Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Οι εκλογές του 2011 θα είναι οι τελευταίες μου

Θα συνεχίσει για Πρόεδρος;

«Οι εκλογές του 2011 θα είναι οι τελευταίες μου», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός επεσήμανε πως το καταστατικό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απαγορεύει στα μέλη του τρίτη βουλευτική θητεία και ο ίδιος έχει ήδη εκλεγεί βουλευτής το 2002 και το 2007.
«Η πολιτική δεν είναι ο μόνος τρόπος να υπηρετείς τη χώρα σου. Μπορείς π.χ. να ηγείσαι ενός ιδρύματος», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, επικρίνοντας την προσκόλληση των παλαιών πολιτικών στην καρέκλα.
«Όλοι είμαστε προσωρινοί. Δυστυχώς, πολλοί δεν το καταλαβαίνουν κι εξακολουθούν να αναμειγνύονται στα κοινά», τόνισε. Δεν διευκρίνισε, πάντως, αν ο επόμενος στόχος του είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας.
Σήμερα συζητείται στην Εθνοσυνέλευση της Αγκυρας η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την επίλυση του Κουρδικού, που βρίσκει αντίθετα τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης.
Τόσο ο Ντενίζ Μπαϊκάλ του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος όσο και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί του Κόμματος Εθνικής Δράσης θεωρούν «διχαστική» αυτήν τη συνεδρίαση, που συμπίπτει με την επέτειο θανάτου του Ατατούρκ.
Πάντως, εν όψει πιθανών πρόωρων εκλογών το 2010, ο Ερντογάν κινείται επιθετικά προς τους στρατηγούς και τους κεμαλικούς δικαστές.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τη Δικαιοσύνη να εξετάσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη συνωμοσία κατά της κυβέρνησής του, που φέρεται να εξυφαινόταν από ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια.
Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε την παύση δύο κεμαλικών δικαστών, που προσπάθησαν πέρυσι να καθίσουν στο σκαμνί τον πρόεδρο Γκιουλ για παλιές οικονομικές υποθέσεις του ισλαμικού κόμματος.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]