Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μούργος: « I have a dream ….»

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Πιστεύω να πήγατε στη μάνα σας, στο πατέρα σας, τέτοια μέρα κι όχι να κοπροσκυλιάζετε στα σαλέ και στη Μύκονο. Τιμήστε αυτούς που σας ανάθρεψαν, όσο τους έχετε. Μιλήστε τους, ακούστε τους. Αυτοί είναι οι πρώτοι σας ήρωες. Κι οι τελευταίοι. Εγώ αυτό έκανα.
Μετά πήγα στον Μούργο. Έτρεξε γύρω-γύρω, πήδηξε να μου γλείψει το πηγούνι κι ύστερα από τις συνηθισμένες διαχύσεις έκατσα να τα πούμε. «Λοιπόν, λέγε τώρα πώς σου φάνηκε;» του είπα.
Σκέφθηκε λίγο, μύρισε και μου είπε:
«Εσείς οι άνθρωποι είσαστε εντελώς γκάβακες. Τόσες χιλιάδες χρόνια δίπλα μας τίποτα δεν μάθατε. Έχεις διαβάσει Κόνραντ Λόρεντζ ή Ντέσμοντ Μόρρις; Αν μας παρατηρούσατε κι αν τους διάβαζες, θα ήξερες ότι εμείς οι σκύλοι είμαστε λύκοι. Εμείς λοιπόν οι οικόσιτοι λύκοι, όπως κι εσείς, ζούμε κανονικά σε αγέλες που είναι οι δικές μας κοινότητες. Στις αγέλες μας η ηγεσία είναι φυσική. Ο πιο δυνατός, ξύπνιος και καλός στο κυνήγι λύκος γίνεται αρχηγός, το Αlfa Male. Σε μας αυτό είναι απαράβατος νόμος. Κανείς χέστης, διστακτικός κι άτολμος δεν έγινε ποτέ αρχηγός σε δική μας αγέλη. Εσείς είσαστε παράξενα ζώα. Έχετε ανατρέψει την φυσική τάξη. Τους είδες στον προϋπολογισμό; Η χώρα τώρα έχει μη φυσική ηγεσία. Το Alfa Male στην αντιπολίτευση και το Β στην κυβέρνηση μαθαίνει τώρα προπαίδεια. Τι παράξενα ζώα που είσαστε!
Το δικό μου Αφεντικό έπαιξε μεγάλη μπάλα! Και κατάλαβα γιατί τα έλεγε έτσι. Για τους opinion makers. Πτυχιούχοι, επιχειρηματίες κλπ, καταλάβαιναν τι έλεγε σε εκλαϊκευμένα χαρβαρντιώτικα και θα τα εκλαϊκεύσουν περαιτέρω στην κοινωνία. Συγκρίνανε, όσοι ακούγανε, με τις βασικές αριθμητικές πράξεις του Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου κι άστα να πάνε.
Έχεις τρία μήλα. Άμα σου πάρω το ένα κι είσαι βάζελος πόσο θα πέσουνε τα spreads; Την διαφορά την νοιώσανε και στα κυβερνητικά έδρανα. Γι’ αυτό η ζοχάδα του Παπακωνσταντίνου. Φαίνεται μαζεμένο παλληκάρι αλλά ξέρεις τι έπαθε; Έξυσε τα μολύβια του, έβαλε στη πρίζα την καινούργια αριθμομηχανή (την παλιά χειροκίνητη SIEMENS την πήρε μαζί του ο Τσουκάτος) αλλά ακόμη μετράει και δεν του βγαίνει. Τον μπερδεύουνε τα μήλα. Ο Γιώργος, καλό παιδί, αλλά δεν ψάχνουμε γαμπρό για την αδερφή μας. Άμα τον ξέρεις, πες του να μην ντρέπεται, να πάρει τηλέφωνο το Αφεντικό να το ρωτήσει ό,τι θέλει.
Το Αφεντικό τα ‘πιασε όλα. Σοβαρά, με επιχειρήματα, στο δόξα πατρί . Κι ήτανε δύσκολη δουλειά. Σαν να πρέπει ταυτόχρονα να κυνηγήσεις τη γάτα, τον ταχυδρόμο και τον ψηλό καράφλα με το τικ στον ώμο.
