Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λύση η... ισλαμική οικονομία

Κοινή αγορά και ενιαίο νόμισμα για τις 57 χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης ζήτησε ο Ιρανός πρόεδρος στην Κωνσταντινούπολη. Καμία αναφορά στα πυρηνικά.
Το παγκόσμιο αντικαπιταλιστικό του όραμα με βάση την... ισλαμική οικονομία ανέλυσε χθες στην Κωνσταντινούπολη ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.
Ο Ιρανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε καθόλου στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του για το οποίο συζήτησε με τον Ερντογάν το Σάββατο σε κατ ιδίαν συνάντηση. Επέλεξε να αντιπαρατεθεί με τη Δύση στον τομέα της ηθικής και της οικονομίας, αντικαθιστώντας τον Μαρξ με τον... Μωάμεθ στην 20ή επέτειο της πτώση του Τείχους.
«Η παγκόσμια οικονομική τάξη χρειάζεται ριζική αλλαγή. Η κρίση που βιώνουμε οφείλεται στο τοκογλυφικό καπιταλιστικό σύστημα, που κατέρρευσε αποδεικνύοντας τη χρεοκοπία του», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ και συνέχισε: «Ο κόσμος αναζητά δικαιότερες αξίες που δεν μπορεί να βρει στον καπιταλισμό. Τα επιτόκια δημιούργησαν κοινωνικά προβλήματα, αστέγους, ανεργία. Η μόνη σωτηρία βρίσκεται στην ισλαμική οικονομία, που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ευτυχία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την τιμιότητα».
Ο Αχμαντινετζάντ κάλεσε τα 57 κράτη-μέλη του ΟΙΔ να συστήσουν μια κοινή αγορά και να συναλλάσσονται σε ενιαίο νόμισμα, για να «σωθούν από τις παρενέργειες της καπιταλιστικής κρίσης». Από την πλευρά του ο οικοδεσπότης, Α. Γκιουλ, ζήτησε μεγαλύτερη συμμετοχή των αναπτυσσόμενων (ισλαμικών) οικονομιών στις αποφάσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Βάσει της ισλαμικής οικονομίας είναι η απουσία τόκων στις καταθέσεις και τις επενδύσεις που απαγορεύονται από το Κοράνι. Σε αντιστάθμισμα, η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης με έδρα τη Σ. Αραβία και άλλα παρεμφερή ιδρύματα στις χώρες του Κόλπου, έχουν τα «ισλαμικά ομόλογα», που διανέμουν μόνο τα κέρδη των επενδύσεων. Το μερίδιο της ισλαμικής οικονομίας στην παγκόσμια πίτα υπολογίζεται σε 1 τρισ. δολάρια (περίπου το 2% του παγκόσμιου ΑΕΠ).
Καρζάι
Στην ίδια σύνοδο της Ισλαμικής Διάσκεψης ο Αφγανός πρόεδρος Καρζάι ζήτησε συμπαράσταση από τις αδελφές μουσουλμανικές χώρες. Ο Γκιουλ του επισήμανε την ανάγκη να παραμείνουν για κάποιο διάστημα ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, αλλά «το πρόβλημα δεν θα λυθεί από τις ΗΠΑ ούτε τη Δύση, αλλά από τις χώρες της περιοχής».
Από το φόρουμ απουσίασε ο πρόεδρος του Σουδάν, Ομάρ Μπασίρ, καταζητούμενος από το ΠΔΠ για εγκλήματα πολέμου στο Νταρφούρ. Με τη δίωξή του διαφώνησε ανοιχτά ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «κανένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να διαπράξει γενοκτονία».
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Η μόνη σωτηρία βρίσκεται στην ισλαμική οικονομία, που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ευτυχία, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και την τιμιότητα»."

    Τοτε γιατι ερχονται στην Δυση τοσοι μουσουλμανοι λαθρομεταναστες και δεν μενουν στην πατριδα τους????
    Γιατι αυτοι που θελουν να φυγουν δεν πανε στο Ντουμπαϊ,στην Σαουδικη Αραβια ,στην Λιβυη οπου υπαρχει πετρελαιο και εμπορικη αναπτυξη??
    Δεχεστε την επαναπροωθηση τους?????

    "«κανένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να διαπράξει γενοκτονία»."

    Κ. Ερντογαν,οφειλεται σαν ελαχιστη υποχρεωση στον εαυτο σας να μαθετε ιστορια!!!
    Αν μαθετε,θα καταλαβετε οτι ειστε ο τελευταιος των τελευταιων που εχουν το δικαιωμα να μιλουν για γενοκτονιες!!!
    Εχετε αποβλακωθει απο το κορανι!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]