Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μυστηριώδεις σχέσεις του φονιά του Τέξας με ισλαμιστή ιμάμη

O Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, ο 39χρονος ψυχίατρος, αξιωματικός του αμερικανικού στρατού ο οποίος άνοιξε πυρ την προηγούμενη Πέμπτη σε στρατιωτική βάση στο Φορτ Χουντ του Τέξας σκοτώνοντας 13 συναδέλφους του και τραυματίζοντας άλλους 29, είχε στενή σχέση με έναν καταζητούμενο ισλαμιστή ιμάμη ο οποίος υποστηρίζει την Αλ Κάιντα. Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Washington Ρost».
Οι καταγγελίες ότι ο δράστης δικαιολογούσε σε γραπτά του στο Διαδίκτυο τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ότι φώναζε « Αλλαχού Ακμπάρ » («ο Θεός είναι μεγάλος»), ενώ πυροβολούσε στα τυφλά κατά πάντων, ενισχύουν τις υποψίες ότι ο γιατρός είχε μεταστραφεί προς σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές απόψεις.
Ετσι ενισχύονται τα επιχειρήματα εκείνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι Αρχές θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί νωρίτερα τη διαταραγμένη προσωπικότητά του και να τον είχαν αντιμετωπίσει. «Αν αυτά είναι αλήθεια, η δολοφονία αυτών των 13 ανθρώπων είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας» είπε ο γερουσιαστής Τζο Λίμπερμαν, πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας και Κυβερνητικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας. Και τόνισε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί από επιτροπή του Σώματος.
Η «Washington Ρost» γράφει ότι το 2001 ο αμερικανοπαλαιστίνιος στρατιωτικός ψυχίατρος, γιος προσφύγων από την Ιορδανία, γεννημένος και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ, επισκεπτόταν το τζαμί όπου κήρυττε ο ιμάμης Ανγουαρ αλ Αουλάκι στη Βιρτζίνια. Ο ιμάμης σχετιζόταν με δύο από τους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και κάποια στιγμή εγκατέλειψε την Αμερική και εγκαταστάθηκε στην Υεμένη. Εκεί πιστεύεται ότι ζει σήμερα, διαφεύγοντας τη σύλληψη. Διαθέτει μάλιστα προσωπική ιστοσελίδα, στην οποία χαρακτήρισε «ήρωα» και «μάρτυρα» τον δράστη, υποστηρίζοντας ότι «ο μόνος τρόπος να δικαιολογήσει ένας μουσουλμάνος τη θητεία του στον αμερικανικό στρατό είναι να ακολουθήσει τα χνάρια ανδρών όπως ο Νιντάλ».
Οπως έγινε γνωστό, ο ταγματάρχης Χασάν ανέκτησε τις αισθήσεις του στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας όπου νοσηλεύεται και μπορεί και να ομιλεί. Αφορμή για το λουτρό αίματος φαίνεται ότι ήταν το φύλλο πορείας που επρόκειτο σύντομα να λάβει για να υπηρετήσει είτε στο Ιράκ είτε στο Αφγανιστάν.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]