Δυστυχως ομως αυτες ειναι απαγορευμενες λεξεις αυτην την εποχη.

    Η ψυχη μας εχει γινει αντικειμενο διαφθορας. Ποτε δεν ψηφιζαμε θετοντας ως βασικο σημειο αναφορας την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Ειναι φυσικο λοιπον να ειμαστε η παραφωνια της ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητοι μου φιλοι
    Σωστες οι αποψεις του Παναγιωτη,σωστες και οι παρατηρησεις του Κωνσταντινου
    Εδω ομως ταιριαζει το παρακατω ανεκδοτο που θα σας γραψω.
    Ειχε δανιστει καποτε καποιος χρηματα απο εναν φιλο του.Οσο πλησιαζε ο καιρος που επρεπε να τα επιστρεψει γινοταν ολο και πιο ανησυχος.
    Το βραδυ που επεφτε να κοιμηθη δεν τον επιανε ο υπνος και στριφογυριζε στο κρεβατι.
    Ενα βραδυ τον ρωταει η γυναικα του.
    Ανδρα μου τι εχεις αυτες τις μερες και εισαι ανησυχος και δεν μπορεις να κοιμηθης;
    Να ρε γυναικα δανειστηκα χρηματα απο εναν φιλο μου
    και ηρθε ο καιρος που πρεπει να τα επιστρεψω και δεν τα εχω.
    Εε! Και για αυτο στεναχωριεσαι; Να πας να πεις το φιλο σου οτι δεν εχεις τα χρηματα και οτι δεν μπορεις να τα επιστρεψεις και να αρχισει αυτος τωρα να στεναχωριετε.
    Και λεω εγω τωρα ο ΑΦΕΛΗΣ και ο ΑΝΙΔΕΟΣ
    αν τους πουμε οτι δεν μπορουμε να τους δωσουμε τα χρηματα τι θα μας κανουν;
    Μηπως τρεξουν πανικοβλητοι ναβρουν τροπο να μας στηριξουν;
    Λεω τωρα μηπως!
    Σας ευχομαι ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    Πιειτε κανα ποτηρακι και για μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το ειδα σε αλλη ιστιοσελιδα και ειναι καλο! σαμποταζ στα γερμανικα προιοντα! οσο γινεται βεβαια! ατυπο! μπορουμε να το κανουμε μονοι μας! θυμαμαι μια φιλλανδεζα φιλη μου που ηρθε για διακοπες καιηθελε να αγορασει καφετιερα αλλα επεμεινε να ειναι φιλλανδικης κατασκευης! για να υποστηριξει την οικονομια της χωρας της! και εμει αγοραζουμε τις σαβουρες του ΙΚΕΑ, σοηδικων συμφεροντων! δεν μας πανε και αυτοι, δεν του παω και εγω με το πορτοφολι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εμένα μου κάνει εντύπωση πως οι Έλληνες του εξωτερικού διαπρέπουν. Ίδια ράτσα δεν είναι και αυτοί; Δεν ξέρω, μήπως τελικά το παιχνίδι είναι όντως στημένο; Πάντως η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ συνταρακτικό για να αλλάξουν τα πράγματα. Κάτι που να φέρει πολύ πόνο. Κάποιος θα πρέπει να αρπάξει το μαχαίρι και να αφαιρέσει την σαπίλα όσο βαθιά και αν πάει, χωρίς αναισθησία. Μόνο έτσι θα συνέλθουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΡΩΤΗΣΗ....

    Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ:

    Α. ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ "ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ" ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΟΝ Β' ΠΠ?

    Β. ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ?

    Γ. ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ? (ΘΥΜΙΘΗΤΕ ΤΙ ΚΑΖΟ ΕΠΑΘΑΝ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ "ΜΑΓΚΙΑ" ΤΟ 1992 ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΛΙΠΕΣ).

    Δ. ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ? (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θα ήθελα να πω κάτι ακόμα:
    Αφού κατασπαταλήσαμε αμύθητα ποσά ( που ποτέ δεν είχε ονειρευτεί το μικρό και αδύναμο κράτος που λέγεται Ελλάδα και είναι η πατρίδα μας), τώρα θυμώνουμε με τους Γερμανούς γιατί δεν μας δίνουν δάνειο άνευ όρων!
    Λες και αν συνεχίσουμε τα ίδια, δεν θα ξαναβρεθούμε σύντομα στην ίδια - ή και χειρότερη -θέση!
    Κανείς δεν λέει ότι η Γερμανία δεν κατέστρεψε την Ελλάδα στον Β παγκόσμιο πόλεμο. Την κατέστρεψε, και θα έπρεπε να την αποζημιώσει ( εμείς δεν διεκδικήσαμε αποζημίωση - αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε).
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΟΣ, ΟΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ "ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΜΕ". ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
    Όσο για το ότι μερικοί Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό, θα ήθελα να επισημάνω δύο στοιχεία:
    1) Οι Έλληνες του εξωτερικού διαπρέπουν χάτις στις ευκαιρίες και τις κρατικές δομές πολιτισμένων και οργανωμένων λαών που δεν καταναλώνουν περισσότερα από αυτά που παράγουν ( βρίζοντας τους δανειστές τους όταν δεν τους δανείζουν άλλα).
    2) Ακόμα και στην Ελλάδα όπου οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες, οι μετανάστες τα πάνε συχνότατα καλύτερα από τους ντόπιους κατοίκους ( λόγω της λαχτάρας που έχουν να "ριζώσουν" στον τόπο, αλλά και της απελπισίας που συχνά του οδηγεί μακριά από την αγαπημένη τους πατρίδα). Πολλοί Αλβανοί, ε'ιναι μαγαζάτορες χάρη στους κόπους και τους αγώνες τους. Και όλα αυτά, τη στιγνή που το όνειρο του μάσου νεαρού/ής Έλληνα, είναι να μπει στο δημόσιο με μισθό 850-1000 Ευρώ, και να απομυζεί τους γονείς του μέχρι να πεθάνουν από γεράματα.
    Αυτές είναι οι επικρατούσες αξίες!
    Τέλος, θα ήθελα να πω και κάτι άλλο:
    Ο προϋπολογισμός αυτής της χώρας, είναι μικρότερος από τους προϋπολογισμούς μεγάλων αλυσίδων super market των δυτικών χωρών.
    Αυτο, θα πρέπει να το θυμόμαστε καλά όταν μιλάμε για μποϋκοτάζ στα προϊόντα ενός γίγαντα όπως η Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]