Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έναρξη διαπραγματεύσεων συστήνει η Επιτροπή για τα Σκόπια

Σύμφωνα με το πρακτορείο “MIA”, ο αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ, κ. Όλι Ρεν, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε την Έκθεση για την πρόοδο της ΠΓΔΜ, ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ.
«Η χώρα πραγματοποίησε πειστική πρόοδο και επιδόθηκε ουσιαστικά στις καθοριστικές προτεραιότητες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η χώρα ικανοποιεί τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης και γι’αυτό συνέστησε έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση στα Σκόπια θα το εκλάβει αυτό ως ιδιαίτερα σθεναρή παρότρυνση και ενθάρρυνση ώστε να επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας, το οποίο είναι παρόν εδώ και 18 χρόνια», δήλωσε, σύμφωνα με το “MIA”, ο κ. Ρεν.
Η σημασία της διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένων και των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση αποδεκτής λύσης για το όνομα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, υπογράμμισε, σύμφωνα με το “MIA”, ο κ. Ρεν, παραμένει ουσιαστική.
Η τελική απόφαση για το εάν και πότε η ΠΓΔΜ θα ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, προσθέτει το “MIA”, θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο.
Στην Έκθεση που έχει συνταχθεί βάσει των επιτευγμάτων σχετικά με τα κριτήρια και δίχως επιπρόσθετους όρους, καταλήγει το “MIA”, υπογραμμίζεται ότι η ΠΓΔΜ έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην εκπλήρωση των προτεραιοτήτων – κλειδιών και ότι εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που προέκυψαν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Σύνδεσης.
Επιπρόσθετα, ο κ. Ρεν, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που βρίσκετα

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]