Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δια της βίας άρχισαν να οδηγούν τους στρατηγούς στον ανακριτή!

Στα άκρα η κόντρα Ερντογάν με τον στρατό

Δια της βίας οδηγήθηκε σήμερα ο συνταγματάρχης Dorsun Çiçek στον ανακριτή, αναφορικά με το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του και αφορά την πραγματοποίηση «ειδικών επιχειρήσεων» των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την πτώση από την εξουσία της κυβέρνησης Ερντογάν.
Ο Dorsun Çiçek θεωρείται μάρτυρας-κλειδί όχι μόνο για την υπόθεση αυτή αλλά και για το σκάνδαλο «Εργκένεγκον», το οποίο είχε ως στόχο την πραξικοπηματική αλλαγή της κυβέρνησης Ερντογάν μέσω κοινωνικής πολιτικής αστάθειας, με την πρόκληση βομβιστικών ενεργειών και δολοφονιών που θα προκαλούσαν την επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχε γίνει το 1980 με την ανατροπή Ντεμιρέλ από τον στρατηγό Κενάν Εβρέν.
Ο Τούρκος αξιωματικός του Γενικού Επιτελείου, είχε κληθεί να καταθέσει στις 10 Νοεμβρίου από τις ανακριτικές αρχές, αλλά αρνήθηκε με το σκεπτικό πως δεν εμπίπτει στον πολιτικό ποινικό κώδικα αλλά στον στρατιωτικό και μόνο αρμόδιο δικαστήριο να τον δικάσει είναι το στρατοδικείο.
Από την πλευρά του Γενικού Επιτελείου είχε προηγηθεί η εξέταση του εγγράφου από ειδικούς επιστήμονες, ενώ της έρευνας είχε επιληφθεί στρατιωτικός ανακριτής.
Μετά από τις έρευνες που έγιναν και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο είχε ανακοινώσει πως το έγγραφο ήταν πλαστό και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος περαιτέρω έρευνας, ενώ είχε κατηγορήσει-εμμέσως πλην σαφώς- την κυβέρνηση πως βρισκόταν πίσω από αυτή την σκευωρία με σκοπό να πλήξει τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Πριν από μερικές ημέρες μάλιστα, ο Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Μπασμπούγκ, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Αγκυρας, «να μην τολμήσει να συνεχίσει αυτή την σκευωρία» με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η σημερινή εξέλιξη δείχνει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση Ερντογάν επιθυμεί να «ξεκαθαρίσει» τις σχέσεις της με το «βαθύ κράτος» οδηγώντας στα άκρα την ένταση, σε ένα «παιχνίδι ισχύος» του οποίου ο νικητής είναι ακόμη νωρίς να προβλεφθεί…
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "ο Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Μπασμπούγκ, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Αγκυρας, «να μην τολμήσει να συνεχίσει αυτή την σκευωρία»"

    Διαφορετικα τι????
    Πραξικοπημα???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]