Τον «αρκουδιάρη» τον είδες; Λοιπόν, αδερφέ, αυτόν τον πάει τρεις δεκαπέντε κι έντεκα! Όλο προσπαθούσε να του την πει, ν’ ανοίξει ψιλοκουβέντα αλλά το Αφεντικό τον έγραψε. Δεν έχει σημασία μόνο τι λες. Οι Έλληνες ξέρανε, παλιά τουλάχιστον, πως η αισθητική είναι σημαντικό πράγμα. Στα πάντα. Η συνέπεια ακόμη περισσότερο. Δεν γίνεται και σούπερ ντούπερ πατριώτης και οπισθοφυλακή του μητσοτακισμού. Απ’ τη μια «Ελλάς ή τέφρα» κι από την άλλη Ψινάκης, κυρία Νίκη και τσιριμπιμπόμ με την Ντόρα.
Κάποιοι θέλουν τον πατριωτισμό στο περιθώριο, γκροτέσκο, με φυλετικές μαλακίες και στελεχωμένο και από ρετάλια του λάϊφ στάϊλ. Σοβαροί, τραγουδιάρες, στυλίστες, ανάκατα. Βολικό για το καθεστώς. Το Αφεντικό δεν είναι αυτό το πράγμα και δεν θα γίνει ποτέ. Γι’ αυτό τον θεωρούν επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους τα ψωρόσκυλα της παρακμής και τον «έθαβαν». Ενώ τον «αρκουδιάρη» τον δείχνανε πιο συχνά κι απ’ το Γαλάτη! Τώρα, θέλουν δεν θέλουν θα το ακούνε το Αφεντικό και θα το δείχνουν, γιατί νικήσαμε, ρε, καθαρά και στα ίσια. Φυσική Ηγεσία επιτέλους!
Το Αφεντικό το νοιάζει ο κόσμος κι οι σοβαροί άνθρωποι, κι από δω κι από κει. Είπε ΟΧΙ στο νομοσχέδιο για τις χύμα ελληνοποιήσεις, με επιχειρήματα, όχι με εξυπνάδες. Πρόταξε κι όρισε τον Πατριωτισμό. Έδειξε ολόκληρο οικονομικό πλάνο (ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ). Όταν αργότερα δείξει και τις Γαλάζιες γραμμές, τότε θα μείνουν όλοι μαλάκες, από «Δεξιά» ως «Αριστερά». Επειδή είσαι και μηχανόβιος θα στο πω πιο απλά. Πώς οδηγείς; α) σχεδιασμός διαδρομής, β) εκτίμηση ενέργειας, γ) προετοιμασία, δ) εκτέλεση. Έχεις δηλαδή αποφασίσει που θα πας και στην πορεία π.χ. βλέπεις την στροφή και την ανηφόρα, ξέρεις ότι πρέπει να πλαγιάσεις και να κατεβάσεις ταχύτητα, προετοιμάζεσαι και τα κάνεις: Σχέδιο, εκτίμηση, προετοιμασία, εκτέλεση. Λοιπόν, αυτό κάνει. Βήμα, βήμα. Και ξέρεις που θα πάμε, ε;
Εκεί στο Μαξίμου, αριστερά από την είσοδο έχει ένα ωραίο δέντρο. “I have a dream”, που ΄λεγε κι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Μια μέρα θα το «μαρκάρω» με το πόδι ψηλά. Κι επειδή σε γουστάρω θα κάνω κάτι πρωτάκουστο για σκύλο. Άμα θες, θα το μαρκάρουμε μαζί, ρε! Τέτοια τιμή δεν έκανε ποτέ σκύλος σε άνθρωπο. Την ίδια ώρα, μέσα, το Αφεντικό θα εξαγγέλλει την εφαρμογή των Γαλάζιων Γραμμών…
Άντε, Χρόνια Πολλά και να αγαπάτε τα σκυλιά σας, ρε, να τα παρατηρείτε προσεκτικά. Θα μάθετε πολλά από μας».
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]